Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Ήταν νεανικό όνειρο η απελευθέρωση της Αγίας Σοφίας


Η «απελευθέρωση της Αγίας Σοφίας ήταν το μεγάλο όνειρο από τα νιάτα μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με την απόφαση να μετατραπεί σε τέμενος το ιστορικό μνημείο που λειτουργούσε ως μουσείο, ενώ πρόσθεσε ότι «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που κάναμε το όνειρό μας πραγματικότητα».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής, ακριβώς μια εβδομάδα προτού η Αγία Σοφία επαναλειτουργήσει ως τέμενος, ο πρόεδρος Ερντογάν επανέλαβε ότι το ζήτημα της Αγίας Σοφίας ήταν «είναι θέμα δική μας κυριαρχίας», υπογραμμίζοντας ότι δεν τον δεσμεύει καμία από τις διεθνείς αντιδράσεις.

Χαρακτήρισε τις διεθνείς αντιδράσεις «κενές περιεχομένου», ενώ έκανε λόγο για «απελευθέρωση της Αγίας Σοφίας από τις αλυσίδες της» και είπε ότι η πρώτη προσευχή την Παρασκευή 24 Ιουλίου θα γίνει παρουσία 1.000 με 1.500 ατόμων, με τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό.


«Παράνομες οι ενέργειες της Αιγύπτου στην Λιβύη»

Παράλληλα, πρόεδρος Ερντογάν κατήγγειλε σήμερα την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ότι υποστηρίζουν δυνάμεις που έχουν την έδρα τους στην ανατολική Λιβύη, αφού ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι συναντήθηκε με μέλη του λιβυκού κοινοβουλίου που ζήτησαν από το Κάιρο να επέμβει στον εμφύλιο πόλεμο.

Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα μιας αιγυπτιακής επέμβασης στην Λιβύη, ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία θα διατηρήσει την υποστήριξή της προς την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας.

«Τα βήματα που έκανε η Αίγυπτος εδώ, ιδιαίτερα η υποστήριξη εκ μέρους τους του πραξικοπηματία Χαφτάρ, δείχνουν πως βρίσκονται σε μια παράνομη διαδικασία», υποστήριξε ο Ερντογάν. Χαρακτήρισε επίσης «πειρατική» την προσέγγιση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Όσον αφορά στη στάση της Τουρκίας, πρόσθεσε ότι «θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο όποια ευθύνη έχουμε αναλάβει μέχρι στιγμής στη Λιβύη. Δεν θα αφήσουμε μόνους τους τους Λίβυους αδελφούς μας. Οι σχέσεις μας με τη Λιβύη περιλαμβάνουν ένα χρονικό διάστημα που υπερβαίνει τα 500 χρόνια».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]