Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προεκλογικά πανηγύρια στα όρια του αλυτρωτισμού από Ζάεφ


"Οι Μακεδόνες στο θησαυροφυλάκιο των παγκόσμιων εθνών"

Τα γνωστά θλιβερά όσο και κωμικά επιχειρήματα περί μακεδονικής γλώσσας και μακεδονικής ταυτότητας, στα οποία δυστυχώς η Συμφωνία των Πρεσπών εν πολλοίς του έδωσε το δικαίωμα να καταφεύγει, επανάλαβε ο Ζόραν Ζάεφ, με αφορμή εκδήλωση για την ίδρυση Κέντρου για την Προώθηση της Μακεδονικής γλώσσας.

Με τη χώρα να οδεύει προς τις εκλογές της 15ης Ιουλίου και απευθυνόμενος προφανώς και κυρίως στο εσωτερικό του ακροατήριο, ο Ζόραν Ζάεφ προχώρησε σε μία έντονα εθνικιστική ανάρτηση που κινείται στις παρυφές του αλυτρωτισμού, δύο μόλις χρόνια από την επέτειο της Συμφωνίας των Πρεσπών, για την οποία κάποιοι εξακολουθούν ανερυθρίαστα να πανηγυρίζουν.



Αναφέρει ο Ζάεφ:

«Όπως ήμουν υπερήφανος πέρυσι, όταν ηγήθηκα της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας που καθιέρωσε την 5 η Μαΐου ως Ημέρα Μακεδονικής Γλώσσας, έτσι είναι υπερήφανος για την υπέροχη εκδήλωση στο Ljubojno, ως υποστηρικτής της πρωτοβουλίας για ίδρυση Κέντρου για την Προώθηση του Κέντρου Μακεδονικής γλώσσας.

Η Μακεδονική γλώσσα είναι το παρελθόν μας, το παρόν μας και το μέλλον μας.

Όσο υπάρχουν Μακεδόνες που περπατούν σε αυτή τη χώρα και άλλες χώρες του κόσμου, η μακεδονική γλώσσα θα υπάρχει. Όσο υπάρχει Μακεδονική γλώσσα, οι Μακεδόνες θα υπάρχουν.

Η Μακεδονική γλώσσα, είναι η γλώσσα μου, η γλώσσα που μεγάλωσα και μορφώθηκα, η γλώσσα με την οποία θα συνεχίσω να ζω. Είναι η γλώσσα των γονιών μου, η γλώσσα της μητέρας μου, που ως δασκάλα σε αυτή τη γλώσσα έχει μορφωθεί και μεγαλώσει γενιές και γενιές μαθητών. Είναι η γλώσσα των παιδιών μου, όλων των παιδιών της Μακεδονίας, των μητέρων και των πατέρων τους, των γιαγιάδων και των παππούδων τους, είτε ζουν στην πατρίδα τους είτε σε οποιοδήποτε μέρος των μεσημβρινών του κόσμου. Αυτή είναι η γλώσσα στην οποία γράφονται προσωπικά έγγραφα, πιστοποιητικά και διπλώματα.

Η ευθύνη και το ιερό μας καθήκον ήταν να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας. Και όχι μόνο το σώσαμε, το επιβεβαιώσαμε και το ενισχύσαμε.

Μια για πάντα οι Μακεδόνες και η μακεδονική γλώσσα είναι γραμμένα στο θησαυροφυλάκιο των παγκόσμιων εθνών και γλωσσών, και κανείς δεν έχει διλήμματα πια, κανείς δεν το αμφισβητεί».
*Το κείμενο στα ελληνικά αποδίδεται με βάση την μετάφραση του Facebook.

Παράλληλα σε αναρτήσεις του στο Twitter ο Ζόραν Ζάεφ και αφού περιγράφει ως ορόσημο της διεθνούς διπλωματίας τη Συμφωνία των Πρεσπών σημειώνει:


«Στη διεθνή πολιτική, οι Πρέσπες έχουν καταστεί συνώνυμο επιτυχίας της διπλωματίας και του διαλόγου, για εμάς είναι η Συμφωνία που επιβεβαίωσε τη Μακεδονική Ταυτότητα. Μια και καλή οι Μακεδόνες και η Μακεδονική Γλώσσα έχουν μπει στον θησαυροφυλάκιο των παγκοσμίων εθνών και γλωσσών».

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένος που αυτή η όμορφη εκδήλωση λαμβάνει χώρα σε αυτό το χωριό με το όνομα Ljubojno. Το όνομα Ljubojno προέρχεται από την αγάπη, οπότε ας μάθουν όλοι πως ό,τι συμβαίνει εδώ σήμερα είναι από τη αγάπη μας για την πατρίδα μας και την αγάπη μας για τη μακεδονική γλώσσα».

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]