Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Θα προχωρήσουμε κανονικά στην ενεργοποίηση των S-400


Τη δέσμευση της Τουρκίας «κατ’ αρχήν» στα σχέδιά της, που ήδη έχει ανακοινώσει, αναφορικά με την ενεργοποίηση των ρωσικών αμυντικών συστημάτων S-400, παρά τις έως τώρα αναβολές, επανέλαβε ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, στο France 24.

Σε συνέντευξή του στο γαλλικό μέσο, ο εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην πανδημία που καθυστέρησε το ζήτημα της ενεργοποίησης, καθώς είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Απρίλιο, ωστόσο επιβεβαίωσε την πρόθεση της χώρας να προχωρήσει με τα σχέδιά της.

«Λόγω του κοροναϊού, τα πράγματα έχουν καθυστερήσει, αλλά κατ’ αρχήν εμμένουμε στη συμφωνία μας για τους S-400 όπως πριν» δήλωσε ο Ιμπραήμ Καλίν.


«Θα αγοράσουμε και τους Patriot»

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η Τουρκία είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με άλλες χώρες για να μετριάσει τυχόν ανησυχίες σχετικά με το «αν οι S-400 είναι συμβατοί ή μη συμβατοί με το αμυντικό σύστημα του ΝΑΤΟ».

Ακόμα, ο τούρκος εκπρόσωπος, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, φέρεται να επανέλαβε προηγούμενες δηλώσεις του προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι η Τουρκία θα αγοράσει επίσης αμερικανικά πυραυλικά συστήματα Patriot.

Ενώ δεν έχει υπάρξει κανένα επίσημο σχόλιο από την τουρκική κυβέρνηση σχετικά με τους λόγους καθυστέρησης στην ενεργοποίηση των συστημάτων S-400 και σε ποιο βαθμό η πανδημία COVID-19 μπορεί να συνδεθεί με το ζήτημα, ορισμένοι παρατηρητές υποστηρίζουν ότι η Τουρκία επίτηδες καθυστέρησε την ενεργοποίηση των πυραύλων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]