Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χαφτάρ: Έχουμε αποδείξεις για τη σύνδεση Ερντογάν και ISIS


"Συλλάβαμε γνωστό τζιχαντιστή"

Οι δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) συνέλαβαν στην Τρίπολη έναν από τους πιο επικίνδυνους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος έφτασε στη Λιβύη με τη βοήθεια τουρκικής μυστικής υπηρεσίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του LNA, Στρατηγός Αχμέτ αλ-Μισμάρι.

"Οι μονάδες του Εθνικού Στρατού της Λιβύης στην Τρίπολη συνέλαβαν τον Muhammad ar-Ruweidani, έναν από τους πιο επικίνδυνους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Έφτασε στη Λιβύη με τη βοήθεια της τουρκικής ΜΙΤ ως ηγέτης της ομάδας Feylak al-Sham", αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με τον αλ-Μισμάρι, ο μαχητής πολεμούσε στο πλευρό της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ, Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA), του Φαγέζ αλ-Σάρατζ.

Ένας εκπρόσωπος του LNA είπε ότι η σύλληψη του ar-Ruweidani δείχνει "μια σύνδεση μεταξύ του Ερντογάν και του Ισλαμικού Κράτους και άλλων ριζοσπαστικών ομάδων".


Την Πέμπτη ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) δημοσίευσε στοιχεία για τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη σύγκρουση στη Λιβύη, μετά την οποία κατηγόρησε την Άγκυρα ότι παραβίασε το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

Στη Λιβύη, επί του παρόντος πραγματοποιούνται ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών διαφορετικών ηγετών. Η χώρα διευθύνεται από την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), με επικεφαλής τον αλ-Σάρατζ και την "ανατολική κυβέρνηση" με επικεφαλής τον Αμπντουλάχ Αμπντουραχμάν αλ-Θάνι.

Η ανατολική κυβέρνηση υποστηρίζεται από τον διοικητή του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ.

Στις 13 Ιανουαρίου στη Μόσχα, πραγματοποιήθηκαν διαπραγματεύσεις μεταξύ των αρχηγών του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) Χαλίφα Χαφτάρ και της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) Φαγέζ αλ-Σάρατζ. Παρευρέθηκαν επίσης μέλη των Υπουργείων Εξωτερικών της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Κατά τη συνάντηση, ο Χαφτάρ, ενημέρωσε τη Ρωσία σχετικά με τους όρους για συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας στη Λιβύη.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του οι πολιτοφυλακές που λειτουργούν στη Λιβύη υποχρεούνται να παραδώσουν όπλα κατά την περίοδο από 45 έως 90 ημέρες. Αυτή η διαδικασία πρέπει να ελέγχεται από μια ειδική επιτροπή που δημιουργήθηκε από το LNA μαζί με τον ΟΗΕ

Ο Χαφτάρ αρνήθηκε επίσης να αναγνωρίσει την Τουρκία ως διαμεσολαβητή στην επίλυση της κατάστασης στη Λιβύη, καθώς η τουρκική πλευρά δεν είναι ουδέτερη και υποστηρίζει την GNA.

Πέτρος Κράνιας
Capital



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]