Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δέσμευση Ερντογάν να «τιμωρήσει» όσους βγάζουν δολάρια εκτός Τουρκίας


Να τιμωρήσει όποιον «βγάζει ξένο νόμισμα», και κυρίως δολάρια, εκτός Τουρκίας δεσμεύθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν, καθώς ορισμένες ξένες τράπεζες σταμάτησαν ή ελαχιστοποίησαν τις συναλλαγές τους στην τουρκική λίρα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, σε τηλεοπτική του δήλωση μετά τη διαδικτυακή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Κωνσταντινούπολη χθες, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι ξένοι παράγοντες επιδιώκουν να υπονομεύσουν την τουρκική οικονομία.

«Έχουμε αποτρέψει την επίθεση στη χώρα μας μέσω ξένων νομισμάτων», σημείωσε ο Τ. Ερντογάν, για να προσθέσει: «Ποτέ δεν θα δείξουμε έλεος σε όσους βγάζουν έξω από τη χώρα ξένα νομίσματα».


Η δήλωση αυτή του Ερντογάν ήρθε μετά τη μείωση από την BNP Paribas SA των συναλλαγών της σε αγορά τουρκικής λίρας μετά από περιορισμούς των ρυθμιστικών αρχών. Από χθες επίσης η Clearstream Banking και η Euroclear Bank ανέστειλαν τις συναλλαγές σε τουρκικές λίρες μέσω μιας κοινής πλατφόρμας ηλεκτρονικών επικοινωνιών, εντείνοντας το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, ενώ την ίδια στιγμή οικονομολόγοι εκτιμούν πως η χώρα σύντομα δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να ζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ για 20η φορά στην ιστορία της, γεγονός που θα συνιστά ταπείνωση για τον Ερντογάν, όπως εκτιμούν διεθνείς αναλυτές.

Ταυτόχρονα, η Capital Economics σχετικά με την πιθανότητα προσφυγής στο Ταμείο εκτιμά πως: «Θα είναι η ύστατη προσφυγή του (...) Θα εξαντλήσει όλες τις άλλες επιλογές πριν ζητήσει ένα σχέδιο διάσωσης», εκτιμά το γραφείο συμβούλων Capital Economics, ενώ μέχρι στιγμής η Άγκυρα στοιχηματίζει σε συμβάσεις ανταλλαγής swap (μηχανισμός ασφαλείας που έχει στόχο την αποφυγή συναλλαγματικών ελλείψεων) με ξένες κεντρικές τράπεζες, ιδιαίτερα εκείνη των ΗΠΑ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]