Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μάχη επιβίωσης για την Ευρώπη


2,7 τρισ. για να αντέξει την κρίση του κορωναϊού
«Τις αποφάσεις που λαμβάνουμε σήμερα, θα τις θυμούνται όλοι για πολλά χρόνια», τόνισε η Πρόεδρος της Κομισιόν

2,7 τρισ. ευρώ έχουν συνολικά κινητοποιηθεί από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωναϊού. Όπως είπε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει διατεθεί ποτέ από την ΕΕ.

Η ίδια παρουσίασε το "δεύτερο πακέτο" βοήθειας της Κομισιόν, μετά την ενεργοποίηση των 37 δισ. ευρώ που είχε δώσει για την ενίσχυση των οικονομικών. Η νέα ενίσχυση αφορά 100 δισ. για την υποστήριξη της απασχόλησης. Το νέο σχήμα λέγεται SURE.

«Η Ένωση θα διαθέσει μέχρι 100 δισεκατομμύρια ευρώ υπέρ των χωρών που επλήγησαν πιο σκληρά από τον ιό, αρχίζοντας από την Ιταλία, για να αντιμετωπιστεί η μείωση των μισθών όσων εργάζονται με μειωμένο ωράριο. Αυτό θα καταστεί δυνατό χάρη σε εγγυημένα δάνεια ύψους 25 δισ. ευρώ από μέρους όλων των χωρών μελών, επιδεικνύοντας έτσι πραγματική ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.


Όλες οι χώρες θα συνεισφέρουν και η πρωτοβουλία αυτή θα ονομαστεί Sure», γράφει η πρόεδρος της Επιτροπής.

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν τόνισε επίσης ότι προτάθηκε κάθε ευρώ που έχει περισσέψει από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων βοηθά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εξασφαλίσουν τις χρηματοδοτήσεις τις οποίες χρειάζονται.

«Η κρίση αυτή αποτελεί μια πρόκληση για την Ευρώπη και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να αποτύχει. Τις αποφάσεις που λαμβάνουμε σήμερα, θα τις θυμούνται όλοι για πολλά χρόνια. Θα προσδιορίσουν την μορφή της Ευρώπης του αύριο», κατέληξε η Πρόεδρος της Κομισιόν.

Μαρία Ψαρά
Έθνος



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]