Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Αλβανία στο πλευρό του Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας


Μία άκρως επικίνδυνη εξέλιξη στα πλαίσια της ασύμμετρης απειλής από μέρους της Τουρκίας λαμβάνει χώρα στα σύνορα Αλβανίας – Ελλάδας. Στο πλαίσιο της επιθετικής πολιτικής της Τουρκίας στα σύνορα στον Έβρο, προστίθενται νέες ασύμμετρες απειλές από πλευράς Αλβανίας στα βορειοδυτικά μας σύνορα, ένα δεύτερο ουσιαστικά μέτωπο υβριδικού πολέμου με πολλαπλούς εις βάρος του Ελληνισμού αλλά και της Ευρώπης στόχους.

Η Αλβανία συγκεκριμένα ετοιμάζεται να υποδεχτεί 30.000 «Σύρους» παράνομους μετανάστες. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση του Έντι Ράμα έχει ήδη ετοιμάσει σε συμφωνία με τον Ερντογάν έξι σημεία υποδοχής στα νότια της χώρας, στα σύνορα με την Ελλάδα. Οι πόλεις που θα επωμισθούν το μεγαλύτερο βάρος είναι οι περιοχές του Αργυρόκαστρου, της Ερσέκας και της Κορυτσάς. Τα κέντρα αυτά υποδοχής έχουν ήδη ετοιμαστεί σε όλα τα σημεία τελωνειακού ελέγχου με την Ελλάδα, όπως στην Κακαβιά, στις Τρεις Γέφυρες και στην Κρυσταλλοπηγή κ.λπ., με αξιοποίηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων της εποχής του Χότζα. Το μέσο που ανακοίνωσε την είδηση αυτή, είναι το βαθύ κράτος της Αλβανίας.

Είναι πασιφανές ότι αυτή η εγκατάσταση των παράνομων μεταναστών που προέρχονται συγκεκριμένα από το μέτωπο Τουρκίας –Συρίας και αφορά κυρίως αντικαθεστωτικούς Σύρους και Τζιχαντιστές διαφόρων εθνικοτήτων, που πολέμησαν εναντίον του Άσαντ, έχει ως στόχους:


Πρώτον, την αντικατάσταση του Ελληνορθόδοξου πληθυσμού της Βορείου Ηπείρου, ο οποίος ούτως ή άλλως βρίσκεται υπό διωγμό από το καθεστώς του Αλβανικού κράτους, κατά παράβαση του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, που υπογράφτηκε στις 17 (4) Μαΐου 1914, το οποίο κατοχυρώνει διεθνώς την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.

Δεύτερον, την δημιουργία συνθηκών βίαιης απομάκρυνσης των εναπομεινάντων Ελλήνων των υπόψη περιοχών, την καταπάτηση των περιουσιακών τους στοιχείων, καθώς και την καταστροφή των Ελληνορθοδόξων εκκλησιών και λοιπών πολιτιστικών μνημείων του Ελληνισμού, όπως έδειξε και η πρόσφατη εμπειρία στα νησιά του Αιγαίου και στις Ελληνιστικές πόλεις της Συρίας.

Τρίτον, την εγκατάσταση Ισλαμικού πληθυσμού στα σύνορα Αλβανίας – Ελλάδας, δημιουργώντας επιπλέον ένα δεύτερο μέτωπο στα μετόπισθεν της Ελλάδας, δηλαδή στα βορειοδυτικά της σύνορα.

Τέταρτον, την είσοδο στην Ελλάδα παράνομων μεταναστών αντί μόνο από τον Έβρο και από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα, που είναι γνωστά στους διακινητές από την εποχή της παράνομης εισόδου στην χώρα μας Αλβανών μεταναστών. Αυτό το γεγονός αποδεικνύει και την ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου εναλλακτικού σχεδίου δημιουργίας δευτέρου μετώπου με την συμμετοχή της Αλβανικής κυβέρνησης στα πλαίσια του υβριδικού πολέμου που η Τουρκία διεξάγει ήδη εις βάρος της Ελλάδος.

Η Ελληνική πολιτεία πρέπει άμεσα να αποτρέψει αυτήν την εξέλιξη εν τη γενέσει της. Έχει την δυνατότητα να παρέμβει στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καταγγέλλοντας την Αλβανία ότι μετέχει με την Τουρκία στην ασύμμετρη απειλή εναντίον της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης γενικότερα. Επί πλέον να λάβει μέτρα αποτροπής της εισβολής παράνομων μεταναστών στα σύνορά μας με την Αλβανία.

Ο κύριος Υπουργός Εξωτερικών αντέδρασε άμεσα, όπως δείχνει η πρόσφατη δήλωσή του για το εν λόγω θέμα. Ενιστάμεθα, ωστόσο, διότι η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας αντιλαμβάνεται τα διπλωματικά διαβήματα ως αδυναμία και κατά παγία τακτική τα αγνοεί, όπως έχει συμβεί επανειλημμένα με το θέμα της καταπάτησης των περιουσιών των γηγενών Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.

Ως εκ τούτου προτείνουμε την λήψη σειράς δραστικών μέτρων. Η ευθεία απάντηση του κυρίου Υπουργού προς αυτή την κατεύθυνση, σίγουρα θα καθησύχαζε τις εύλογες ανησυχίες της Ελληνικής κοινής γνώμης, αλλά και των εκατοντάδων χιλιάδων Βορειοηπειρωτών Ελλήνων πολιτών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα σήμερα.

INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]