Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι αρχές ασφαλείας της Ευρώπης ερευνούν τα ύποπτα επεισόδια στις Καστανιές


Αυτοψία ειδικών στα σύνορα

Σημαντικές επισκέψεις – αυτοψίες έχουν ξεκινήσει τα τελευταία 24ωρα επιτελείς από χώρες της Ευρώπης που σχετίζονται με την ασφάλεια και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και φυσικά ως επίκεντρο είναι ο Έβρος.

Το έως τώρα οπτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί από τις Ελληνικές αρχές θεωρείται ήδη πολύτιμο, μέσα από το οποίο μπορούν να βγουν πολλά και σαφή συμπεράσματα για πρόσωπα που έχουν πρωταγωνιστήσει στα επεισόδια στην οριογραμμή των χερσαίο συνόρων Ελλάδας και Τουρκίας.

Ανάμεσα από πολύτιμα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι υπηρεσίες ασφαλείας εδώ και 18 ημέρες, είναι και πιθανό ύποπτα πρόσωπα που κατά το παρελθόν είχαν απασχολήσει Ευρωπαϊκές αρχές ασφαλείας.

Πάντως το ενδιαφέρον των ξένων για τις πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί από τις Ελληνικές αρμόδιες υπηρεσίες δεν θεωρείται τυχαίο, από τη στιγμή που όλες οι μαρτυρίες από την αρχή αυτής της ασύμμετρης απειλής έκαναν λόγο για απελευθέρωση και παραβατικών προσώπων με βαρύ παρελθόν.


Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο από το κέντρο κράτησης του Αιδινίου, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα απέναντι από τα Ελληνικά νησιά στο κεντρικό ανατολικό Αιγαίο, τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου και μόλις ξεκλειδώθηκε η πύλη, εξαφανίστηκαν περισσότεροι 6500 αλλοδαποί. Εκτιμάται πως δεν συγκεντρώθηκαν μόνο στα παράλια, καθώς κινήθηκαν πολλοί πήραν τον δρόμο για τον Έβρο από τη στιγμή όπου όλες οι πληροφορίες που διακινούνταν στην Τουρκία έλεγαν ότι τα σύνορα στον Έβρο είναι ανοιχτά.

Ανώτατες πηγές σημείωναν σ’ ότι αφορά τον όγκο των αλλοδαπών που έχουν συγκεντρωθεί πέριξ της Αδριανούπολης, ότι μπορεί το καθεστώς Ερντογάν να έχει απομακρύνει μεγάλη μερίδα των παραβατικών μεταναστών από τη μεθόριο στο φυλάκιο των Καστανιών, πλην όμως είναι συγκεχυμένη η εικόνα προς τα που έχουν κινηθεί.

Θεωρείται δεδομένο ότι ένας μεγάλος αριθμός έχει βρεθεί νοτιότερο σε παραποτάμιες περιοχές προσπαθώντας να περάσει στην Ελλάδα, άλλοι βρίσκονται κοντά στην Αδριανούπολη κι άλλοι αναζητούν την τύχη τους από τα παράλια και τις δουλεμπορικές λέμβους.

Πολύ λιγότερες όμως είναι οι πληροφορίες που θέλουν μετανάστες και πρόσφυγες να έχουν μετακινηθεί οργανωμένα προς τα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση της Τουρκίας.

Όλες οι αναλύσεις στο Ελληνικό Επιτελείο απαντούν πως δεν τους προκύπτει οτιδήποτε που να δείχνει απόπειρα ομαδικής μετακίνησης από τις Τουρκικές αρχές ώστε ν’ απομακρυνθούν από την θερμή ζώνη των επεισοδίων.

Άλλωστε όσοι Αξιωματικοί βρίσκονται στο κέντρο επιχειρήσεων που έχει στηθεί στις Καστανιές και συντονίζουν τις ενέργειες Αστυνομίας και Στρατού Ξηράς λένε ότι σε κάθε περίπτωση η Τουρκία έχει αυτή τη στιγμή μια βασική επιδίωξη, το να κρατήσει τους μετανάστες σε μια απόσταση που μόνο ασφάλεια δεν θα μπορεί να εκπέμπει για την Ελλάδα.

Και από την ώρα όπου ο Ταγίπ Ερντογάν καθώς και κυβερνητικοί Αξιωματούχοι της γείτονος το προηγούμενο διάστημα είχαν αναφερθεί στη δημιουργία ενός camp φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στα περίχωρα της Αδριανούπολης, γίνεται κατανοητό ότι αυτό σημαίνει για την Αθήνα ότι έχει μια επιλογή, να κινηθεί στον μονόδρομο της αυξημένης και προωθημένης επιτήρησης στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας απ’ εδώ και στο εξής.
Τα έργα θωράκισης μάλιστα αυτό ακριβώς μαρτυρούν, ότι λαμβάνονται όλα εκείνα που θεωρούνται μέτρα αποτροπής κατά της παράνομης μετανάστευσης προς την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Μια τέτοια πιθανή πρόταση από τον Ερντογάν προς τους Μακρόν- Μέρκελ, με το συνυποσχετικό του Τούρκου προέδρου ότι θα συγκεντρώσει μετανάστες και πρόσφυγες και θα έχει την ευθύνη για την τάξη και την ασφάλεια, δεν απέχει πολύ από το επόμενο «δεν μπορώ να τους κρατήσω άλλο», ιδίως αν τυχόν στριμωχτεί και πάλι στις γεωστρατηγικές του επιλογές.

Ο πολιορκητικός κριός του Τούρκου προέδρου για την Ευρώπη παραμένει το μεταναστευτικό και με τα όσα έχουν συμβεί αυτές τις ημέρες, η Ευρώπη αντί να δει με ρεαλισμό την εργαλειοποίηση του ζητήματος από την Τουρκία, την θέτει συνομιλητή και ίσως να της ζητήσει και χάρη, με τον «μεγαλόκαρδο» Ερντογάν να δείχνει κατανόηση, φυσικά με το αζημίωτο.

Μπορεί η Frontex που έχει φτάσει στον Έβρο να λειτούργησε ως βαλβίδα ασφαλείας εκτόνωσης των επεισοδίων, διότι η στρατοχωροφυλακή πήρε προφανώς άνωθεν εντολή ν’ αποσύρει τους σκληροπυρηνικούς που μετείχαν στα επεισόδια για να βλέπουν απέναντί τους οι Ευρωπαίοι αστυνομικοί γυναικόπαιδα και λίγους κατατρεγμένους μετανάστες, όμως το Τουρκικό σχέδιο είναι η φθορά των Ελληνικών Δυνάμεων.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]