Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυτός είναι ο χάρτης με την τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις ανά την υφήλιο


Στρατιωτική παρουσία σε συνολικά 15 χώρες, σε άλλες μέσω του ΝΑΤΟ και σε άλλες (τις περισσότερες) μέσω «διμερών συμφωνιών», εμφανίζεται να έχει η Τουρκία εν έτει 2020, όπως προκύπτει μέσα από τις αναρτήσεις τουρκικών «παραγόντων» στα social media

Γράφει ο Γιώργος Σκαφιδάς

Στρατιωτική παρουσία σε συνολικά 15 χώρες, σε άλλες μέσω του ΝΑΤΟ, σε άλλες μέσω αποστολών του ΟΗΕ και σε άλλες (τις περισσότερες) μέσω «διμερών συμφωνιών», εμφανίζεται να έχει η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εν έτει 2020, όπως προκύπτει μέσα από τις αναρτήσεις τουρκικών «παραγόντων» στα social media.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλπέρ Γιουτσόκ, που παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος της Τουρκικής Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών TÜSİAD στη Γερμανία, αναδημοσιεύτει στο Twitter χάρτη στον οποίο φαίνεται να αποτυπώνονται οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται σήμερα εκτός των τουρκικών συνόρων.


Συνολικά 15 χώρες εμφανίζονται χρωματισμένες στον εν λόγω χάρτη, 15 χώρες μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει κανείς: τα κατεχόμενα (με 40.000 Τούρκους στρατιώτες), το Κατάρ και το Σουδάν (που αποτελούν πλέον και τις μεγαλύτερες τουρκικές στρατιωτικές βάσεις στην Αφρική), τη Συρία (που έμελλε να ζήσει τρεις αλλεπάλληλες τουρκικές στρατιωτικές εισβολές μετά το 2016), τη Λιβύη για την οποία έχει γίνει τόσο πολύς ντόρος ειδικά από τον Νοέμβριο του 2019 και μετά, αλλά και περιοχές των Βαλκανίων όπως είναι το Κόσοβο, η Αλβανία και η Βοσνία.

Αναλυτικά οι 15 χώρες: Κύπρος, Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Κόσοβο, Κατάρ, Σομαλία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Αζερμπαϊτζάν, Λίβανος, Μάλι, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Αλβανία, Σουδάν και Λιβύη.

Έθνος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]