Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μόλις το 15% των Τούρκων συμφωνεί με αποστολή στρατού στη Λιβύη


Το 58% στην Τουρκία είναι ενάντια στην αποστολή στρατού στη Λιβύη και το 75% υποστηρίζει όπως η Άγκυρα αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα πρωτοσέλιδα η εφημερίδα της αντιπολίτευσης Τζουμχουριέτ.

Σε ανάλογη έρευνα πριν από λίγες ημέρες, το 37,7% τασσόταν υπέρ, ενώ το ποσοστό αυτό κατρακυλά στο 15%, σύμφωνα με τη νέα αυτή δημοσκόπηση.

Από δημοσκόπηση του ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Κωνσταντινούπολης, που διεξήχθηκε σε 12 επαρχίες της Τουρκίας με τη συμμετοχή 1537 ανθρώπων προκύπτει ότι το 58% δεν θέλει να σταλεί στρατός στη Λιβύη, το 34% λέει ‘να σταλεί’ και το 8% δεν γνωρίζει. Το 67% εκείνων που λένε ‘όχι’ είναι ηλικίας 45-54 ετών, το 34% που λέει να σταλεί στρατός είναι μεταξύ 18-24 ετών. Το 30% εκείνων που λένε να μην σταλεί στρατός στη Λιβύη είναι από το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ, το 78% από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα ((CHP), το 91% από το φιλοκουρδικό κόμμα HDP, το 88% από το Καλό Κόμμα (IYI Parti) και το 58% από το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ).

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 75% υποστηρίζει η Τουρκία να αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή. Το 15% υποστηρίζει η Τουρκία να προσφέρει στρατιωτική και πολιτική στήριξη.

HellasJournal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]