Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με “οθωμανική” … σημειολογία το δώρο του Ερντογάν που ξετρέλανε τη Μέρκελ


Στην αρχή, όταν της προσέφεραν την ξύλινη κασετίνα, η Γερμανίδα καγκελάριος έδειχνε ξαφνιασμένη – αν όχι φοβισμένη!. Όμως, στη συνέχεια όταν είδε το δώρο του Ερντογάν μοιάζει να ξετρελάθηκε.

Έκανε σαν μικρό παιδί κι έφτασε μάλιστα, μπροστά σε όλους [και τις κάμερες που την αποθανάτισαν] να κάνει γκριμάτσες κοιτάζοντας τον εαυτό της στον βαρύ, μπρούτζινο καθρέφτη που της προσφέρθηκε.

Όλα αυτά έγιναν κατά το τέλος της τελετής υποδοχής της Αγκελας Μέρκελ από τον Ταγίπ Ερντογάν στο γερμανο-τουρκικό πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.

Όταν εξάντλησε τον ενθουσιασμό και τις γκριμάτσες, η Μέρκελ, υπό το χειροκρότημα του Ταγίπ Ερντογάν και των παρισταμένων ξανάβαλε τον μεγαλοπρεπή καθρέφτη στη θήκη του μ’ ένα πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης.


Άγνωστο αν η Μέρκελ θεώρησε “μαγικό” τον καθρέφτη και μέσα της ρώταγε “καθρέφτη – καθρεφτάκι μου”… για το πολιτικό της μέλλον.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί τί είχε στο μυαλό του ο Ερντογάν όταν πρόσφερε αυτό το δώρο.

Είναι γνωστό ότι στην Τουρκία εδώ και αιώνες ο καθρέφτης είναι σύμβολο δύναμης και πλούτου. Γι’ αυτό και στα παλάτια οι σουλτάνοι τοποθετούσαν τεράστιους καθρέφτες.

Σύμφωνα με μελέτη του Ιστορικού Tolunay Sandikcioglu – όπως γράφει η Sozcu – στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ο καθρέφτης θεωρούνταν το πιο ωραίο δώρο που θα μπορούσε να δώσει ένας άνδρας σε μια γυναίκα. Σήμαινε μάλιστα “δεν μπόρεσα να βρω για να σου πάρω ομορφότερο δώρο από εσένα”…

Η Οθωμανική Αυτοκρατορία κι οι σουλτάνοι… είναι γνωστό ότι συγκινούν τον Ερντογάν. Όσο για την ομορφιά της Μέρκελ, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου…

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]