Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η «πέμπτη φάλαγγα» του «ρεαλισμού»!


Μηνύματα ενδοτισμού και... προβλέψεις για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων! Μπροστάρης ο Φίλης, από κοντά ο Μαυρίδης

Την ώρα που συσπειρωμένες οι πολιτικές δυνάμεις και η κυβέρνηση των Ελλήνων έδιναν χθες στα διεθνή fora συντεταγμένα τη μάχη για την αποτροπή της τουρκικής απειλής, στο εσωτερικό της χώρας εκδηλώνονταν απροκάλυπτα οι δυνάμεις της «σύνεσης» και του «ρεαλισμού», σαλπίζοντας μήνυμα υποχώρησης και συμβιβασμού.

Ένα ετερόκλητο πλήθος πολιτικών, δημοσιογράφων, καθηγητών και διαμορφωτών της κοινής γνώμης συγκροτεί μια ισχυρή επικοινωνιακή ομάδα, η οποία στην προμετωπίδα της έχει το σύνθημα για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία.

Στην πρωτοπορία, ο Νίκος Φίλης, ο οποίος εκφράζει τις κυρίαρχες στο κόμμα του εθνομηδενιστικές ουτοπίες, και από κοντά ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης, ο οποίος ανενδοίαστα υπερασπίζεται την άποψη ότι «η συνεκμετάλλευση θα είναι η τελική λύση», αφού, όπως εξηγεί, «έτσι συμβαίνει παγκοσμίως, με όλες τις χώρες που έχουν κοιτάσματα σε περιοχές που συνορεύουν»...

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, με μεγάλη επιρροή στο εσωκομματικό ακροατήριο όπου πρυτανεύει ο «ανέμελος διεθνισμός», δήλωσε απερίφραστα χθες ότι «το να πάει κανείς σε εξορύξεις στην ανατολική Μεσόγειο με την Τουρκία απέναντι δεν γίνεται. Είναι αυταπάτη να το πιστεύει κανείς αυτό - ή, μάλλον, όταν το ισχυρίζεται απλώς ψεύδεται».


«Νουθεσίες»

Στο ίδιο, ευθυγραμμισμένο ύφος που δεν γνωρίζει ιδεολογικές και πολιτικές γραμμές, ο εκδότης συμπλήρωσε νουθετώντας με τον τρόπο του τους Έλληνες: «Η συνεκμετάλλευση είναι ο δρόμος της λογικής. Θεωρώ ότι η λέξη “συνεκμετάλλευση'' είναι αρκετά δαιμονοποιημένη».

Έχει ιδιαίτερη αξία η προσέγγιση Φίλη, σύμφωνα με τον οποίο «έχουμε ένα σημαντικό στοιχείο. Είναι το πνεύμα των Πρεσπών που πρέπει να διαπεράσει το σύνολο της εθνικής μας στρατηγικής. Δηλαδή, πώς θα επιλύσουμε τις διαφορές βάσει του Διεθνούς Δικαίου και των καλώς νοουμένων συμφερόντων, με στόχο τη σταθερότητα στην περιοχή»...

Αναφορικά με την παραπομπή στη Χάγη, για την οποία τελευταία κάποιες φωνές και εντός της Ν.Δ., όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, κάνουν αόριστα λόγο, ο κ. Φίλης είπε μεταξύ άλλων: «Βλέπει κανείς ότι τίθεται ξανά η προσφυγή στη Χάγη για τις διμερείς διαφορές. Η προσφυγή είναι πάγια εθνική θέση, αλλά έχει ξεχαστεί. Τώρα, με την τουρκική κλιμάκωση με αφορμή τις γεωτρήσεις στην Κύπρο, βλέπω ότι το θέμα τίθεται ξανά».

Ο ίδιος παραδέχθηκε έλλειμμα στρατηγικής, σημειώνοντας: «Πρέπει να σκεφτούμε τι αλλάζει στην περιοχή: Καταρρέει η αυταπάτη ότι η Τουρκία και οι ΗΠΑ βρίσκονται σε τροχιά στρατηγικής σύγκρουσης. Ηταν μια αυταπάτη όλου του πολιτικού συστήματος».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οσοι μιλανε για "συνεκμεταλλευση" θεωρουν πως στα Ελληνικα νησια δεν αντιστοιχει υφαλοκρηπιδα!

    Συνεπως ,λογω τουρκικης "κλιμακωσης" καταργουμε το Διεθνες Δικαιο και εκχωρουμε εθνικη

    κυριαρχια!

    Και βεβαιως, οταν εκχωρειται κατι ,τοτε καποιος αλλος το παραλαμβανει!

    Και οταν ,ειδικα ο τουρκος, παραλαμβανει, ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙ!

    Η "λογικη" των εθνομηδενιστων ειναι ασυλληπτη!

    Να υπενθυμισουμε σε αυτες τις "ιδιοφυιες" τον πιο σημαντικο κινδυνο:

    Ο τουρκικός ισχυρισμός ότι στα νησιά του Αν.Αιγαίου δεν αντιστοιχεί υφαλοκρηπίδα-πέραν του ότι

    χρησιμεύουν δήθεν και ως «πηγή ασφαλείας μέσω των θαλασσίων οδών» για τους Τούρκους-

    επιβεβαιώνει στρατηγικούς στόχους πέραν της εκμετάλλευσης αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων.Το τι

    επιδιώκεται το εξήγησε ο Κ.Καραμανλής τον Ιανουάριο του 1977 στον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ:

    "Η εντύπωση που δημιουργείται είναι ότι η Τουρκία επιδιώκει να μεταβάλλει μονομερώς το καθεστώς του Αιγαίου,το οποίο καθιερώθηκε διά διεθνών συνθηκών και λειτούργησε ομαλώς μέχρι αυτή τη στιγμή.
    Η Τουρκία προσπαθεί να το μεταβάλλει,διότι αν οι απαιτήσεις της επί της υφαλοκρηπίδας και του εναερίου χώρου τυχόν ικανοποιηθούν,θα είχαν ως αποτέλεσμα να περιλάβουν 501 ελληνικές νήσους και νησίδες με πληθυσμό 330.000 σε ζώνη αποκλειστικών οικονομικών και στρατηγικών συμφερόντων της Τουρκίας και θα διεσπάτο έτσι η εδαφική και πολιτική ενότητα του ελληνικού κράτους"!


    Πηγή: «Για το ζήτημα του Αιγαίου» Συγγραφέας: Αν. Πεπονής


    ΥΓ: Ερωτησεις προς τους εθνομηδενιστες:

    Ποια συμφωνια εχουν τηρησει μεχρι σημερα οι τουρκοι για να τηρησουν και μια συμφωνια περι

    "συνεκμεταλλευσης" σε Αιγαιο και Αν. Μεσογειο;

    Γιατι να τηρησουν οι τουρκοι μια "συμφωνια",οταν βλεπουν πως η αλλη πλευρα υποχωρει ΣΥΝΕΧΩΣ απο

    τα δικαια της,λογω τουρκικης "κλιμακωσης" και τουρκικων εκβιασμων;

    Τι εμποδιζει τους τουρκους να συνεχιζουν τους εκβιασμους και τις παρανομιες τους,αφου

    πετυχαινουν τον στοχο τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]