Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αριστερή σιωπή για τα μπάχαλα


Τάγμα εφόδου αναρχικών έκανε κανονική, στρατιωτικού τύπου, επιχείρηση-αστραπή στο κέντρο του Αμαρουσίου, τρομοκράτησε πολίτες, συνεπλάκη με δυνάμεις της Αστυνομίας, κατέστρεψε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, και αποχώρησε συντεταγμένα με τον… ΗΣΑΠ!

Η καταδρομική στο Μαρούσι έγινε ως «αντίμετρο» για την εκκένωση (από την ΕΛ.ΑΣ.) της κατάληψης της Βίλας Κουβέλου και για την απόκρουση της απόπειρας να ανακαταληφθεί ο χώρος από τους μπαχαλάκηδες. Η Αστυνομία βρέθηκε στον δρόμο των αναρχικών και εκείνοι επιτέθηκαν εναντίον των πολιτών. Απόδειξη των ανωτέρω είναι τα στιγμιότυπα που είδαμε στις τηλεοράσεις από τις κάμερες των καταστημάτων, που κατέγραψαν τη δράση των οπαδών της «ελευθερίας».

Πού είναι όλοι οι «δημοκράτες», οι «ευαίσθητοι», εκείνοι που «ανατρίχιασαν» με την υπόθεση του σκηνοθέτη τον οποίο συνέλαβε η Αστυνομία στο Κουκάκι, στο πλαίσιο εκκένωσης κατάληψης κτιρίου από αναρχικούς; Πού βρίσκονται όλοι αυτοί που επιτίθενται στην ΕΛ.ΑΣ. επειδή ασκεί βία (κάτι που προβλέπεται, υπό όρους, από τον νόμο) για να καταδικάσουν την τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο μιας πόλης και για τα σπασίματα και τους τραμπουκισμούς που έγιναν σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών;


Η Αριστερά, ως ιδεολογία, έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά. Απεχθάνεται τη βία που δεν ελέγχει και δεν κατευθύνει η ίδια. Για τη βία που έχει αριστερή προέλευση προτιμά να σιωπά ή να καταδικάζει, νωθρά και με μισόλογα, εκ των υστέρων. Δεν θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι διαφορετικό με αυτό το τμήμα του πολιτικού φάσματος, το οποίο έχει βασική πηγή έμπνευσής του το λουτρό αίματος το οποίο προκάλεσαν οι συμμορίτες στα Δεκεμβριανά του 1944.

Φυσικά, μεγάλη ευθύνη γι' αυτό το χάλι φέρουν τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει και αυτό που κυβερνά, διότι έχουν διαμορφώσει έναν Ποινικό Κώδικα που επιτρέπει στους μπαχαλάκηδες να κυκλοφορούν ελεύθεροι, ακόμα κι αν πιαστούν στα πράσα.

Είναι τέτοια η εύνοια που δείχνει το κράτος σε αυτού του είδους τις ομάδες τραμπούκων, ώστε δικαίως προκαλείται η υποψία ότι αποτελούν μέρος του συστήματος και όχι ορκισμένες αντιπάλους τους.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]