Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Από ψεύτης σε συκοφάντης, ένας σουλτάνος Ερντογάν δρόμος


Κατηγόρησε την Ελλάδα λέγοντας "Μας πρότειναν να βυθίζουμε βάρκες με πρόσφυγες"
«Εμείς βοηθάμε τους πάντες, χωρίς διακρίσεις, σε χρώμα, εθνικότητα ή θρησκεία. Ξοδεύουν χρήματα για να προστατέψουν τις πετρελαιοπηγές αντί για να προστατέψουν τα παιδιά» ισχυρίστηκε ο τούρκος πρόεδρος

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη την Τρίτη ο Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τους Πρόσφυγες που πραγματοποιείται στη Γενεύη.

«Πολλοί φίλοι στη Δύση προτίμησαν να κοιτάζουν το προσφυγικό από την οπτική γωνία της ασφάλειάς τους και του συμφέροντος... Υποστήριξαν κάποιες λανθασμένες ιδέες ότι τα συρματοπλέγματα μπορούν να προστατεύσουν την Ευρώπη από την εισροή προσφύγων. Έχουμε ακούσει ακόμη και κάποιες προτάσεις, όπως η βύθιση των προσφυγικών σκαφών, που στο μέλλον θα τις θυμόμαστε και θα ντρεπόμαστε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εμείς βοηθάμε τους πάντες, χωρίς να κάνουμε διακρίσεις, σε χρώμα, εθνικότητα ή θρησκεία» ισχυρίστηκε.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας συνέχισε τις πιέσεις για επανεγκατάσταση 1 εκατ. Σύρων στις κουρδικές περιοχές που κατέλαβαν οι τουρκικές δυνάμεις, και μάλιστα σε «πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», με βάση το σχέδιο που έχει καταθέσει στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Έκανε λόγο για επανεγκατάσταση σε «ειρηνευτική ζώνη στη βόρεια Συρία με κατοικίες και σχολεία για τους πρόσφυγες». Στην Τουρκία φιλοξενούνται σήμερα 3,7 εκατ. Σύροι πρόσφυγες.


Η Τουρκία ήταν «υποχρεωμένη» να επέμβει στρατιωτικά στη Συρία εξαιτίας της ανεπάρκειας της διεθνούς βοήθειας υπέρ των Σύρων προσφύγων, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν. «Αφού δεν λάβαμε την βοήθεια που περιμέναμε από τη διεθνή κοινότητα, είμαστε υποχρεωμένοι να φροντίσουμε για την προστασία μας» είπε. «Πραγματοποιήσαμε τις επιχειρήσεις Ασπίδα του Ευφράτη και Πηγή Ειρήνη για να εκδιώξουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος, οι Μονάδες Προστασίας του Λαού YPG και το PKK που βρίσκονταν στις ζώνες αυτές» επέμεινε.

«Ξοδεύουν χρήματα για να προστατέψουν τις πετρελαιοπηγές αντί για να προστατέψουν τα παιδιά» ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Αιχμές για το προσφυγικό

Ο τούρκος πρόεδρος άφησε αιχμές για την Ευρώπη, δηλώνοντας ότι η χώρα του δαπάνησε σχεδόν 40 δισεκ. δολάρια για το προσφυγικό, ενώ η ΕΕ δεσμεύθηκε συνολικά για 6 δισεκατομμύρια στην Τουρκία για να βοηθήσει τους Σύρους πρόσφυγες , αλλά δεν έδωσε πάνω από 2 δισεκατομμύρια… Ακόμα κανένα σημάδια για τα υπόλοιπα».

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι «ακούσαμε ακόμα και προτάσεις, όπως βύθιση σκαφών με πρόσφυγες, που στο μέλλον θα τις θυμόμαστε και θα ντρεπόμαστε».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]