Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι λαθρομετανάστες «τελειώνουν» την κυβέρνηση Μητσοτάκη


Το αδιέξοδο, οι ΕΟΖ, οι τουρκικοί σχεδιασμοί σε πλήρη εξέλιξη και τα εμφανή στοιχεία του κυβερνητικού εθνομηδενισμού, έχουν ήδη σφραγίσει το μέλλον του χαμογελαστού Κυριάκου

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Η λαθρομετανάστευση είναι το υπ’ αριθμόν 1 πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα. Πρόβλημα που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη «κληρονόμησε» από την κυβέρνηση του «δεν έχει η θάλασσα σύνορα» Αλέξη Τσίπρα. Πρόβλημα που είχε αρχίσει να διαφαίνεται από τις αρχές του 2000, όμως αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερη χαρά από τις πολιτικές ηγεσίες της χώρας, με αποκορύφωμα την περίφημη δήλωση του τότε υπουργού Εσωτερικών και σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος το 2006 περιχαρής δήλωνε στα ΜΜΕ της χώρας «ευχαριστώ τους μετανάστες που επιλέγουν την Ελλάδα ως χώρα προορισμού τους»…

Από τότε μέχρι σήμερα, όμως, κύλησε πολύ νερό στον μύλο της πολιτικής αδιαφορίας (έως και εθνομηδενισμού), με αποτέλεσμα όλοι οι ειδικοί επί θεμάτων άμυνας και ασφάλειας σήμερα να «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου» υπενθυμίζοντας στην κυβέρνηση τις συνταγματικές ευθύνες της και ζητώντας την άμεση εισαγωγή μέτρων καίριας αντιμετώπισης των λαθρομεταναστευτικών ροών, δηλαδή εκείνων των μετακινούμενων πληθυσμών που ενώ δεν μπορούν (και δεν επιθυμούν) να διαθέσουν πειστήρια της προέλευσής τους, ταυτόχρονα ελέγχονται από τις επιδιώξεις (πολιτικές, οικονομικές και γεωπολιτικές) της Τουρκίας, η ηγεσία της οποίας ρυθμίζει αναλόγως και τις «ποσότητες» μετακίνησής τους προς την Ελλάδα.

Η παρούσα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά παράδοξο τρόπο και σε πλήρη αντίθεση με τον ιδεολογικό χώρο που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί, από τις αρχές του φθινοπώρου του 2019, άρχισε να αναφέρεται στην ανάγκη ενσωμάτωσης των «μεταναστευτικών» πληθυσμών για την αντιμετώπιση της δημογραφικής γήρανσης, την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων κ.α., επαναλαμβάνοντας –παραδόξως- τις δικαιολογίες περί του ανθρωπισμού που οφείλει να επιδείξει η Ελλάδα, απέναντι σε ανθρώπους που υποφέρουν κ.ο.κ. Στη συνέχεια, η ίδια κυβέρνηση αναγνώρισε πως σε ένα ποσοστό περίπου 95%+ οι «πρόσφυγες» δεν είναι πρόσφυγες, αλλά μετανάστες (απέφυγε επιμελώς τον χαρακτηρισμό «λαθρομετανάστες») από 90 περίπου χώρες του πλανήτη, οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα για να ζήσουν καλύτερη ζωή κ.λ.π.


Εξαναγκαζόμενη η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να πάρει θέση στο διαπιστωμένο πρόβλημα, προχώρησε στις 31.10.2019 στην κατάθεση και ψήφιση σχετικού νόμου "Περί διεθνούς προστασίας" ("προσφυγικό νομοσχέδιο"), στο οποίο αναφέρονται ρητά:
Άρθρο 45 (Άρθρο 7 Οδηγίας 2013/33/ΕΕ)
Διαµονή και ελευθερία κυκλοφορίας
1. Οι αιτούντες µπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ελληνική Επικράτεια ή στην περιοχή που τους ορίζεται µε κανονιστικού χαρακτήρα απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Άρθρο 46 (Άρθρα 8 και 9 Οδηγίας 2013/33/ΕΕ)
Κράτηση των αιτούντων
1. Υπήκοος τρίτης χώρας ή ανιθαγενής που αιτείται διεθνή προστασία, δεν κρατείται για τον λόγο µόνο ότι έχει υποβάλει αίτηση διεθνούς προστασίας, καθώς και ότι εισήλθε παράτυπα ή/και παραµένει στη χώρα χωρίς νόµιµο τίτλο διαµονής.

Άρθρο 90 Διαδικασίες στα σύνορα
(Άρθρο 43 Οδηγίας 2013/32/ΕΕ)
2. Αν δεν ληφθεί απόφαση εντός είκοσι οκτώ (28) ηµερών, από την ηµεροµηνία κατάθεσης της αίτησης, επιτρέπεται στον αιτούντα η είσοδος και παραµονή του στο εσωτερικό της χώρας, προκειµένου να εξετασθεί η αίτησή του, σύµφωνα µε τις λοιπές διατάξεις του παρόντος.

Μετά την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου και έχοντας να αντιμετωπίσει τον «κορεσμό» των εγκαταστάσεων φιλοξενίας (hotspot) των «προσφύγων-μεταναστών» που βρίσκονται στα Ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, η κυβέρνηση αποφάσισε να μετακινήσει τις ευπαθείς ομάδες (οικογένειες και ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά) στην Ελληνική ενδοχώρα, δηλώνοντας πως ευελπιστεί μέχρι το τέλος του χρόνου να μετακινήσει 20.000 «μετανάστες» σε δομές που υπάρχουν στην ηπειρωτική Ελλάδα, οριστικοποιώντας –βάσει της σχετικής συμφωνίας της Ευρώπης με την Τουρκία- την μη επιστροφή τους στην Τουρκία, δηλαδή στην οριστική εγκατάστασή τους στην Ελλάδα.

Οι υπόλοιποι «μετανάστες» θα μετακινηθούν σε νέες «ανοιχτές και κλειστές δομές» σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού του 2020 θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες δημιουργίας άτυπων «προσφυγικών χωριών», στα οποία θα υπάρχουν όλες οι υποδομές φιλοξενίας των «μη ευπαθών ομάδων». Οι δομές αυτές, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα λειτουργούν ως προαναχωρησιακά κέντρα και, προφανώς, θα έχουν εσωτερική διοίκηση που θα αποφασίζει τους κανόνες λειτουργίας, ενώ με βάση το νόμο (που η ίδια κυβέρνηση ψήφισε στην Βουλή) θα δικαιούνται ελεύθερης μετακίνησης, ακόμη και στην ηπειρωτική Ελληνική ενδοχώρα…

Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε την ανακοίνωση «εγκαταστάσεων εργασίας – απασχόλησης» των «μεταναστών», προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευθούν τον χρόνο παραμονής τους σε αυτές, έως την απέλαση ή την αποδοχή – υποδοχή και μεταφορά τους στην Ελληνική ηπειρωτική ενδοχώρα. Αυτή η ανακοίνωση θα αφορά και στην δημιουργία των πρώτων ΕΟΖ (Ειδικών Οικονομικών Ζωνών), ενώ το ίδιο «μοτίβο» αναμένεται να ακολουθηθεί και σε «κλειστά κέντρα παραμονής μεταναστών» που θα δημιουργηθούν και σε διάφορες άλλες περιοχές της Ελλάδας (πέραν των νησιών του ανατολικού Αιγαίου), οι οποίες θα προσφέρουν τη δυνατότητα εργασίας σε αυτές και στους γηγενείς κατοίκους της περιοχής στην οποία θα βρίσκονται. Εργασίες φύλαξης, συντήρησης εγκαταστάσεων, διοικητικού προσωπικού και προσωπικού επιτήρησης εργασιών, αλλά και απλή εργασία όπως όλων των «διαμενόντων» στα «κλειστά κέντρα παραμονής μεταναστών». Σε αυτά τα «κέντρα» θα μεταφέρονται και όλοι όσοι εισέρχονται λαθραία στην Ελλάδα από τον ‘Εβρο ή που –γενικώς- θα συλλαμβάνονται χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα διαμονής και μετακίνησης…

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις πληθυσμιακής αντοχής των νέων εγκαταστάσεων (κλειστών και ανοιχτών), δεν μπορεί να «φιλοξενηθεί» το σύνολο των «μεταναστών» που σήμερα βρίσκονται σε «δομές» στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Μάλιστα, με τις συνεχείς (σε καθημερινή βάση εκατοντάδες) αφίξεις, είναι αδύνατο να ικανοποιηθεί το κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης της διαχείρισης των υπαρχόντων πληθυσμών, αλλά και της «διακοπής ροής» και άλλων. Το σχέδιο οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην αποτυχία και στην τελική εμφάνιση του Plan B, δηλαδή της μεταφοράς του συνόλου σχεδόν των «μεταναστών» σε «ανοιχτές δομές» ή σε κέντρα «κλειστού προαναχωρησιακού τύπου» που θα δημιουργηθούν στην ηπειρωτική χώρα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι «φόβοι» για την «στρατιωτική ασφάλεια των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου».

Η παρούσα κυβέρνηση γνωρίζει πάρα πολύ καλά, πως, με την μετακίνηση των «μεταναστευτικών πληθυσμών» δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα, αλλά το μετακινεί στην υπόλοιπη χώρα, όπου το «διαχέει», ευελπιστώντας πως θα υπάρξει ικανός χρόνος μέχρι την εμφάνιση προβλημάτων στις περιοχές υποδοχής των «μεταναστών», προκειμένου να υλοποιήσει το Plan B, δηλαδή την δημιουργία ενός ικανού αριθμού ΕΟΖ, ικανοποιώντας πάγια αιτήματα (ιδιαίτερα ξένων εταιρειών) «ανάγκες» και «δύσκολες αποφάσεις» που απαιτούνται για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Κάποια κυβερνητικά στελέχη, μάλιστα, ευελπιστούν πως η ενασχόληση των «μεταναστών» σε «αγροτικές εργασίες» θα αμβλύνουν τις τοπικές αντιδράσεις.
Το μοναδικό, ίσως, πρόβλημα στο οποίο η κυβέρνηση δεν γνωρίζει πως θα το χειριστεί, είναι η (καταγεγραμμένη ήδη σε ευρωπαϊκές χώρες) μη ύπαρξη ικανοτήτων ή ήδη εκπαιδευμένου αριθμού μεταναστών, αλλά και η άρνηση εργασίας και γενικότερης ενσωμάτωσης ενός σημαντικού αριθμού από το σύνολο των «προσφύγων-μεταναστών».

Μέχρι τότε, όμως, κατ’ ομολογία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η «γραφειοκρατία» που έχει δημιουργηθεί στην καταγραφή των εισερχομένων αλλά και στις διαδικασίες απόδοσης ασύλου και στη συνέχεια «ιθαγένειας». Διαδικασίες που σήμερα διαρκούν έως και τρία (3) χρόνια, η κυβέρνηση πρέπει να τις συμπιέσει, αντιμετωπίζοντας τόσο τις διάφορες «τεχνικές παράτασης και αποφυγής επιστροφής», όσο και τους «μηχανισμούς παράκαμψης των διαδικασιών» που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 4 χρόνια, αλλά διατηρώντας ταυτόχρονα όλες τις δικλείδες ασφαλείας, όπως αυτές ορίζονται με σαφήνεια τόσο από την Ευρώπη όσο και από το Ελληνικό Σύνταγμα, το οποίο προτάσσει ως ύψιστο κυβερνητικό καθήκον την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών, που όμως τίθενται επ’ αμφιβόλω τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους ειδικούς σε θέματα ασφαλείας. Και όλα αυτά ενώ ήδη ευρωπαϊκά ΜΜΕ αναφέρονται σε κατάρρευση των ελληνικών κρατικών μηχανισμών λόγω του μεγάλου και συνεχώς αυξανόμενου αριθμού «μεταναστών – προσφύγων», αλλά και λόγω της Ελληνικής Οικονομίας η οποία είναι σε πολύ δύσκολη θέση και επιβαρύνεται επιπλέον με πολύ μεγάλα ποσά, τα οποία αυξάνονται ολοένα και περισσότερο και πληρώνονται από κρατικά κονδύλια, δηλαδή από τους φόρους των Ελλήνων πολιτών μεγάλο μέρος των οποίων έχουν ήδη καταστραφεί από την επιβολή των μνημονίων.
Άξιες αναφοράς, επίσης, είναι οι δημόσιες δηλώσεις (κυρίως) πρώην στρατιωτικών, αλλά και εν ενεργεία Αστυνομικών που επισημαίνουν τόσο την αδυναμία ελέγχου και επαρκούς χειρισμού των «μεταναστευτικών ροών» όσο και θέματα άμεσα σχετιζόμενα με την ασφάλεια της χώρας τόσο επί των γεωγραφικών συνόρων της με την Τουρκία, όσο και στο εσωτερικό της.

Ταυτόχρονα και μέχρι σήμερα καμία ελληνική κυβέρνηση (συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής του Κυριάκου Μητσοτάκη) δεν έχει απαντήσει για τον συνολικό αριθμό των υπαρχόντων λαθρομεταναστών, καθώς και για τα ποιοτικά και άλλα ειδικότερα χαρακτηριστικά τους που καταγράφονται από τις Αστυνομικές Αρχές και την FRONTEX.
Επίσης, καμία επίσημη αναφορά δεν έχει γίνει για το πόσοι από αυτούς έχουν χαρακτηριστικά πρώην ένοπλης δράσης (η αναγνώριση ανθρώπων που έχουν χρησιμοποιήσει ή έχουν εκπαιδευτεί σε όπλα είναι αρκετά εύκολη όταν γίνεται από ειδικούς εμπειρογνώμονες και ειδικά εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό) και θεωρούνται ως πιθανοί ύποπτοι για την τέλεση στρατιωτικού τύπου δράσεων εντός της Ελληνικής επικράτειας.
Παραδόξως, και χωρίς να υπάρχει καμία αιτιολόγηση, δεν δίνονται στη δημοσιότητα (ούτε με τη μορφή κατηγοριοποιημένων στατιστικών στοιχείων) «ειδικά χαρακτηριστικά» αλλοδαπών που έχουν ήδη συλληφθεί από την Ελληνική Αστυνομία σε παραβατικές ενέργειες ή άλλες εγκληματικές πράξεις, δημιουργώντας αλγεινές εντυπώσεις στους Έλληνες πολίτες σχετικά με την ικανότητα ή την πολιτική βούληση προστασίας των Ελλήνων πολιτών από παραβατικά ή εγκληματικά στοιχεία που εισέρχονται στην χώρα.

Τέλος, δεν έχει ανακοινωθεί δημόσια καμία συγκεκριμένη μέθοδος αντιμετώπισης, μείωσης και τελικά οριστικής διακοπής των «μεταναστευτικών ροών». Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη (όπως και προηγούμενες), περιορίζεται σε γενικές αναφορές περί «λήψης δράσεων ανακοπής» και κατευθύνεται προς την αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού (βλ. προσλήψεις στην Αστυνομία και στο Λιμενικό) και στην αύξηση των ήδη υπαρχόντων μέσων (π.χ. αυξήσεις σκαφών του Λιμενικού και αυτοκινήτων της Αστυνομίας), έχοντας «εγκαταλείψει» την απόκτηση και χρήση υπερσύγχρονων ηλεκτρονικών και δορυφορικών μέσων που, όπως βεβαιώνουν οι ειδικοί, θα «έκοβαν με τη μία» κάθε απόπειρα μεταφοράς «μεταναστών και προσφύγων» στην Ελλάδα, θα αποκάλυπταν πλήρως τις κινήσεις των δικτύων μετακίνησης και –πιθανότατα- θα έφερναν έναντι της Δικαιοσύνης (τόσο της Ελληνικής όσο και της Διεθνούς) πρόσωπα και κρατικές υπηρεσίες, εντός και εκτός Ελλάδας, που λειτουργούν και εκτελούν υπέρ συγκεκριμένου σχεδίου υβριδικού πολέμου που έχει ενεργοποιηθεί κατά της χώρας.

Δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, η λαθρομετανάστευση (όπως και εάν χαρακτηρίζεται από τους «διαμορφωτές της κοινής γνώμης») είναι ένα σύνθετο εργαλείο, που με τους κατάλληλους χειρισμούς μπορεί να ελέγξει οικονομίες χωρών, να διαστρεβλώσει δημογραφικά στοιχεία χωρών και να μετατραπεί έως και σε στρατιωτικό όπλο.

Το τι θα κάνει η κυβέρνηση απέναντι σε αυτό τον σύνθετο μηχανισμό, που κατά κοινή ομολογία απειλεί την Ελλάδα, είναι τελικά εκείνο το «κάτι» που θα την διατηρήσει στην πολιτική ζωή ή θα την καταστρέψει ολοσχερώς. Όπως όλα δείχνουν αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, λόγω μιας σειράς θεμάτων που έχουν ειδικό χαρακτήρα, έχει ήδη «τελειώσει».

Εκτός και εάν συμβεί κάποιο «θαύμα» και σωθεί η χώρα… (αυτή η κυβέρνηση όχι).
Τέλος, θυμίζουμε τη ρήση «ουδέν μονιμότερον εκ του προσωρινού», που ίσως τα λέει όλα…

ΥΓ: Οι δημοσκοπήσεις που άρχισαν ήδη να εμφανίζονται έχουν σαν σκοπό την "αντιστροφή" του κλίματος που υπάρχει προς την κυβέρνηση για την διαχείρισή της επί των εθνικών θεμάτων και, κυρίως, αυτού της λαθρομετανάστευσης. Το "εργαλείο" των δημοσκοπήσεων, σε συνδυασμό με τον "βομβαρδισμό" των ΜΜΕ που συμβαδίζουν με το σχέδιο της κυβέρνησης για την διαχείριση (αλλά όχι αντιμετώπιση) της λαθρομετανάστευσης, έρχεται για να επηρεάσει και να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερο από το "χαμένο έδαφος" και τελικά την αποδοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τους πολίτες.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. δείτε τη έχει συμφωνήσει η Ελληνική Κυβέρνησις:
    Πρόγραμμα "HELIOS"

    https://greece.iom.int/el/hellenic-integration-support-beneficiaries-international-protection-helios

    A.A.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ απλά καί ξεκάθαρα ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ! Τό φωνάζω ,τό γράφω ,σέ σχόλια μου τόσο καιρό! Γιά τήν επιχειρούμενη αντικατάσταση τών γηγενών Ελλήνων καί έν συνεχεία γενοκτονία μας. Από τόύς νεοφερμένους. Καί νοιώθω καθήκον καί υποχρέωση μου,νά αποκαλύψω, τί μού φανέρωσε πρόσφατα Αγιορείτης Ηγούμενος: Τό κακό δέν θά σταματήσει. Τό πολιτικό προσωπικό πού μάς κυβερνά ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 33000000 [ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ 33 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ] ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Καί τό θέμα είναι τραγικό,σοβαρώτατο καί επικίνδυνο. Γι αυτό καί νοίωθω υποχρεωμένος νά περιορίσω τήν ανωνυμία καί νά αποκαλύψω τήν ταυτότητα τού Γέροντα : Ό Γέροντας Εφραίμ τής Σκήτης τού Αγ Ανδρέα στίς Καρυές. Αυτής τής πληροφορίας ΥΠΗΡΞΑ ΑΥΤΗΚΟΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ. Καί όχι κάπου πήγα κάποιον είδα, κάτι μού πε να σας πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]