Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αναβρασμός στην Χίο για το μεταναστευτικό, οργή των αστυνομικών


Σε επιφυλακή βρίσκονται κάτοικοι, αστυνομικοί και τοπική κοινωνία στην Χίο για τη δημιουργία κλειστής δομής μεταναστών. Ο δήμαρχος του νησιού, Σταμάτης Κάρμαντζης, προχωρά το απόγευμα της Παρασκευής σε έκτακτη συνεδρίαση για το θέμα, λόγω των καθολικών αντιδράσεων που έχουν προκύψει στο νησί. Ο ίδιος πάντως επιχειρεί να κρατήσει ισορροπίες και να μη δυναμιτίσει την κατάσταση, με τις δηλώσεις του να μην είναι κατά της λειτουργίας νέας δομής, αλλά να εκφράζουν τον προβληματισμό για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση αλλά και τον αριθμό ατόμων που θα φιλοξενήσουν.

Σε αντίθεση με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους «στην δημιουργία νέας δομής 5000+ ατόμων , δηλαδή μιας δομής σε μέγεθος πόλης». «Αναρωτιόμαστε,οι 5000+ περιορισμένοι άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων, πως διαχειρίζονται σε μια κλειστή δομή; Κλειστή δομή σημαίνει κρατούμενοι;Πόσοι αστυνομικοί θα απαιτούνται για την φύλαξη μιας τέτοιας δομής; Αλήθεια πότε ήταν η τελευταία επιστροφή στην Τουρκία;», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.


Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο της υπάρχουσας Δομής στη ΒΙΑΛ (κοντά στο χ. Χαλκείο), αλλά και τη δημιουργία νέας κλειστής Δομής, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως Προαναχωρησιακό Κέντρο και Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), χωρητικότητας πάνω από 5.000 ατόμων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Χαλκειός ονομάζεται το χωριό και όχι Χαλκείο.Καλά κάνουν και διαμαρτύρονται οι κλεψιές και οι καταστροφές είναι καθημερινές, τους κατοίκους δεν τους υπολογίζουν οι δήθεν ευαίσθητοι πολιτικοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και δεν τους υπολογίζουν οι πολιτικοί. Γιατί να τους υπολογίσουν; Αφού ό,τι και να κάνουν οι πολιτικοί στους πολίτες, οι πολίτες εξακολουθούν να αναγνωρίζουν την εξουσία των πολιτικών, να τους γλείφουν και να τους ...ψηφίζουν πάλι!

      ΙΩΑΝΝΗΣ

      Διαγραφή
  2. "Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο της υπάρχουσας Δομής στη ΒΙΑΛ (κοντά στο χ. Χαλκείο), αλλά και τη δημιουργία νέας κλειστής Δομής, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως Προαναχωρησιακό Κέντρο και Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), χωρητικότητας πάνω από 5.000 ατόμων."

    Η πολιτικαντικη προπαγανδα σε ολο της το μεγαλειο!

    Τι σημαινει "..χωρητικότητας πάνω από 5.000 ατόμων.";

    Γιατι δεν αναφερεται ο μεγιστος αριθμος;

    Και τι γινεται αν ξεπεραστει αυτος;

    Που θα ξεπεραστει ουτως ή αλλως οπως γινεται σε καθε νησι!

    Τους μεταφερουμε και αυτους στην ηπειρωτικη Ελλαδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]