Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Κρατείται μέλος του ISIS


Σχεδίασε επιθέσεις σε Ρωσία - Γερμανία

Στα χέρια των τουρκικών αρχών βρίσκεται μέλος του Ισλαμικού κράτους, στον οποίον αποδίδεται ο σχεδιασμό των επιθέσεων στο Αμβούργο της Γερμανίας και στη Ρωσία, ενώ θεωρείται ειδικός στα εκρηκτικά και στην εκπαίδευση των επιθέσεων αυτοκτονίας, σύμφωνα με συνέντευξη του Τούρκου υπουργού εσωτερικών που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Hurriyet.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Associated press, το οποίο αναδημοσιεύει τη συνέντευξη, ο υπουργός Σουλεϊμάν Σοϊλού δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για τις επιθέσεις στη Γερμανία και τη Ρωσία τις οποίες αποδίδει στον συλληφθέντα, γνωστό επίσης με το κωδικό όνομα «Αμπου Τζιχάντ Αλ-Ντιν Αλ-Νασρ Ουμπέιντα», ωστόσο ανέφερε ότι ο άνδρας αυτός, που αναφέρεται ως Γιουσούφ Χέμπα, συνελήφθη από τις τουρκικές δυνάμεις στην Αζάζ, στη βόρεια Συρία.

«Είναι ένα σημαντικό πρόσωπο του ΙΚ. Είναι αυτός που σχεδίασε και έδωσε εντολή για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το 2018 στη Ρωσία και την επίθεση μέσα σε κατάστημα στο Αμβούργο, στη Γερμανία», δήλωσε ο Σοϊλού.


Για την επίθεση στο Αμβούργο, φαίνεται ότι ο υπουργός αναφέρεται σε εκείνη που διαπράχθηκε τον Ιούλιο του 2017 από έναν αιτούντα άσυλο η αίτηση του οποίου απορρίφθηκε, ο οποίος σκότωσε έναν άνθρωπο καταφέροντας του μαχαιριές και τραυμάτισε έξι ακόμη ανθρώπους μέσα σε σούπερ μάρκετ. Η ενέργειά του υποκινήθηκε σύμφωνα με τη δικαιοσύνη από «τον ρατσιστικό ισλαμισμό». Δεν είναι σαφές επί του παρόντος σε ποια «βομβιστική επίθεση» στη Ρωσία αναφέρεται ο Σοϊλού, σημειώνει το πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Τουρκία υποστηρίζει πως κρατεί σήμερα εκατοντάδες μέλη του ΙΚ στις φυλακές της και σε περιοχές που ελέγχει στη Συρία, ενώ ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του έχει συλλάβει 287 άτομα που είχαν διαφύγει από φυλακές για μέλη του ΙΚ στη Συρία μετά την έναρξη της επίθεσης της Άγκυρας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]