Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν οι πραγματιστές ονομάζονται ρατσιστές και ακροδεξιοί

Γεμάτοι αγωνία οι επενδυτές, περιμένουν για να "τα δώσουν όλα"

Θυσιάζουν την χώρα στο όνομα της παγκοσμιοποίησης, της σοσιαλδημοκρατίας και του "ανθρωπισμού"!
Πέντε ημέρες του Οκτωβρίου που μας πέρασε, δείχνουν και λένε πολλά περισσότερα από όλα τα ραδιόφωνα, τις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες της χώρας...
Η Ελλάδα του Αλέξη, του Κυριάκου και των άλλων προθύμων... 

Κανείς φυσιολογικός άνθρωπος δεν μπορεί να περιγράψει με λόγια τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα των λαθρομεταναστών και των λαθρελλήνων (εκείνων που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους -λόγω ιδεοληψίας ή εργασίας τους σε "πολιτικές ενσωμάτωσης των μεταναστών - προσφύγων"- στο να μετατρέψουν την χώρα σε χώρο και να διαγράψουν τους Έλληνες και τον Ελληνισμό).

Ο καλύτερος τρόπος είναι να καταγράφονται και να δημοσιοποιούνται τα όσα τραγικά συμβαίνουν στην Ελλάδα, εν έτει 2019. Και πάλι, όμως, δεν είναι εύκολη η καταγραφή, αφού οι αρμόδιες αρχές σε πλήρη συντονισμό με τα ΜΜΕ (που συνεχίζουν να χρωστάνε στις τράπεζες, αλλά συνεχίζουν παραδόξως να λειτουργούν ενώ άλλοι χάνουν τα σπίτια τους λόγω πολύ μικρότερων χρεών) "φιλτράρουν" στον μέγιστο δυνατό βαθμό, όλα όσα μπορούν είτε να αποκρύψουν, είτε να εμφανίσουν με πολύ ηπιότερα χαρακτηριστικά...

Κάναμε μια προσπάθεια, να επιλέξουμε μέσα από το πολύ μεγάλο πλήθος ειδήσεων, γεγονότα από την Ελλάδα και την Ευρώπη, μόλις 5 ημερών του Οκτωβρίου 2019 (από 10 έως 15 Οκτωβρίου) και τα παρουσιάζουμε, προκειμένου να βοηθήσουμε τη μνήμη κάποιων και να καταδείξουμε την πραγματικότητα που διαφέρει πολύ από την κανονικότητα του Κυριάκου και των άλλων παιδιών.


Ο “Ιμάμη Χουσείν” και το κέντρο της Αθήνας!
10 Οκτωβρίου 2019

Πας σε ένα επαγγελματικό ραντεβού. Ξαφνικά δεν κινείται τίποτε. Μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων. Έχει πορεία στο Σύνταγμα. Χάνεις αυτό το ραντεβού, χάνεις και το επόμενο, πάει η μέρα. Θες να μάθεις ποιο συνταρακτικό γεγονός ακύρωσε το σημερινό σου πρόγραμμα, μαζί με το πρόγραμμα μερικών χιλιάδων ανθρώπων ακόμα, που πασχίζουν για τον επιούσιο. Και ενημερώνεσαι από το πλακάτ: “Αν ο Ιμάμη Χουσσεΐν είχε αγωνιστεί μόνο και μόνο για να ικονοποιήσει τις κοσμικές του επιθυμίες, τότε δεν καταλαβαίνω γιατί η αδελφή του, η σύζυγός του και τα παιδιά του τον συνόδευσαν.” Υπογραφή… Κάρολος Ντίκενς! Μολονότι η φράση ανήκει στον Ντίκενς όσο ανήκει στον Αριστοτέλη η φράση “Το Anroid είναι το καλύτερο λειτουργικό σύστημα για τα κινητά», δεν βγάζεις νόημα, διότι οι γυναίκες και τα παιδιά στο Ισλάμ δεν μπορούν να λεν χωρίς συνέπειες “όχι δεν έρχομαι μαζί σου”.

Εν πάση περιπτώσει ψάχνεις να βρεις ποιος είναι αυτός ο Ιμάμη(sic) Χουσσεΐν για τον αγώνα του οποίου έχασες τη δουλειά. Και ανακαλύπτεις ότι ήταν εγγονός του Προφήτη Μωάμεθ που οδήγησε την οικογένεια και το στρατό του σε μια πόλη που τη λέγαν Κούφα, μετά από έκκληση των κατοίκων της πόλης να έρθει να τους σώσει από την καταπίεση του χαλίφη Γιαζίντ του Α’. Όμως δεν τα κατάφεραν. Αναχαιτίστηκαν σε ένα σημείο που το λέγαν Καρμπάλα από τις δυνάμεις του Γιαζίντ που τους έσφαξαν όλους – τι πρωτότυπο!

Είναι να μην χαίρεσαι, μαζί με τον Κυριάκο, το ότι η χώρα γίνεται σιγά – σιγά πολυπολιτισμική;

Προεκλογικές αφίσες στο μετρό της Ελβετίας!
10 Οκτωβρίου 2019

Η Ελβετία είναι στην τελική ευθεία των εκλογών.
Το εθνικιστικό κόμμα είναι μακράν πρώτο με σχεδόν 30%, ποσοστό αδιανόητο στην Ελβετία. Δειτε προεκλογικες αφίσες στο μετρό!

Χρειάζεται να πούμε τίποτε άλλο; Να αναρωτηθούμε εάν η Ελβετία πέρασε διαφωτισμό;
Εάν δεν κάνουν το… καθήκον τους προς την Ευρώπη;
Εάν είναι λάθος που δεν δέχονται ότι είναι πολυπολιτισμική κοινωνία;
Περαστικά μας!

“17χρονοι πρόσφυγες” – εμφανώς ενήλικοι αφού έχουν μέχρι και μούσια -στα σχολικά θρανία
Οι κίνδυνοι και τα όσα έχουν γίνει στο παρελθόν!
10 Οκτωβρίου 2019

Με δεδομένο μάλιστα το ποιά είναι η θέση της γυναίκας στο Ισλάμ (κυρίαρχη κουλτούρα μεγάλου αριθμού αυτών των προσφύγων) βρισκόμαστε μπροστά σε μια εκρηκτική κατάσταση.

«Είναι δύσκολο να εξηγήσουμε στους ανήλικους φιλοξενούμενους -προσθέτει- γιατί βρίσκονται στον ίδιο χώρο με αυτούς, εμφανώς ενήλικα πρόσωπα, και εντελώς διαφορετικές ανάγκες. Γίνεται ακατανόητο γιατί η εξακρίβωση της πραγματικής τους ηλικίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες στηρίζεται αποκλειστικά στο τι δηλώνουν οι ενδιαφερόμενοι». «Οι πρόσφυγες είχαν πάρει παραπεμπτικό για τον ξενώνα από κοινωνικές υπηρεσίες οι οποίες αγνόησαν ή παρανόησαν το ηλικιακό και κοινωνικό υπόβαθρο των ανθρώπων αυτών, που δεν άργησαν να λειτουργήσουν βίαια και προκλητικά».

Τα παραπάνω δεν είναι λόγια κάποιου “ακροδεξιού”, κάποιου “κακού τύπου” που αντιπαρατίθεται με τις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης. Είναι κομμάτι από την ανακοίνωση μιας ΜΚΟ, μιας πολύ γνωστής ΜΚΟ της “Άρσις” που μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη ΕΔΩ όπως δημοσιεύθηκε σε ενημερωτική ιστοσελίδα με τίτλο: “Ενήλικοι δηλώνουν ανήλικοι για να μπαίνουν σε δομές προσφύγων”.

Τότε ομάδες εμφανώς ενήλικων μεταναστών, είχαν προκαλέσει εκτεταμένα επεισόδια εντός δομών όπου φιλοξενούνταν ανήλικα. Η συγκεκριμένη “δομή” φιλοξενούσε – υποτίθεται – ανήλικα αγόρια 12-18 ετών. Και όμως είχαμε αυτού του είδους τα περιστατικά. Τα οποία δεν είναι μοναδικά, αλλά αντιθέτως ευρέως διαδεδομένα. Και δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνον στην χώρα μας. Σε ολόκληρη την Ευρώπη υπάρχει αυτό το ζήτημα, καθώς πλήθος μεταναστών – μέχρι και 30 ετών – δηλώνουν ανήλικοι, προκειμένου να λάβουν “ειδικό στάτους προστατευόμενου”. Υπάρχει η λύση των ιατρικών εξετάσεων, αλλά όπου γίνεται αυτό (και σε αρκετές περιπτώσεις δεν γίνεται λόγω “ανθρωπίνων δικαιωμάτων” και “προσωπικών δεδομένων) συνήθως δεν υπάρχουν οι υποδομές προκειμένου να εξεταστούν δεκάδες χιλιάδες που δηλώνουν ανήλικοι.

Όμως η κυβέρνηση, αντί να μάθει από τέτοιου είδους περιστατικά, αντί να προσέξει να μην επαναληφθούν, αποφάσισε τις προηγούμενες ημέρες να εκδώσει έναν κατάλογο με 304 σχολεία στα οποία θα πάνε οι “ανήλικοι πρόσφυγες”.

Είναι πολύ πιθανόν ως εκ τούτου, να έχουμε την μεταφορά ακριβώς αυτών των τύπων οι οποίοι δηλώνουν ανήλικοι, σε περιβάλλοντα ακόμη πιο ευάλωτα και από τις “δομές φιλοξενίας” για ανήλικα αγόρια, αφού εκεί θα υπάρχουν και ανήλικα κορίτσια. Με δεδομένο μάλιστα το ποιά είναι η θέση της γυναίκας στο Ισλάμ (κυρίαρχη κουλτούρα μεγάλου αριθμού αυτών των προσφύγων) βρισκόμαστε μπροστά σε μια εκρηκτική κατάσταση. Ειδικά όταν στην Δυτική και Βόρεια Ευρώπη υπάρχουν χαρακτηριστικότατα παραδείγματα σεξουαλικής βίας και κακοποίησης νεαρών κοριτσιών.

Αυτοί που υπογράφουν αυτές τις διαταγές, άκριτα και βιαστικά, έχουν την ευθύνη των υπογραφών τους. Οι δίχως εξατομίκευση, μαζικές προσπάθειες ενσωμάτωσης έχουν αποτύχει. Και η αποτυχία έχει βαρύ κόστος. Όχι γι’ αυτούς που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, αλλά για όλους τους υπολοίπους.

Στο έλεος των “επιδρομών” από το κέντρο των μεταναστών στην περιοχή τους οι κάτοικοι της Μάνδρας στην Θεσσαλία! Μολύνανε μέχρι και τα ποτάμια!
11 Οκτωβρίου 2019

Ένα μικρό ποτάμι δίπλα στη δομή έχει πλέον μολυνθεί, όπως λένε οι κάτοικοι της Μάνδρας, αφού εκεί καταλήγουν αποχετεύσεις.
Από τότε που έφυγε η Αστυνομία από τη δομή και δόθηκε η διαχείριση σε μία Δανέζικη ΜΚΟ, η κατάσταση ξέφυγε από κλοπές, φθορές και φασαρίες, λένε οι κάτοικοι των γύρω χωριών, ενώ δεν παραλείπουν να εκφράσουν την αγανάχτησή τους για το γεγονός ότι έχουν εγκαταληφθεί και από το Δήμο και τις υπόλοιπες αρχές. Ακούνε μάλιστα ότι η Δανέζικη ΜΚΟ έχει προτείνει να έρθουν άλλοι 500 και να προστεθούν στους υπάρχοντες και βρίκονται σε αναστάτωση το τελευταίο διάστημα...

Δύσκολες οι νύχτες για τους κατοίκους της Μάνδρας στην Θεσσαλία!, καθώς από τη δομή του Κουτσοχερου γίνονται επιδρομές στα σπίτια τους.. Κάποιοι μάλιστα ρίχνουν πέτρες για να δοκιμάσουν αν κατοικούνται τα σπίτια και αν δεν δουν ανταπόκριση μπαίνουν μέσα και τα κλέβουν.
«Δεν θέλουμε να μας πειράζουν, όπως εμείς δεν τους πειράζουμε» λένε με μία φωνή στην κάμερα της Θεσσαλίας τηλόρασης.

Οριακή λοιπόν έχει γίνει η κατάσταση στο hot spot του Κουτσόχερου τόσο για τους φιλοξενούμενους, πρόσφυγες και μετανάστες, όσο και για τους κατοίκους των γύρω χωριών και κυρίως της Μάνδρας, που γειτνιάζει άμεσα με τη δομή, εξαιτίας του γεγονότος ότι στοιβάζονται κοντά στις 1500 ψυχές εκεί…

Ο χώρος πλέον και η γύρω περιοχή αναδύουν μία δυσωδία, καθώς οι υποδομές αποχέτευσης είτε είναι υποτυπώδεις, είτε δεν επαρκούν, καθώς δεν υπήρχε πρόβλεψη για τόσο μεγάλο αριθμό φιλοξενουμένων. Ένα μικρό ποτάμι δίπλα στη δομή έχει πλέον μολυνθεί, όπως λένε οι κάτοικοι της Μάνδρας, αφού εκεί καταλήγουν αποχετεύσεις. Κτηνοτρόφος μιλώντας στην “τηλεόραση της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ” και στη δημοσιογράφο Ράνια Αλεξίου, μας είπε ότι πρόσφατα πήγαν τα πρόβατά του να πιουν νερό από το ποταμάκι και ψόφησαν!

Πάντως οι κάτοικοι της Μάνδρας διευκρινίζουν πως πλέον υπάρχουν μόνον μετανάστες, κανείς από τους 1440 που βρίσκονται στη δομή του Κουτσόχερου δεν είναι Σύριος και το γεγονός ότι προέρχονται από κράτη, με διαφορετικές κουλτούρες (κυρίως Πακιστάν και αφρικανικές χώρες) έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν συχνά-πυκνά αιματηρά επεισόδια…

Προχωρά η “ενσωμάτωση”: Πέταξαν 22χρονη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αφού της έκλεψαν το κινητό!
11 Οκτωβρίου 2019

Απίστευτο περιστατικό στην παραλιακή Θεσσαλονίκης.
Θύμα ληστείας έπεσε σήμερα τα ξημερώματα μία νεαρή 21χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη.

Μέτα τις 05:00 το πρωί, ομάδα αγνώστων της επιτέθηκε με σκοπό να της κλέψει το κινητό ενώ βρισκόταν στην Ά Προβλήτα στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Αφού τη λήστεψαν και πριν τραπούν σε φυγή οι δράστες έσπρωξαν την κοπέλα μέσα στη θάλασσα.

Περαστικοί βοήθησαν τη σοκαρισμένη κοπέλα να βγει από τη θάλασσα.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, και διενεργείται έρευνα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο το οποίο έχει την αρμοδιότητα στην προκειμένη περίπτωση.

86 “αργύρια” το κεφάλι για τον εποικισμό της χώρας!
11 Οκτωβρίου 2019

Την αύξηση του αριθμού των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται στην Κρήτη ζήτησε η Δόμνα Μιχαηλίδου. Μάλιστα όπως επισήμανε χορηγούνται 86 ευρώ για κάθε προσφυγόπουλο ημερησίως και πρότεινε τη δημιουργία ξενώνων. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο «καυτό» θέμα της φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στο νησί. Μάλιστα σε αυτό που κατέληξαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είναι ότι θα γίνει συνεδρίαση της ΠΕΔ τέλος του μήνα ή αρχές του επόμενου.

Να αυξηθεί ο αριθμός των ασυνόδευτων παιδιών στο νησί σε 200 με 300 ζήτησε η υφυπουργός κ. Μιχαηλίδου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην Περιφέρεια, όπως είπε μέχρι τώρα φιλοξενούνται 25.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε για να αποφασίσουν οι δήμαρχοι με ποιο τρόπο θα δημιουργηθούν ξενώνες στο νησί, καθώς και πώς θα συμβάλει η Κρήτη στη φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών.

Όπως τόνισε η υφυπουργός σήμερα φιλοξενούνται 25 παιδιά στο νησί, ενώ σε άλλα μέρη στην Ελλάδα φιλοξενούνται 1200, τονίζοντας ότι η Κρήτη είναι πολύ πίσω. Όσον αφορά τις δομές φιλοξενίας η υφυπουργός τόνισε ότι αναφορικά με τους ξενώνες το νησί είναι πολύ πίσω.

Σύμφωνα με την υφυπουργό «αρμοδιότητα της παιδικής προστασίας των ανήλικων ασυνόδευτων παιδιών τα οποία χρειάζονται ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης ανήκει στο υπουργείο Εργασίας».

«Ήρθαμε να παρακαλέσουμε και να δούμε πώς μπορούμε να συνεργαστούμε με τις τοπικές αρχές ώστε να απορροφήσουν κάποια παιδιά σε ξενώνες, που χρηματοδοτούνται πλήρως από την Κομισιόν και την ΕΕ. Μιλάμε για μικρούς ξενώνες μέχρι 30 ανήλικα παιδιά, που είναι η πιο ευάλωτη ομάδα του μεταναστευτικού-προσφυγικού και πρέπει κάπως να απορροφηθούν».

Η υφυπουργός Εργασίας είπε ότι η Κρήτη αποτελεί προτεραιότητα, καθώς οι Κρητικοί είναι φιλόξενος λαός, ενώ τα στοιχεία, όπως επισήμανε, δείχνουν ότι μέχρι σήμερα η ένταξη στην κοινωνία των μεταναστών/προσφύγων και ιδίως σε ό,τι αφορά την εργασιακή τους αποκατάσταση, είναι θετικά. Με αυτό τον τρόπο, σημείωσε, θα επιτευχθεί και μια πιο συμμετρική απορρόφηση των παιδιών που υπάρχει στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά «η Κρήτη ως προς αυτό δυστυχώς έχει μείνει πίσω». Και προσέθεσε:

«Με δεδομένο ότι είναι ένα ζήτημα, τη χρηματοδότηση του οποίου έχει ήδη λύσει η Κομισιόν, ήρθαμε να συνομιλήσουμε με τους ΟΤΑ και να δούμε πώς μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτή την εθνική προσπάθεια που κάνουμε για να τοποθετήσουμε τα παιδιά κατ’ αναλογία σε νομούς έτσι ώστε να μην πέφτει δυσβάσταχτο βάρος σε κάποιες περιοχές, όπως αυτή της Μόριας που τα παιδιά ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες σε camp και κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης».

Η υφυπουργός τόνισε επίσης ότι το κόστος διαβίωσης για κάθε παιδί αναλογεί 86 ευρώ την ημέρα, ενώ πρότεινε να αυξηθεί ο αριθμός των ασυνόδευτων παιδιών στο νησί.

Δανία: Δεκτοί μόνον πραγματικοί Σύροι πρόσφυγες
12 Οκτωβρίου 2019

Η Δανία δήλωσε πρόσφατα ότι θα αρνηθεί να συμμετάσχει στο πρόσφατα προτεινόμενο πρόγραμμα αναδιανομής των μεταναστών που ενέκριναν ορισμένα από τα κράτη-μέλη της ΕΕ, υπαινισσόμενοι ότι αυτό ενθαρρύνει τη λαθρομετανάστευση και ότι δεν ωφελούνται οι πραγματικοί πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα της Δανίας, ο σοσιαλ-δημοκράτης υπουργός Μετανάστευσης και Ένταξης της Δανίας, Ματίας Τέσφαϊ, δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα συμμετάσχει στη συμφωνία που θα διανείμει νεοαφιχθέντες μετανάστες σε διάφορα κράτη μέλη.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, μερικά κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν να λάβουν περισσότερους μετανάστες σε μια προσπάθεια αναδιανομής κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στη Μάλτα.
Δεχόμαστε μόνο πραγματικούς Σύρους πρόσφυγες

«Ειδικότερα, δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε στην αναδιανομή που συμφωνήθηκε μεταξύ των χωρών της ΕΕ, τη λεγόμενη ‘Συμφωνία της Μάλτας’», δήλωσε ο Τέσφαϊ κατά τη συνάντηση της Τρίτης μεταξύ των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

«Αντ ‘αυτού ζητήσαμε από τον ΟΗΕ τη δυνατότητα να λάβουμε Σύρους πρόσφυγες από στρατόπεδα προσφύγων στην Τουρκία».

Ο υπουργός της Δανίας προειδοποίησε ότι το νέο πρόγραμμα αναδιανομής θα ενθάρρυνε μόνο περισσότερους μετανάστες να κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι στη Μεσόγειο.

«Νομίζω ότι πρόκειται για μια βραχυπρόθεσμη λύση για αυτές τις χώρες αν αρχίσουν να αναδιανέμουν. Θα σημαίνει μόνο ότι περισσότερα σκάφη θα πλεύσουν προς τα ευρωπαϊκά λιμάνια», δήλωσε ο Τέσφαϊ.

«Η πολιτική μας προσοχή στρέφεται στο να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες. Ως εκ τούτου, ένα σύστημα με αυτόματη αναδιανομή μας κάνει νευρικούς», πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής, εκτός από τέσσερις χώρες της ΕΕ που συνέταξαν το σχέδιο μετεγκατάστασης των μεταναστών, μόνο τρία πρόσθετα κράτη-μέλη έχουν προσχωρήσει στο πρόγραμμα – η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και το Λουξεμβούργο.

Ο επαγγελματίας αντιρατσιστής - μηνυτής κύριος Δημητράς, ναι, αυτός του "Ουράνιου Τόξου"
13 Οκτωβρίου 2019

Ο Παναγιώτης Δημητράς δεν είναι η πρώτη φορά που στοχοποιεί κάποιον, επειδή καταφέρθηκε κατά των προστατευομένων του, λαθρομεταναστών. Συντηρεί ολόκληρη βιομηχανία μηνύσεων, η οποία είναι άγνωστο πώς χρηματοδοτείται. Θυμίζουμε την υπόθεση με τη Σώτη Τριανταφύλλου ή την πιο πρόσφατη με τον ηθοποιό Γιάννη Ζουγανέλη, ο οποίος τόλμησε να πει ότι η Ελλάδα υφίσταται αλλοίωση πληθυσμού. Χαρακτηριστικό είναι, ότι έχει μηνύσει 18 φορές (!!!) τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ενώ στο πρόσφατο διάστημα έχει υποβάλει άλλες πλείστες μηνύσεις κατά ιδιωτικών επιχειρήσεων, όπως τα ΑΒ Βασιλόπουλος, αυτοδιοικητικών φορέων, όπως ο Δήμος Ανδραβίδας (για ρατσιστική κατάληψη θέσεως στάθμευσης αναπήρου) και του ελληνικού Δημοσίου.

Τον Ιούλιο, είχε κατατεθεί μήνυση κατά του Κώστα Κυρανάκη, επειδή ο βουλευτής είχε δηλώσει ότι επιδόματα πρέπει να παίρνουν μόνον οι Έλληνες πολίτες. Ο κ. Κυρανάκης ζήτησε και έγινε δεκτή η Άρση Ασυλίας του για να αντιμετωπίσει τον «μηνυσάκια» κ. Δημητρά στα ελληνικά δικαστήρια. Τον τελευταίο μήνα ο κ. Δημητράς έχει υποβάλλει μήνυση και κατά των κάτωθι προσώπων:

Του Θόδωρου Γιάνναρου, μέλους του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος διεγράφη από τον κ. Μητσοτάκη και εν συνεχεία ο κ. Δημητράς τον ξαναμήνυσε.

Του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου και του Ευρωβουλευτού της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου, επειδή αναφερόμενοι στις προσφυγικές ροές, τις αποδίδουν σε οργανωμένο σχέδιο. Τον κ. Βελόπουλο κατηγορεί και για τις χρήσεις των λέξεων λαθρο-εισβολείς κλπ.

Στον κ. Βελόπουλο υπέβαλε εκ νέου μηνυτήριο αναφορά στις 5 Οκτωβρίου σχετικά με δηλώσεις του για τη φωτιά στη Μόρια.

Του πρώην Υπουργού και βουλευτή Ανδρέα Ανδριανόπουλου για ρατσιστική προπαγάνδα στοχοποίησης των μεταναστών, των προσφύγων και των μουσουλμάνων.

Του Χρήστου Γούδη, της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» και της εφημερίδας «Μακελειό» για αντιτουρκική και αντιπροσφυγική ρητορική.

Του Σάββα Καλεντερίδη και 3 MME για ρατσιστικό/ισλαμοφοβικό tweet και σχετικό άρθρο.
Του Γιώργου Τράγκα και της Χρυσής Αυγής για ακραία αντιπροσφυγική ρητορική μίσους.
Του περιφερειακού συμβούλου και Προέδρου του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» Θάνου Τζήμερου για ευτελισμό του Ολοκαυτώματος.

Του ευρωβουλευτού Γιάννη Λαγού και της οργάνωσης «Εθνική Λαϊκή Συνείδηση» για ακραίο ρατσιστικό κείμενο κατά Αφρικανών προσφύγων και μεταναστών.

Χαρακτηριστική είναι και η μήνυση που ο κ. Δημητράς είχε υποβάλει κατά του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Γ. Σιοτρόπου- Α. Βασιλάκη – Μ. Χρυσοχοΐδη στη Νέα Σμύρνη, για ομοερωτοφοβική ρητορική μίσους, επειδή σε έντυπο που διένειμε στους γονείς επεσήμαινε ότι «το παιδί πρέπει να έχει ισόρροπη γνώμη και για τα δύο φύλα. Αυτό το μαθαίνει, αν εκτιμά τον Πατέρα και τη Μητέρα. Τότε δύσκολα παρασύρεται σε ομοφυλοφιλία.»

Ανήλικος πρόσφυγας έβγαλε μαχαίρι σε παιδάκια δημοτικού!
14 Οκτωβρίου 2019

Μεγάλη αναταραχή υπήρξε το απόγευμα του Σαββάτου στη Μάνδρα της Θεσσαλίας, με προσφυγόπουλο που απείλησε με μαχαίρι παιδάκια που έπαιζαν ποδόσφαιρό. Σύμφωνα με μαρτυρία μητέρας η οποία μαζί με τους γονείς των άλλων παιδιών μετέβησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας για να καταθέσουν μήνυση, τα παιδιά τους μικρής ηλικίας (δημοτικό) έπαιζαν ποδόσφαιρο σε ένα ανοιχτό χώρο κοντά στην πλατεία του χωριού, ενώ τα παρακολουθούσαν πρόσφυγες που είχαν κατέβει από τη δομή του Κουτσόχερου.

Κάποια στιγμή ένα προσφυγόπουλο ζήτησε και αυτό να παίξει μαζί τους και αυτά του αρνήθηκαν. Τότε έβγαλε ένα μαχαίρι από τα ρούχα του και άρχισε να το επιδεικνύει μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών που έπαθαν σοκ.

Τα παιδιά φοβήθηκαν πολύ και έτρεξαν σπίτια τους μετά το περιστατικό που αναστάτωσε τους γονείς, οι οποίοι πολλοί πρόσφατα κατήγγειλαν σε τοπικό σταθμό τις συνθήκες συμβίωσης πλέον με τους μετανάστες στην κοντινή δομή, που έχει υπερβεί τα όριά της σε ότι αφορά τον αριθμό των φιλοξενουμένων.

"Χρυσοχοΐδης: Πάρτε το απόφαση θα ζήσουμε μαζί με τους μετανάστες!
Μόνον που εγώ θα στέλνω τα παιδιά μου σε ιδιωτικό σχολείο και θα με φυλάνε 100 αστυνομικοί!"
14 Οκτωβρίου 2019

Ο κάθε Χρυσοχοΐδης, ο κάθε πολιτικός που λαμβάνει αυτές τις αποφάσεις, θα στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο και όχι στα 307 που θα πηγαίνουν τα “μεταναστόπουλα”, θα ζεί στο περίφρακτο και φυλασσόμενο σπίτι του και θα πηγαίνει ακόμη και σούπερ μάρκετ με πλήθος αστυνομικών να τον φυλούν. Ενώ εμείς οι υπόλοιποι θα πρέπει να βιώνουμε στο πετσί μας τις συνέπειες της… πολυπολιτισμικότητας!

Με μια συνεντευξή του στην “Καθημερινή” ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης “χάραξε” τις γραμμές που ακολουθεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσον αφορά στο μεταναστευτικό πρόβλημα. Διαβάστε τι απάντησε στην ερώτηση του δημοσιογράφου:

“Είναι εντελώς ψευτοδίλημμα το ανοιχτές ή κλειστές δομές. Πολλά ξενοδοχεία και διαμερίσματα για να αποσυμφορηθούν τα νησιά αλλά να έχουν και ένα όφελος όσες περιοχές τους υποδεχθούν. Κοιτάξτε, πάμε να κάνουμε μια νέα αρχή στο μεταναστευτικό. Χωρίς πολλές κουβέντες, διαγγέλματα και άνυδρες συζητήσεις.
Εχει καταρρεύσει το σύστημα μόλις αυξήθηκαν λίγο οι ροές. Δεν είναι μόνο η Μόρια ή η Σάμος. Είναι οι δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις που καθυστερούν, η αφροντισιά των δομών στην ενδοχώρα, είναι πολλά. Κι είναι κι οι δήμοι που δέχονται μετανάστες και επιβαρύνονται και είχαν αφεθεί στη μοίρα τους. Το καινούργιο νομοθετικό πλαίσιο είναι το πρώτο και βασικό που χρειάζεται. Να πάψει το χάος και να μπει μια λογική.
Μετά να αναμορφώσουμε τις υπηρεσίες και τη διοίκηση, προσλαμβάνουμε 400 νέους υπαλλήλους για να εξυπηρετήσουν με ταχύτητα το νέο πλαίσιο. Να είναι καθαρό ποιους κρατάμε, ποιους επιστρέφουμε. Και να μη στοιβάζουμε κανέναν. Να είναι επίσης καθαρό πως η μαζική παρουσία στην ενδοχώρα είναι βάρος για τις τοπικές κοινωνίες. Θέλουν και αξίζουν βοήθεια. Ομως, τελικά να το πάρουμε όλοι απόφαση, και εκείνοι και εμείς, πως θα ζήσουμε μαζί. Με τους νόμους και τους κανόνες μας.”

Πολύ ωραία τα λέει ο κ. Χρυσοχοΐδης! Το πρόβλημα είναι η… αφροντισιά των δομών! Λύνεται μόλις πεταχτούν μερικά ακόμη εκατομμύρια ευρώ, λεηλατημένα από τις τσέπες Ευρωπαίων και Ελλήνων φορολογουμένων! Τι τον νοιάζει, δικά του είναι τα λεφτά; Θα προσλάβει και καμπόσους ακόμη για να … διαχειρίζονται το τσουνάμι που δεν σταματά! Κατά τα άλλα; Κατά τα άλλα, μας λέει “να το πάρουμε απόφαση” ότι θα ζήσουμε μαζί με τους μετανάστες. Όλοι μαζί, ναι! Πάνε οι πομφόλυγες περί… επιστροφών πια!
Μόνον που ο κάθε Χρυσοχοΐδης, ο κάθε πολιτικός που λαμβάνει αυτές τις αποφάσεις, θα στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο και όχι στα 307 που θα πηγαίνουν τα “μεταναστόπουλα”, θα ζεί στο περίφρακτο και φυλασσόμενο σπίτι του και θα πηγαίνει ακόμη και σούπερ μάρκετ με πλήθος αστυνομικών να τον φυλούν. Ενώ εμείς οι υπόλοιποι θα πρέπει να βιώνουμε στο πετσί μας τις συνέπειες της… πολυπολιτισμικότητας!

Γ.Γ. Σύρων Ελλάδος: Να κλείσουν τα σύνορα! Πωλούνται διαβατήρια 3.500 ευρώ!
14 Οκτωβρίου 2019

Τρομερές καταγγελίες από τον Γ.Γ. των Σύρων Ελλάδος! Μιλά για την ΣΥΡΙΖΑϊκή Υπηρεσία Ασύλου, για την βιομηχανία του μεταναστευτικού, τους γκάγκστερς των ΜΚΟ αλλά και τον ρόλο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ! Πώς εκμεταλλεύονται τους Σύριους για να κάνουν τις “μπίζνες” τους με τους μετανάστες από όλο τον κόσμο!

Ένα βίντεο που όλοι πρέπει να δούν!

Πόνεσε το “κόμμα του Νταβός” στην Πολωνία: Σάρωσε το αντιμεταναστευτικό – συντηρητικό κόμμα!
14 Οκτωβρίου 2019

Το συντηρητικό Κόμμα Δικαίου και Δικαιοσύνης (PiS) που κυβερνά την Πολωνία είναι ο νικητής των βουλευτικών εκλογών, εξασφαλίζοντας την απόλυτη πλειοψηφία και 240 από τους 460 βουλευτές. Σημαντικό ότι μετά από κυβερνητική θητεία ετών, ανέβασε το ποσοστό του στο 43 περίπου τις εκατό, από 37 που είχε λάβει στις προηγούμενες εκλογές.

Δεύτερος και καταϊδρωμένος ο συνασπισμός των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων με 157 βουλευτές, ενώ ένας άλλος συνασπισμός κεντροδεξιών κομμάτων πήρε 38 βουλευτές. Στην βουλή μπήκε και ένα ακόμη πιο… δεξιό κόμμα, με 5 βουλευτές.
Είμαι βέβαιος ότι οι αναγνώστες μας θα στενοχωρηθούν που θα μάθουν ότι το κόμμα με το όνομα “Η Αριστερά” έμεινε εκτός, καθώς από ό,τι φαίνεται οι Πολωνοί θυμούνται τι σημαίνει σοσιαλισμός και κομμουνισμός!
Όπως έγραψε και ο Δημήτριος Παπαγεωργίου: εκλογές στην πολωνία: κεντροδεξιά 9%, ακροδεξιά 43%, ακρο-ακροδεξιά 6%

Είναι σαφές ότι οι πολίτες της Πολωνίας, που βλέπουν την χώρα τους να προοδεύει, που βλέπουν την χώρα τους να είναι ασφαλείας από τις συνέπειες του πολυπολιτισμού, που βλέπουν την οικονομία τους να προοδεύει, δεν έχουν κανέναν λόγο να “ρισκάρουν” για να ικανοποιήσουν τις φαντασιώσεις των Βρυξελλών!
Τους θιασώτες της παγκοσμιοποίησης, αυτούς που ο Στήβεν Μπάννον αποκαλεί “κόμμα του Νταβός”!
Αντιθέτως ενισχύονται και οι ακόμη πιο… δεξιές φωνές!

Ρόδος: Λαθρομετανάστες αποβιβάστηκαν ανενόχλητοι στις… ξαπλώστρες!
«Εξαφανίστηκε» με την… ησυχία του ο διακινητής!
14 Οκτωβρίου 2019

Τώρα το μόνο που τους μένει είναι να βρούν κανέναν από την Frontex να τους καταγράψει για να αρχίσουν να παίρνουν και το… παραδάκι!

Ξέφραγο αμπέλι το νησί της Ρόδου με λαθρομετανάστες να… βγαίνουν σαν κύριοι το απόγευμα της Παρασκευής σε παραλία στα Κρητικά. Ούτε το Λιμεναρχείο δεν… κατάλαβε το φουσκωτό που… βγήκε ανενόχλητο στην παραλία. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, αποβίβασε έναν προς έναν τους επιβαίνοντες του φουσκωτού και «εξαφανίστηκε» με την ησυχία του προς τα τουρκικά παραλία. Ανάμεσα στα άτομα που επέβαιναν στο φουσκωτό, βρίσκονταν και μικρά παιδιά.

Τώρα το μόνο που τους μένει είναι να βρούν κανέναν από την Frontex να τους καταγράψει για να αρχίσουν να παίρνουν και το… παραδάκι!

Ενώ οι Τούρκοι εκπαιδεύονται, ο Ελληνικός Στρατός… ανακαινίζει σπίτια για “πρόσφυγες”!
14 Οκτωβρίου 2019

Κάποιοι φαίνεται ότι έχουν μπερδέψει τον ρόλο του Ελληνικού Στρατού. Αντί το υστέρημα του Έλληνα φορολογουμένου να χρησιμοποιείται για την θωράκιση της χώρας μας, και η σημερινή κυβέρνηση έχει μετατρέψει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε… διεκπεραιωτές των υποθέσεων που σχετίζονται με το μεταναστευτικό.

Έτσι καθόλου έκπληξη δεν προκαλεί το γεγονός ότι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ανακαινίζει με γρήγορους ρυθμούς δημόσια κτίρια στην Αττική για να φιλοξενήσουν άμεσα ανήλικους μετανάστες και πρόσφυγες. Τις μέρες αυτές ο διοικητής της «206 Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών» υπέγραψε σειρά αποφάσεων απευθείας ανάθεσης για την παροχή υπηρεσιών οικοδομικών εργασιών και την προμήθεια υλικών και εξοπλισμού για την αναβάθμιση-ανακαίνιση 3 κτιρίων σε Αθήνα και Πειραιά.

Σε Πειραιά, Καλλιθέα, Αθήνα, Βόλο, Λέσβο θα στεγάσουν κι άλλους “μουσαφίρηδες”

Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη Παρασκευή αναθεωρήθηκε η οικοδομική άδεια διώροφου κτιρίου επί της οδού Θουκυδίδου 112 στον Πειραιά με αλλαγή χρήσης από κατοικία σε «εγκατάσταση φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων(Ανακαίνιση-Επισκευή-Στατική Ενίσχυση-Αναβάθμιση η/μ εγκαταστάσεων)». Στο συγκεκριμένο κτίριο εκτελούνται οικοδομικές και μεταλλικές εργασίες, ενώ έχουν υπογραφεί οι αποφάσεις για την προμήθεια με απευθείας ανάθεση σκυροδέματος, κουφωμάτων αλουμινίου, κλιματιστικών και χρωμάτων.

Αντίστοιχες εργασίες και προμήθειες πραγματοποιούνται και για την ανακαίνιση του κτιρίου επί της οδού Κρέμου 124 στην Καλλιθέα και για την αναβάθμιση του διώροφου με υπόγειο επί της οδού Μιχαήλ Βόδα 143 στο δήμο Αθηναίων. Πρόκειται για κτίρια ιδιοκτησίας της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των εποπτευόμενων φορέων της, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την ανακατασκευή, διαρρύθμιση, βελτίωση και αναβάθμιση των οποίων, έχει αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με κοινή υπουργική απόφαση του Δεκεμβρίου 2017 προκειμένου να στεγάσουν ανήλικους μετανάστες και πρόσφυγες.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι αρμόδιο για την έκδοση οικοδομικής άδειας ή οποιασδήποτε άλλης άδειας που απαιτείται για τη διεξαγωγή των εργασιών, για τη σύναψη των συμβάσεων εκτέλεσης έργων με τρίτους και για την προμήθεια εξοπλισμού. Την υλοποίηση όλων των διαδικασιών για την ανακαίνιση των παραπάνω κτιρίων έχει αναλάβει η «206 Πτέρυγα Αεροπορικών Υποδομών», που έχει ως αποστολή τον σχεδιασμό, τη μελέτη, την κατασκευή και τη συντήρηση πάσης φύσεως αεροπορικών υποδομών (στρατιωτικών και κοινής χρήσης) συμπεριλαμβανομένων ζωτικών επιχειρησιακών εστρωμμένων επιφανειών (διαδρόμων αποπροσγείωσης, τροχοδρόμων, δαπέδων στάθμευσης αεροσκαφών και ελικοπτέρων και οδικών δικτύων), οικοδομικών, ηλεκτρομηχανολογικών και τηλεπικοινωνιακών έργων, έργων οδοποιίας και δικτύων ευκολιών.

Εκτός των 3 παραπάνω ακινήτων, με βάση την ΚΥΑ του Δεκεμβρίου 2017, προορίζονται να μετατραπούν σε κέντρα φιλοξενίας με την τεχνική συνδρομή του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και τα ακόλουθα κτίρια της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης:

• Διώροφο κτίριο επί της οδού Πραξιτέλους 175 στον Δήμο Πειραιά, συνολικής επιφάνειας 224,16 τ.μ.

• Τρία ακίνητα από το συγκρότημα είκοσι συνολικά κτιρίων της Παιδόπολης «Αγία Σοφία» που βρίσκεται στην περιοχή Αγριάς στον Δήμο Βόλου, νομού Μαγνησίας.

• Δύο πτέρυγες κτιρίων στο συγκρότημα διώροφων κτιρίων επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Ιωνία Βόλου, στον δήμο Βόλου.

• Διώροφο κτίριο με υπόγειο, ισόγειο, πρώτο όροφο και δώμα στη θέση «Καμπούδι» στον Δήμο Αγιάσου, στον νομό Λέσβου.

800 Ευρουλάκια για να τους βάλει στο πορτ μπαγκάζ της! Ήθελε να “συμπληρώσει” τα λεφτά που έπαιρνε από ΜΚΟ!
14 Οκτωβρίου 2019

Σύμφωνα με πηγές οι δύο αλλοδαποί ισχυρίσθηκαν είχαν δώσει στην γυναίκα που εργάζεται σε ΜΚΟ από 800 ευρώ, για να τους μεταφέρει!

Στελέχη του Λιμεναρχείου Σάμου συνέλαβαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου μία γυναίκα ηλικίας 54 ετών στο λιμάνι Μαλαγαρίου.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Σάμου στο λιμάνι διαπιστώθηκε ότι η 54χρονη είχε κρυμμένους στο αυτοκίνητο και στο πορτ μπαγκαζ, δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι δεν κατείχαν ταξιδιωτικά έγγραφα και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Από το το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκε το Ι.Χ. όχημα της γυναίκας.
Σύμφωνα με πηγές οι δύο αλλοδαποί ισχυρίσθηκαν είχαν δώσει στην γυναίκα που εργάζεται σε ΜΚΟ από 800 ευρώ, για να τους μεταφέρει!

Πολυπολιτισμικότητας συνέχεια: Συνέλαβαν Πακιστανό «πρόσφυγα» που πήγε να βιάσει 2 γυναίκες στην Κω!
14 Οκτωβρίου 2019

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ιστοσελίδων! πρόκειται για 21χρονο Πακιστανό (και όχι 26χρονο) ο οποίος προσπάθησε να βιάσει 2 γυναίκες στην περιοχή της Λάμπης, το απόγευμα του Σαββάτου 12 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μια 40χρονη Ελληνίδα και μια 19χρονη Γερμανίδα η οποία εργάζεται στην Κω. Αρχικά ο δράστης αποπειράθηκε να βιάσει την 40χρονη η οποία άρχιζε να φωνάζει με αποτέλεσμα ο 21χρονος να τραπεί σε φυγή. Η 40χρονη κάλεσε την αστυνομία άνδρες της οποίας έσπευσαν αμέσως στο σημείο και κατάφεραν μετά από λίγα λεπτά να εντοπίσουν τον δράστη σε κοντινή απόσταση. Ο δράστης στο χρονικό διάστημα μέχρι να εντοπιστεί από την αστυνομία αποπειράθηκε να βιάσει και μια 19χρονη Γερμανίδα.

Να σημειωθεί πως ο δράστης είναι κάτοικος περιοχής στην πόλη της Κω και δεν πρόκειται για μετανάστη ο οποίος έφτασε τα τελευταία χρόνια στην Κω. Άρα είναι ήδη… “ενσωματωμένος” και από αυτούς με τους οποίους πρέπει κατά κ. Χρυσοχοϊδη να “το πάρουμε απόφαση ότι θα ζούμε μαζί”!

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθη άμεσα 26χρονος ο οποίος αποπειράθηκε να βιάσει δυο γυναίκες στην Κω

Συνελήφθη το Σάββατο (12 Οκτωβρίου 2019) το απόγευμα στην πόλη της Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, ένας 26χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για δυο απόπειρες βιασμού.

Ειδικότερα, προχθές το απόγευμα καταγγέλθηκε στο τηλεφωνικό επιχειρησιακό κέντρο «100» της Β’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου περιστατικό απόπειρας βιασμού γυναίκας, η οποία καλώντας σε βοήθεια ανάγκασε το δράστη να τραπεί σε φυγή.

Άμεσα μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί και έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις εντόπισαν τον κατηγορούμενο, ο οποίος μόλις είχε εκδηλώσει δεύτερη παρόμοια επίθεση σε γυναίκα και απομακρυνόταν από την περιοχή.

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε και προσήχθη στο Τμήμα Ασφαλείας Κω, όπου αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από τις παθούσες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.

Η Ουέφα σε τιμωρεί εάν έχεις πανώ “Η Μακεδονία είναι ελληνική”...
Αλλά όχι αν χαιρετάς στρατιωτικά για να στηρίξεις μια αιματηρή εισβολή!
14 Οκτωβρίου 2019

Δεν έχει όρια η υποκρισία των διεθνών οργανισμών! Την ίδια στιγμή που ελληνικές ομάδες αντιμετωπίζουν ποινές επειδή οπαδοί τους σήκωσαν πανώ που έγραφε “Η Μακεδονία είναι ελληνική” ο ποδοσφαιρικός οργανισμός ποιεί την νήσσαν για τους στρατιωτικούς χαιρετισμούς Τούρκων, προς υποστήριξη της εισβολής της χώρας τους στην Συρία!

Συγκεκριμένα έχουμε μπρος…πίσω από την UEFA για τον στρατιωτικό χαιρετισμό των Τούρκων παικτών στη νίκη τους (1-0) επί της Αλβανίας στα προκριματικά του Euro 2020.

Αρχικά ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της UEFA Φιλίπ Τάουνσσεντ, έκανε παρέμβαση σημειώνοντας: «Ο κανονισμός απαγορεύει τις πολιτικές και θρησκευτικές αναφορές, θα εξετάσουμε την κατάσταση», είπε το χθες πρωί, όμως το βράδυ…διόρθωσε: «Για τώρα δεν υπάρχει τίποτα, υπήρξε απλά μια παρανόηση».

Οι Τούρκοι προέβησαν σε μία χειρονομία στρατιωτικού χαιρετισμού, υπέρ της στρατιωτικής επιχείρησης που διεξήγαγαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στη Βόρεια Συρία, ενέργεια που υποστηρίχθηκε άλλωστε και από τα social media των παικτών της.

«Προσωπικά δεν έχω δει αυτή τη χειρονομία, η οποία σε κάθε περίπτωση μπορεί να φανεί ως πρόκληση. Μήπως ο κανονισμός απαγορεύει πολιτικές και μάλιστα θρησκευτικές αναφορές; Ναι, και μπορώ να εγγυηθώ ότι θα εξετάσουμε αυτή την κατάσταση», είπε το πρωί ο εκπρόσωπος της UEFA.

«Η UEFA δεν έχει λάβει θέση όσον αφορά την περίπτωση της Τουρκίας», διευκρίνισε το βράδυ. «Σήμερα (σ.σ:χθες) υπήρξε μια παρανόηση και απλά ήθελα να πω ότι για να κρίνουμε τη χειρονομία των παικτών, πρέπει πρώτα να δούμε τους κανονισμούς. Και ποτέ δεν έκανα καμία πολιτική ή θρησκευτική αναφορά. Στην πραγματικότητα, δεν χρησιμοποίησα πραγματικά αυτούς τους όρους. Σε μια ερώτηση απάντησα ότι θα τα ξαναδιαβάσω πριν μπορέσω να εκφράσω γνώμη, επίσης επειδή δεν έχω πάντα με το φυλλάδιο με τους κανόνες στην τσέπη μου και έπειτα δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό. Για την ώρα δεν υπάρχει τίποτα».

Πάντως ξένα ΜΜΕ αναφέρουν ότι ανάλογο προβληματισμό έχει προκαλέσει και ο στρατιωτικός χαιρετισμός του Ιμπραχίμ Τσολάκ, κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου της χώρας του μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους κρίκους, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυμναστικής.

Σαλβίνι κατά Ερντογάν: Κόψτε κάθε υποστήριξη στην Τουρκία!
14 Οκτωβρίου 2019

Τον τερματισμό κάθε χρηματικής βοήθειας προς την Τουρκία από την ΕΕ και την Ιταλία ζήτησε χθες ο ηγέτης της πατριωτικής Λέγκας και πρώην υπουργός Εσωτερικών της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι.
Σε παρέμβασή του στην εκπομπή «Πάνω από ημίωρο» (Mezz’ora in più’) στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rai3, υποστήριξε πως «δεν φθάνουν οι εκκλήσεις, θα πρέπει να διαγραφεί όποια υπόθεση για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ» και ζήτησε «να σταματήσουν οι ευρωπαϊκές και ιταλικές χρηματοδοτήσεις στην Τουρκία».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του μεταναστευτικού Προσφυγικού, ενός ζητήματος που η στάση του –εναντίον της υποδοχής των μεταναστών και υπέρ του κλεισίματος των λιμανιών και των συνόρων της Ιταλίας– είχε έως πρότινος προκαλέσει μεγάλη πολεμική εντός της ΕΕ, ο Σαλβίνι σημείωσε: «Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε στον εκβιασμό της Τουρκίας με τους μετανάστες, η Ευρώπη θα πρέπει να υπερασπιστεί τα σύνορά της».

Ο Ματτέο Σαλβίνι τόνισε, επίσης, πως «πριν από έναν αιώνα είχαμε τη σφαγή, τη Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Αυτό κάλλιστα μπορεί να συγκριθεί με ό,τι συμβαίνει σήμερα, βάζοντας στη θέση των Αρμενίων τους Κούρδους».

Στη συνέχεια, ο μέλλων πρωθυπουργός της Ιταλίας διεμήνυσε: «Εάν αυτή η κυβέρνηση φέρει ένα έγγραφο επαρκές, που θα σταματά τη χρηματοδότηση και την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη, εγώ θα το ψηφίσω. Πρέπει να σταματήσουμε τις ιταλικές κι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις στην Τουρκία».

Πήραν με τις πέτρες (κυριολεκτικά) πλοίο ΜΚΟ στην Λέσβο!
Ο κόσμος αντιδρά επιτέλους!
14 Οκτωβρίου 2019

Συμβολικά κάποιοι από τους συγκεντρωμένους πέταξαν πέτρες προς το πλοίο το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο περί τα 200 μέτρα από το λιμάνι.

Κάτοικοι της βόρειας Λέσβου παρεμποδίζουν το πλοίο της οργάνωσης «Proactiva» να προσεγγίσει το λιμάνι της Σκάλας Συκαμιάς.

Ομάδα κατοίκων του νησιού, καταγόμενοι οι περισσότεροι από τα γειτονικά χωριά Πέτρα και Mόλυβος, εμπόδισαν σήμερα το απόγευμα το πλοίο OPEN ARMS της οργάνωσης «Proactiva» να προσεγγίσει το λιμάνι της Σκάλας Συκαμιάς.

Μάλιστα συμβολικά κάποιοι από τους συγκεντρωμένους πέταξαν πέτρες προς το πλοίο το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο περί τα 200 μέτρα από το λιμάνι.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις της Αστυνομίας και της Frontex.

Είναι πλέον φανερό ότι οι κάτοικοι των νησιών έχουν φτάσει στα οριά τους. Πρόκειται για το δεύτερο νησί που “διώχνει” το συγκεκριμένο πλοίο της συγκεκριμένης ΜΚΟ, το οποίο σουλατσάρει σε όλη την Μεσόγειο ψάχνοντας να βρεί (κάποιοι καταγγέλουν μετά από ραντεβού) μετανάστες για να “σώσει” αποβιβαζοντάς τους στην Ευρώπη.

Δήμαρχος Σάμου: “Έχουμε εξέγερση”! Χρυσοχοϊδης: “κλείστε τα σχολεία”!
15 Οκτωβρίου 2019

Είναι να γελά και να κλαίει κανείς με τα όσα συμβαίνουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι απελπισμένες κραυγές της τοπικής αυτοδιοίκησης, αντιμετωπίζονται με το “στύλ Χρυσοχοϊδη”, αυτό που λεει “να το πάρουμε απόφαση ότι θα μείνουμε μαζί”. Και επειδή χαζοί δεν είναι οι μετανάστες, η επανάληψη καταστάσεων “Μόρια” είναι θέμα χρόνου να γίνει σε όλα τα νησιά. Αυτό συνέβη και στην Σάμο, όπου ο Δήμαρχος μίλησε ξεκάθαρα για… εξέγερση!
Και γιατί να μην γίνει εξέγερση; Αφού αυτοί που έκαψαν την Μόρια δικαιώθηκαν και είναι ήδη πολύ πιθανόν να είναι στην κεντρική Ελλάδα! Ο κ. Κουμουτσάκος και ο κ. Χρυσοχοΐδης, ό,τι λόγια και εάν χρησιμοποίησαν, στην ουσία δικαίωσαν την “εξεγερσή” τους!

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου: Είχαμε εξέγερση

Έγινε «εξέγερση και η φωτιά είναι μέρος της εξέγερσης» κατήγγειλε ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Σημειώνοντας ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας απόπειρας εμπρησμού στη μία πλευρά του ΚΥΤ, είπε πως λόγω της αποτυχίας της, μπήκε τελικά φωτιά στην άλλη του πλευρά, στην οποία και σημειώθηκε έκρηξη.«Αν είχαμε απόψε ισχυρούς βόρειους ανέμους, το Μάτι δε θα ήταν τίποτα», σχολίασε σχετικά ο Γ.Στάντζος. Όπως είπε ο δήμαρχος της περιοχής, πλήθος αιτούντων άσυλο έχει βρει καταφύγιο στο κέντρο της πόλης Βαθύ.

Τι έβγαλε η… επικοινωνία με τον Χρυσοχοΐδη;

Από πλευράς τους οι τοπικές Αρχές ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ αποφασίστηκε σήμερα να μη λειτουργήσουν τα σχολεία στο Βαθύ. «Έχουμε 7000 μόνιμους κατοίκους και 5700 πρόσφυγες», είπε ο Γ.Στάντζος, τονίζοντας πως οι κάτοικοι της πόλης της Σάμου, στα όρια της οποίας βρίσκεται το ΚΥΤ είναι στο «κόκκινο».

Αστυνομικοί Σάμου: Είμαστε πρόβατα επί σφαγή!
15 Οκτωβρίου 2019

Δεν τα λέμε εμείς! Τα λένε οι αστυνομικοί της Σάμου, σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί, μετά και την χτεσινή εξέγερση. Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου:

“Μετά την Μόρια της Λέσβου σειρά είχε η Σάμος, μόνο που στην περίπτωση αυτή ως εκ θαύματος δεν θρηνήσαμε κάποιο θύμα. Η κατάσταση που επικρατούσε στην πόλη της Σάμου θύμιζε εμπόλεμη ζώνη, με το ΚΥΤ Σάμου να φλέγεται. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας, τους οποίους συνεχώς, εγκαίρως και με στοιχεία επισημαίνουμε επί σειρά ετών προς τους αρμοδίους.

Όμως φωνή βοώντος εν τη ερήμω!!!

Ούτε ένας μήνας δεν πέρασε άλλωστε από τις κραυγές αγωνίας μας, για την μη ενίσχυση της Δ.Α. Σάμου με αστυνομικούς στις συμπληρωματικές μεταθέσεις. Σήμερα, μετά και από το χθεσινό σοβαρό συμβάν και ενώ κάποιοι συνάδελφοι μας συνεχίζουν να εργάζονται συνεχόμενα άνω των 24 ωρών εξαιτίας αυτού, η αγανάκτηση και ο φόβος για τα χειρότερα, έχει κυριεύσει όλους μας, νιώθοντας αφημένοι στην τύχη μας και ως ¨πρόβατα επί σφαγή¨. Οι πολιτικές δεσμεύσεις, οι κατευνασμοί και οι ελπίδες όλων μας, κάηκαν χθες βράδυ μαζί με τα παραπήγματα του Κ.Υ.Τ. Σάμου…

Για το Διοικητικο Συμβούλιο
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΜΑΥΡΙΔΟΥ Μαρία
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ –ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος

Και η Εκκλησία διευκολύνει τον εποικισμό!
“Όλα τα ακίνητα” θα δώσει ο Ιερώνυμος για να μπούν μετανάστες!
Γιατί δεν τα είχατε δώσει σε Έλληνες Αρχιεπίσκοπε;
15 Οκτωβρίου 2019

Όλα τα ακίνητα που μπορούν να διαμορφωθούν σε χώρους φιλοξενίας δεσμεύεται να παραχωρήσει η Εκκλησία, όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και μέλη της Επιτροπής που ασχολείται με πρόσφυγες και μετανάστες.
Καλά διαβάσατε! Όλα τα ακίνητα!Για μετανάστες! Λές και δεν υπάρχουν Έλληνες που χρειάζονταν σπίτι!

Αναρωτιέται κανείς αφού η Εκκλησία θεωρεί ότι “της περισσεύουν” και μπορεί να τα δώσει για μετανάστες γιατί δεν τα είχε δώσει ήδη σε Έλληνες που τα είχαν ανάγκη!

2000 container για την Μόρια;
Περιμένουν να πνιγεί το νησί στους μετανάστες;
15 Οκτωβρίου 2019

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μάλλον είναι σε γνώση της Περιφέρειας αναμένονται στη Λέσβο 2.000 ΚΟΝΤΕΙΝΕΡΣ για τη ΜΟΡΙΑ!.

Τα παρακάτω δημοσιεύθηκαν σε “κλειστό φόρουμ” ανθρώπων που ζούν στο νησί και δίνουν την εικόνα του τι ετοιμάζεται να γίνει!

Όπως καταλαβαίνετε θα τεθεί το γνωστό …ανθρωπιστικό ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑ εν όψει χειμώνα, επειδή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ζουν σε σκηνές. Δηλ.μας θεωρούν ανόητους θέλοντας να μας πείσουν ότι είναι πιό εύκολο να φέρουν 2.000 κοντέινερς ΕΔΩ (που έχουμε πάνω από 15.000 άτομα) παρά να τα τοποθετήσουν ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ και να πάρουν από εδώ τους ανθρώπους.

Ταυτόχρονα με αυτό τον τρόπο ΕΚΤΟΞΕΥΕΤΑΙ η επίσημη χωρητικότητα του ΚΥΤ ΜΟΡΙΑΣ (αλήθεια πόσα άτομα χωράνε σε 2.000 κοντέινερς;;;;).

Η Τουρκία ως Υπερδύναμη
Μήπως κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν μπορούμε να αντισταθούμε;
15 Οκτωβρίου 2019

Tι έχουμε να αντιτάξουμε ως χώρα που συνορεύει με τόσο ισχυρό και επιθετικό γείτονα; Απειλές προς την Τουρκία ότι θα της κόψουμε τα ΕΣΠΑ, «ηχηρά μηνύματα» από την Πολιτική ηγεσία μας τα οποία είμαι σίγουρος ότι προκαλούν το γέλιο στην ηγεσία της Τουρκίας

Τα τελευταία χρόνια που ασχολήθηκα περισσότερο με ανάγνωση άρθρων για τις «γεωπολιτικές» εξελίξεις, κατέληξα μετά από σκέψη, ότι οι περισσότεροι «διεθνολόγοι» και «τουρκολόγοι» που περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι και μας αναλύουν με περισπούδαστο ύφος την κατάσταση κυρίως στην περιοχή μας, δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Καταλαβαίνω ότι είναι αφοριστική αυτή η θέση που γράφω, αλλά ειλικρινά βαρέθηκα να διαβάζω ευσεβείς πόθους και «επιστημονικές αναλύσεις» βασισμένες σε προσδοκίες και ευχολόγια. Κουράστηκα να διαβάζω αναλύσεις ότι ο Ερντογάν «όπου να’ναι πέφτει», πως η Τούρκικη Λίρα θα βυθιστεί στα τάρταρα και μαζί της θα αφανιστεί και η διπλανή χώρα, πως οι Κούρδοι είναι «πολύ κοντά» (τα τελευταία 40 χρόνια) να δημιουργήσουν Κουρδικό κράτος, πως ο Ερντογάν ήταν πίσω από το πραξικόπημα προς τον εαυτό του, ότι ο Ερντογάν έχει καρκίνο, και πως «ζούμε τις τελευταίες μέρες του Σουλτάνου».

Ένα από τα αγαπημένα μου ρητά είναι το εξής: «μπορείς να παραβλέψεις την πραγματικότητα, αλλά δεν μπορείς να παραβλέψεις τις συνέπειες τις πραγματικότητας». Όλες τις προηγούμενες δεκαετίες που η Ελλάδα αποφάσισε συνειδητά να εκχωρήσει εθνική κυριαρχία στην ελιτιστική και πολυπολιτισμική Ευρωπαϊκή Ένωση, θέτοντας την ΕΕ ως επίσημο προστάτη μας (μέσω της Frontex και άλλων ιδεοληψιών), η Τουρκία σε ένα δημογραφικό κρεσέντο απέκτησε πληθυσμό 8 φορές παραπάνω από την πατρίδα μας, όρισε ως ηγέτη της έναν γνήσιο εθνικιστή και συντηρητικό με έντονη θρησκευτική συνείδηση ο οποίος σταθερά οδηγεί την χώρα του προς την πρόοδο και την εθνική συνοχή (ναι για τον Ερντογάν αναφέρομαι, ο οποίος ξεπέρασε σε μέρες διακυβέρνησης τον Κεμάλ Ατατούρκ), μέλος των ισχυρών του κόσμου G20, και με ισχυρότατο στρατό που ενισχύει την Τουρκία να δείχνει τα επιθετικά της δόντια σε όλη την περιοχή, κάνοντας εισβολή στην Συρία ώστε να απωθήσει τους Κούρδους, και βόλτες με τα πολεμικά πλοία της στην Κύπρο μας επιχειρώντας ανενόχλητη γεωτρήσεις.

Σε όλα τα παραπάνω τι έχουμε να αντιτάξουμε ως χώρα που συνορεύει με τόσο ισχυρό και επιθετικό γείτονα; Απειλές προς την Τουρκία ότι θα της κόψουμε τα ΕΣΠΑ, «ηχηρά μηνύματα» από την Πολιτική ηγεσία μας τα οποία είμαι σίγουρος ότι προκαλούν το γέλιο στην ηγεσία της Τουρκίας πλέον ως γραφικά, και τον Μητσοτάκη να παύει την Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης επειδή τόλμησε να εκφέρει αμφιβολίες για την πολιτική ανοιχτών συνόρων της Ελλάδος. Μόνοι μας, βγάλαμε τα μάτια μας.

Πυροβόλησαν αστυνομικούς που προσπάθησαν να ελέγξουν μετανάστες!
Αυτό είναι ενσωμάτωση ή πολυπολιτισμικότητα; Για να ξέρουμε!
15 Οκτωβρίου 2019

Σκηνές «Άγριας Δύσης» στη Δράμα, καθώς όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Securitynews.gr υπήρξε συμπλοκή αστυνομικών με παράτυπους μετανάστες με πυροβολισμούς! Και όχι δεν πυροβόλησαν οι αστυνομικοί αλλά οι “μετανάστες”.
Οι αστυνομικοί ύστερα από καταγγελία πολίτη, πήγαν να κάνουν έλεγχο σε τροχόσπιτο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στο τροχόσπιτο διέμεναν εικοσιεπτά μετανάστες όπου μόλις τους αντιλήφθηκαν άρχισαν να ρίχνουν πυρά κατά των αστυνομικών. Ακολούθησε καταδίωξη τριάντα λεπτών με το Τμημα Ασφάλειας Δράμας να προχωρά σε 27 συλλήψεις παράτυπων μεταναστών.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν 25 άνδρες, 1 γυναίκα, και ένα ανήλικο παιδί.
Όπως καταλαβαίνει κανείς η “ενσωμάτωση” προχωρά κανονικότατα. Και εμείς οι Έλληνες απλά θα πρέπει – κατά Χρυσοχοΐδη, να το πάρουμε απόφαση ότι θα μένουμε μαζί με τους μετανάστες.
Οπότε ας αρχίσουμε να αγοράζουμε αλεξίσφαιρα!

Μας… περισσεύουν!
Το Πολεμικό Ναυτικό μας αντί να ετοιμάζεται, δίνει 10.000.000 Ευρώ για… οικίσκους μεταναστών!
15 Οκτωβρίου 2019

Ολοκληρώνεται η προμήθεια 800 οικίσκων από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, έναντι του ποσού των 10 εκατ ευρώ, που προορίζονται για “αποθήκευση και μελλοντική χρήση σε δομές φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών”. Γιατί από ό,τι φαίνεται σε εμάς τους Έλληνες μας περισσεύουν και τα λεφτά, αλλά και τα πλοία του ναυτικού μας! Και αντί να προσπαθούμε να κάνουμε … επιχειρησιακά τα σκάφη μας, που έχουν χίλια προβλήματα, ασχολούμαστε με το να στήσουμε νέες Μόριες! Σιγά, είμαστε large εμείς και δεν έχουμε και θέμα. Τα νησιά μας θα τα προστατεύουν τα… αυστηρά μηνύματα του Προκόπη Παυλόπουλου!

Το ρεπορτάζ όπως δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ:
Με χθεσινή απόφαση του υπαρχηγού ΓΕΝ υποναύαρχου Γεωργίου Καμπουράκη ανακηρύχτηκε προσωρινός ανάδοχος του έργου και η μεγάλη αυτή προμήθεια για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εισέρχεται στην τελική της φάση.

Ειδικότερα, μετά την αποδοχή του φακέλου δικαιολογητικών συμμετοχής και τεχνικής προσφοράς της και την απόρριψη των προσφορών των υπόλοιπων 7 εταιρειών, που συμμετείχαν στην διαγωνιστική διαδικασία, προσωρινός ανάδοχος του έργου αναδείχτηκε η ένωση εταιρειών “ΕΥΡΩΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.-SHELTER Α.Β.Ε.Ε.”. Η οικονομική προσφορά της συγκεκριμένης ένωσης εταιρειών ανέρχεται στο ποσό των 8.068.820,00 ευρώ χωρίς ΦΠΑ ή αλλιώς 10.005.336,80 ευρώ με ΦΠΑ.

Η προμήθεια αφορά σε δύο τύπους οικίσκων (container) των 25τ.μ., που πρόκειται να αποθηκευτούν σε στρατόπεδα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, με τις τεχνικές προδιαγραφές τους να έχουν καθοριστεί στη διακήρυξη του διαγωνισμού, που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 2019. Ο οικίσκος διοίκησης τύπου Α διαθέτει δύο χώρους διοικητικής χρήσης ίσου εμβαδού και ένα w.c και ο οικίσκος διαμονής τύπου Β δύο κοιτώνες, έναν χώρο κουζίνας και ένα w.c.

Στο πλαίσιο αυτό, 280 οικίσκοι (260 τύπου Α και 20 τύπου Β) θα αποθηκευτούν στο στρατόπεδο Λεβαντή στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, έδρα του 723 Τάγματος Μηχανικού. Στο στρατόπεδο Μπουγά στη Λάρισα, που εδρεύει η 32η Μοίρα Πεδινού Πυροβολικού Πεζοναυτών, θα αποθηκευτούν 200 οικίσκοι(180 τύπου Α και 20 τύπου Β) και στο στρατόπεδο Τζήμα στην ίδια πόλη 100 οικίσκοι τύπου Β. Στο στρατόπεδο Καποτά στο Μενίδι θα μεταφερθούν 220 οικίσκοι(200 τύπου Α και 20 τύπου Β).

Σύμφωνα με τα οριζόμενα, οι υπό προμήθεια οικίσκοι για τη στέγαση μεταναστών και προσφύγων σε δομές φιλοξενίας θα πρέπει να είναι καινούργιοι πρόσφατης κατασκευής τελευταίων 12 μηνών και θα παραδοθούν εντός 40 ημερολογιακών ημερών από την υπογραφή της σύμβασης. “Οι οικίσκοι θα είναι καινούργιοι (όχι μεταχειρισμένοι) και θα παραδοθούν έτοιμοι για χρήση με ολοκληρωμένα τα Η/Μ δίκτυα (Αποχέτευση-Υδρευση-Ηλεκτρολογικά) μέχρι το περίγραμμά τους, με αναμονές έτοιμες για τη σύνδεση με τα αντίστοιχα δίκτυα (εργασίες τρίτων). Οι οικίσκοι θα έχουν απλή μορφή, θα είναι μονώροφοι, με δυνατότητα στοίβασης σε διώροφη διάταξη και ενιαία μεταφερόμενοι σε επικαθήμενα τροχοφόρα οχήματα”.

Οι οικίσκοι θα έχουν 2 δίφυλλα ανοιγόμενα παράθυρα(ένα για κάθε δωμάτιο) και 1 επάλληλο παράθυρο μπάνιου, 1 πόρτα εισόδου και 3 εσωτερικές ενώ στα κοντέινερ τύπου Β θα υπάρχει επάλληλο παράθυρο στον χώρο της κουζίνας και όλα τα παράθυρα θα έχουν σταθερή σίτα. Στην κουζίνα θα υπάρχει νεροχύτης και ντουλάπια δαπέδου και κρεμαστά ενώ θα υπάρχει πρόνοια για εγκατάσταση ψυγείου και ηλεκτρικής κουζίνας. Οσον αφορά στο λουτρό, “θα τοποθετηθούν λευκά είδη υγιεινής αρίστης ποιότητας”. Στους οικίσκους διοίκησης “λεκάνη δαπέδου χαμηλής πιέσεως, ευρωπαϊκού τύπου από πορσελάνη” και στους οικίσκους διαμονής “λεκάνη από πορσελάνη ανατολικού/ασιατικού τύπου α’ ποιότητας”.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]