Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Plan B από Μακρόν για «ειδική σχέση» με Σκόπια και Αλβανία;


«Προνομιακή ειδική σχέση» που θα υποκαταστήσει την πλήρη ένταξη στην ΕΕ, φέρεται να προσφέρει ο Γάλλος πρόεδρος, Εμάνουελ Μακρόν, σε Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία, σε μια προσπάθεια να μην υπάρξει αστάθεια στις δύο αυτές χώρες και κατ' επέκταση σε ολόκληρη την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

Σύμφωνα με την πρόταση, την οποία έφερε στη δημοσιότητα η σερβική εφημερίδα «Nezavisne», η πρόταση Μακρόν περιλαμβάνει οικονομική στήριξη, ειδικές ρυθμίσεις για την πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές και άλλα οφέλη προς τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, με αντάλλαγμα μια «σιωπηρή απόσυρση» της πλήρους ένταξης.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Γαλλία πιέζεται από τους Ευρωπαίους εταίρους της να παραιτηθεί από την επίμονη άρνηση κατά της ένταξης των δύο χωρών στην ΕΕ, ώστε Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με την Ένωση, καθώς στις Βρυξέλλες ανησυχούν ότι Τίρανα και Σκόπια κινδυνεύουν με αστάθεια σε περίπτωση που κλείσει οριστικά το ευρωπαϊκό παράθυρο.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]