Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κι εμείς τί κάνουμε;


Αν μια χώρα πρέπει να προβληματιστεί από την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, αυτή είναι η Ελλάδα.

Πρώτον γιατί η Τουρκία, επί μακρόν και με συνέπεια, έχει οικοδομήσει διεκδικήσεις σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, οι οποίες στα μάτια της διεθνούς κοινότητας μπορεί σιγά-σιγά ν' αρχίσουν να φαίνονται... νόμιμες, μή πω και... δίκαιες!

Δεύτερον, όπως αποδείχθηκε περίτρανα στη Συρία, η εμμονή μας στην τήρηση του διεθνούς δικαίου και της νομιμότητας, ουσιαστικά είναι ένα φύλο... συκής. Ουδεμία πρακτική αξία έχει.

Τρίτον, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι... σύμμαχοι, πιθανότατα, θα παριστάνουν, όπως και στη Συρία, τους... επιτήδειους ουδέτερους. Μόνοι μας θα μείνουμε! Όπως και στο προσφυγικό.

Τέταρτον, η στρατιωτική ισχύς στο Αιγαίο έχει ανατραπεί σε βάρος της χώρας μας. Με δεδομένη την οικονομική κατάσταση Ελλάδος και Τουρκίας το πιθανότερο είναι να ανατραπεί εισέτι περαιτέρω στο μέλλον.


Πέμπτον, αν ο Ερντογάν τελειώσει σχετικά σύντομα με τη Συρία, το επόμενο μέτωπο που θα θελήσει να διευθετήσει θα είναι αυτό στην Κύπρο και το Αιγαίο. Θα θελήσει να εκμεταλλευτεί το momentum.

Τούτων δοθέντων, η Ελλάδα πρέπει να κατέβει από το συννεφάκι της... αμεριμνησίας και ν' ασχοληθεί σοβαρά, όχι στα λόγια, αλλά με έργα, με την ενίσχυση του εθνικού μετώπου.

Η χώρα πρέπει να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο μιας αντιπαράθεσης με την Τουρκία.

Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης
AntiNews



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Εχω μια απορία κ Τριανταφυλάκη. Λέτε:
    η στρατιωτική ισχύς στο Αιγαίο έχει ανατραπεί σε βάρος της χώρας μας. Με δεδομένη την οικονομική κατάσταση Ελλάδος και Τουρκίας το πιθανότερο είναι να ανατραπεί εισέτι περαιτέρω στο μέλλον.

    Μα οι οικονομικοί αναλυτές μας διαβεβαιώνουν οτι η οικονομία της Τουρκίας είναι σε κακα χάλια και επιδεινώνεται μερα με την μερα και οτι επερχεται η καταστροφή της....
    Μηπως μας λενε ψεματα και το εθνικο της νομισμα την σωζει από κάθε κίνδυνο;
    Μηπως η καταστροφή μας ειναι το κατοχικο ξενοφερτο οικονομικο όπλο που λεγεται Ευρώ;
    Μα ο πληθωρισμός καλπάζει στην Τουρκία....
    Μα οι χρηματοπιστωτικοί οικοι την εχουν καταδικασμενη....
    Μα εμεις δανειστηκαμε με αρνητικο επιτοκιο!!!!

    Τι δουλεμα τρωμα θεέ μου απο τους ευρωραγιαδες πολιτικους και τα ξεπουλημενα ΜΜΕ...
    Χωρις ευρω θα καταστραφουμε, θα βουλιαξει το συμπαν...

    Κοπροσκυλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ό Αρθρογράφος κύριος Τριανταφυλλάκης. Πού επισημαίνει τήν ανατροπή τής στρατιωτικής ισορροπίας,είς βάρος μας. Καί τό φρόντισαν αυτό οί Ελληνόφωνοι "καταλληλότεροι γιά πρωθυπουργοί" πού χειρίστηκαν τή μοίρα αυτού τού τόπου καί τού λαού . Ήταν καί είναι πρώτα Ευρωπέη καί μετά Έλληνες. Πρώτα ή διάσωση τού ευρώ. Καί άς χρεωκοπήσει ή Ελλάδα. Τήν παρέδωσαν αποικία στούς τοκογλύφους. Καί οί τελευταίοι . Γιά νά διαμοιράσουν τά ιμάτια τούτης τής χώρας, μέ συνεταίρους, βούλιμους ,επιθετικούς γείτονες. Φρόντισαν ένα πράγμα : ΤΟ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΜΑ ΜΑΣ. Διάλυση τής όποιας αμυντικής βιομηχανίας [κλείσιμο ναυπηγείων , ΕΛΒΟ, ΤΑ ΕΑΣ, ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΕΑΒ]. Εκμηδενισμό τών αμυντικών δαπανών. Ώστε νά μήν συντηρούνται τά οπλικά συστήματα καί νά απαξιωθούν. Έξυπνη στρατηγική! Όλα αυτά τά χρόνια ό Ερτογάν καί ή Τουρκία τί έκαναν; Έκτιζαν τήν πολεμική τους βιομηχανία . Ναυπηγούσαν φρεγάτες καί σέ λίγο υποβρύχια.... Θά μού πείς καί εμείς προλάβαμε καί κατασκευάσαμε τέσσερα υποβρύχια. Συμφωνώ. Χωρίς όμως σύγχρονες τορπίλες. Ή έλλειψη τους εξουδετερώνει κατά πολύ μεγάλο μέρος τά πλεονεκτήματα τους. Άσε πού σέ λίγο ή τουρκία αποκτά από τούς γερμανούς τά ίδια υποβρυχία τελειοποιημένα [τεχνολογία αναερόβιας πρόωσης ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ,Αλλά τήν άφησε στά χέρια τών Γερμανών καί αυτοί τήν παρεχώρησαν στό σουλτάνο]. Όσο καί σέ οικονομικά χάλια νά είναι ή Τουρκία. Δυστυχώς γιά μας έχει πιά υπεροπλία στή θάλασσα. Διότι πιστεύω οί τούρκοι ιθύνοντες δέν είναι ούτε Γιωργάκηδες, ούτε Βενιζέλοι μέ νόμους "περί διαύγειας" νά απαγορεύουν ,νά εμποδίζουν τίς προμήθειες ουσιαστικα τών ΕΔ. Τό δίλημα πρέπει νά τό καταλάβουμε δέν τίθεται εξοπλιστικές δαπάνες ή αναδρομικά συντάξεων, ή επιδόματα. Θά πρέπει νά καταλάβουν καί συνταξιούχοι ,επιδοματούχοι κτλ. Ότι άν πάθουμε καμμιά ζημιά από γείτονες. Δέν θά υπάρχουν χρήματα,συντάξεις ,αναδρομικά. Καί οί συμπολίτες μας αυτοί θά πρέπει νά αλλάξουν νοοοτροπία. Πώς γιά νά έχουν αυτές τίς απολαβές πρέπει νά υπάρχει Ελλάδα.

      Διαγραφή
    2. @ ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ

      Ήμουν νιος κι εγέρασα ακούγοντας για την επικείμενη πτώχευση τής Τουρκίας, η οποία, εκτός των άλλων, έχει και μεγάλη αμυντική βιομηχανία. Όχι, δεν μάς φταίει το €, το στραβό μας το κεφάλι μάς φταίει, που δεν αφήσαμε τίποτε όρθιο στην οικονομία τής χώρας. Όταν το 2001 υιοθετήσαμε το €, ήμασταν ήδη κατεστραμμένοι οικονομικά, πολιτικά, ηθικά και πολιτισμικά. Το € απλώς μάς αποτέλειωσε.

      Σίγουρα ήταν έγκλημα να μπούμε στο €. Άπαξ και μπήκαμε, όμως, τώρα δεν μπορούμε να φύγουμε, διότι ο παραγωγικός ιστός τής χώρας έχει καταστραφεί και το νέο νόμισμα δεν θα έχει αντίκρυσμα. Το χρέος σε € παραμένει χρέος σε € και θα κληθούμε να το αποκληρώσουμε. Επιπλέον, για να βγούμε από το €, πρέπει να φύγουμε εντελώς από την ΕΕ (Καταστατικός Χάρτης Λισσαβώνας, άρθρο 50).

      Διαγραφή
  2. Αγαπητε Μιχαηλ
    Γενικως συμφωνω με το σχόλιο σου εκτός απο ενα σημειο..
    Δεν το χαυω (απο κανεναν) ότι αν βγουμε απο το ευρω θα καταστραφουμε...
    Εκτός αν το επιδιωξουν οι επικυριαρχοι κοπριτες δανειστες και τοκογλύφοι να μας καταστρεψουν επιτηδες...
    Η Ελλαδα μας εχει ολα τα φοντα να υπαρχει εκτός ευρω...
    Δυνατοτητες που δεν εχουν ολες οι άλλες χωρες των Βαλκανίων και πολλές ευρωπαικες...
    Ορυκτο πλουτο, ισχυροτατη ναυτιλια, δυνατο τουρισμο κι εναν λαο που δεν φοβαται να δουλεψει...
    Οπως γνωριζεις εχουμε βγει απο τους πιο δουλευταραδες στην ΕΕ και τρωμε ακομα και τους Γερμανους!!!
    Οι πλουτοπαραγωγικες πηγες της πατριδας μας ειναι ανεξαντλητες...
    Βγαζουμε μεχρι χρυσο και πετρελαιο.... για να μην πω για σπανια πετρωματα...

    Εγω ενα θα πω μονο
    Μας εβαλε ο προδοτης ο Σημιτης με τον Παπαδημο στο Ευρω με εγκληματικη αναλογία 1 ευρω= 340,75 δρχ... το 2002.
    Εχεις αναρωτηθει ποτέ τι συναλλακτικη ισοτομια ειχε εκεινη την εποχη η δραχμη μας με τα άλλα βαλκανικα νομισματα;
    Μια δραχμη μας ανταλλασόταν με δεκαδες βουλγαρικά λεβα, και εκατονταδες αλβανικα λεκ και διναρια Σκοπιων...
    Σημερα ξερεις ποια ειναι η ιοσοτιμια σε σχεση με το ευρω;
    1 ευρω= 2 Βουλγαρικα λεβα
    1 ευρω= 60 διναρια Σκοπιων
    1 ευρω= 120 αλβανικα λεκ
    και για να το ξαναδουμε στο ματι...
    1 ευρω= 340,75 δρχ....

    Αυτο εκανε ο Σημιτης και σημερα φανταζουν αυτα τα γελοια νομισματα σαν θηρια μπροστα στην δραχμη μας... Σε οικονομιες τριτοκοσμικες... που συμφωνα με τους υπερμαχους του Ευρω θα έπρεπε να πεθαινουν χωρις ευρω στην μεση του δρομου απο την πεινα...

    Αυτη ειναι η τραγωδία μας και η εσχατη προδοσια των πολτικων.
    Τα διελυσαν ολα...
    Αλλα μπορουμε να τα ξαναφτιαξουμε φτανει να μας αφησουν και φτανει να υπαρξει πολιτικη βουληση πατριωτων πολιτικων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Θάνο,

      Απλό είναι. Ας αξιοποιήσει η Ελλάδα πρώτα όλα τα φόντα, που με τόσο ενθουσιασμό αναφέρεις, και μετά μπορεί να βγει από το €. Κάνεις ένα λάθος. Γράφεις για παράδειγμα "Βγαζουμε μεχρι χρυσο και πετρελαιο...", ενώ η αλήθεια είναι ότι ίσως ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ βγάλουμε. Ακόμη δεν βγάζουμε.

      Λοιπόν, πρώτα να στηθεί στα πόδια της η οικονομία, ώστε να μπορεί να στηρίξει εθνικό νόμισμα και μετά βγαίνουμε από € και ΕΕ (πάνε μαζί). Τώρα θα είμαστε ξυπόλητοι στ' αγκάθια.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]