Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύντομα η πόλεμος στη Συρία θα αποδειχθεί κατάρα


Το θέμα που κυριαρχεί στα γερμανικά ΜΜΕ είναι η επίθεση με ακροδεξιά κίνητρα στην πόλη Χάλε της Γερμανίας. Φυσικά στις πρώτες θέσεις και η έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας στη Β. Συρία.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει σχετικά με την απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να εισβάλει στη Βόρεια Συρία: "Ο τουρκικός στρατός θα παραταχθεί απέναντι στο συριακό στρατό, στο πλευρό του οποίου βρίσκεται το Ιράν και η Ρωσία. Τίποτα δεν εγγυάται ότι οι Σύροι πρόσφυγες, τον αριθμό των οποίων θέλει να μειώσει στο μισό ο Ερντογάν, θα υπακούσουν στην προτροπή του και θα πάνε να εγκατασταθούν στη βόρεια Συρία, από την οποία κατάγονται οι λιγότεροι. Και αυτός είναι ένα ακόμα λόγος αντιπαράθεσης. Ο Ερντογάν όμως καταφέρνει με αυτή του την κίνηση να ενώσει τη διαιρεμένη χώρα του".


Για το ίδιο θέμα η Suddeutsche Zeitung σχολιάζει: "Οι Κούρδοι αντάρτες της Συρίας εξοπλίστηκαν στρατιωτικά από τους μέχρι σήμερα εταίρους τους, τις ΗΠΑ. Δεν πρόκειται να παραιτηθούν αμαχητί. Ανάμεσα στα μέτωπα όμως υπάρχουν πάλι άμαχοι, άνθρωποι που θα χάσουν τις εστίες τους και που το μόνο πράγμα που τους απομένει είναι να τραπούν σε φυγή. Ανάμεσα στους πρόσφυγες όμως θα μπορούσαν να παρεισφρήσουν και μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι βρίσκονται στις φυλακές, όπου τους κρατούν οι Κούρδοι. Και αυτοί θα μπορούσαν να πάνε όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και στην Ευρώπη. Αυτό που ο Ερντογάν αποκαλεί επιχείρηση "Πηγή ειρήνης" - τι όνομα για έναν πόλεμο! - σύντομα θα αποδειχθεί κατάρα και ένα νέο κεφάλαιο στον πόνο του πολέμου που διαρκεί οχτώ χρόνια."


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]