Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε λειτουργία την επόμενη εβδομάδα το κοινό κέντρο ΗΠΑ-Τουρκίας στη Συρία


Την πλήρη λειτουργία του κοινού κέντρου κοινών επιχειρήσεων που συγκρότησαν Τουρκία και ΗΠΑ για την εγκαθίδρυση και διαχείριση ζώνης ασφαλείας στη βορειοανατολική Συρία προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, τονίζοντας ότι τα πάντα θα είναι έτοιμα εντός της επόμενης εβδομάδας.

«Το κέντρο κοινών επιχειρήσεων προβλέπεται να βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία την ερχόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Ακάρ, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας την οποία επικαλείται το Reuters.

«Καταλήξαμε στους γενικούς όρους μιας συμφωνίας για το συντονισμό και τον έλεγχο του εναέριου χώρου καθώς και για πολλά θέματα», τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας από την νοτιοανατολική πόλη Σανλιούρφα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα τουρκοσυριακά σύνορα, όπου και επιθεώρησε τα στρατεύματα που προορίζονται να στελεχώσουν το νέο επιχειρησιακό κέντρο.


Σύμφωνα με το Reuters, αμερικανική αντιπροσωπεία είχε φτάσει στην Σανλιούρφα τη Δευτέρα για την έναρξη των εργασιών σύστασης αυτού του κοινού κέντρου. Βασικός στόχος της Τουρκίας είναι η δημιουργία μιας «νεκρής» ζώνης μεταξύ των περιοχών που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά σύνορα και των εδαφών που ελέγχονται από τη κουρδική πολιτοφυλακή, τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και χαρακτηρίζονται ως «τρομοκρατική» οργάνωση από την Τουρκία.

Η σύσταση της νέας στρατιωτικής δομής ΗΠΑ - Τουρκίας, απομάκρυνε, τουλάχιστον προς το παρόν, το ενδεχόμενο μιας νέας τουρκικής επιχείρησης στη Συρία.

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι η περιοχή της Βόρειας Συρίας είναι «θύλακας Κούρδων τρομοκρατών» σκοπεύοντας να διεξάγει επιχείρηση «εκκαθάρισης». Για να στηρίξουν την αναγκαιότητα αυτή οι Τούρκοι αναφέρθηκαν στην πρόσφατη δολοφονία ενός ομοεθνούς τους αξιωματούχου στο Ερμπίλ του Ιρακινού Κουρδιστάν, την οποία απέδωσαν «σε κουρδικά στοιχεία της Συρίας».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται τη στιγμή που οι σχέσεις των δύο χωρών χαρακτηρίζονται από τριβές και εντάσεις, μετά την παραλαβή από την Άγκυρα των πρώτων τμημάτων των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 και την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι η Τουρκία δεν μπορεί να είναι πλέον μέλος της πολυεθνικής κοινοπραξίας που κατασκευάζει τα αεροσκάφη S-400.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]