Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στην Άγκυρα οι S-400 σήμερα Τρίτη, γράφει η Χαμπέρ Τουρκ: Πώς θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ;


Εντός της ημέρας αναμένεται να “πατήσει” σε τουρκικό έδαφος το αντιπυραυλικό σύστημα S-400, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Χαμπέρ Τουρκ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ολοκληρώθηκε η φόρτωσή τους και πλέον την Τρίτη αναμένεται να φτάσουν πιθανότατα στην Άγκυρα.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμα βέβαιο το σημείο εγκατάστασής τους. Χθες, η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Σταρ σημείωνε πως “η πιθανότητα τοποθέτησης των S400 στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία καθώς και στο Άναμουρ της Μερσίνας κερδίζει έδαφος” και πρόσθετε πως “καθοριστικές θα είναι οι στρατηγικές προτεραιότητες και οι κίνδυνοι”.

Η εφημερίδα γράφει ότι ενώ υπό κανονικές συνθήκες οι S400 θα τοποθετούνταν στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, αυτή την περίοδο κερδίζει έδαφος το σενάριο τοποθέτησής τους στο Γκαζιάντεπ-Σανλιούρφα και το Αναμούρ της Μερσίνας. Σύμφωνα με την εφημερίδα γίνονται τώρα οι τελευταίες εκτιμήσεις για την περιοχή τοποθέτησης του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος και η περιοχή θα οριστεί ανάλογα με τους κινδύνους.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, διεμήνυε πως η παράδοση των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 στην Τουρκία προχωρά με βάση την υπάρχουσα συμφωνία. “Περισσότερες λεπτομέρειες δεν μπορώ να σας πω» δήλωσε την Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, όταν ρωτήθηκε σε ποια φάση βρίσκεται η πρώτη παράδοση των S-400 στην Τουρκία.


Παράλληλα επεσήμανε ότι στις 6 Ιουλίου οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν συζήτησαν και το θέμα αυτό. «Η παράδοση συζητήθηκε αναμφίβολα. Η συμφωνία αυτή βρίσκεται στην φάση της υλοποίησης» διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Εξάλλου, ο ίδιος ο Ερντογάν κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε στην Άγκυρα είχε δηλώσει ότι η προετοιμασία για την αποστολή των ρωσικών S-400 στην Τουρκία συνεχίζεται και αυτή την στιγμή γίνεται η φόρτωση τους. Ο Τούρκος πρόεδρος είπε επίσης ότι το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ασχολείται με τον σχεδιασμό και την επιλογή της τοποθεσίας που θα εγκατασταθούν οι S-400.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αντιταχθεί στην αγορά των S-400 από την Τουρκία, καθιστώντας σαφές ότι αν η Άγκυρα προχωρήσει στην αγορά αυτή, δεν θα μπορέσει να αγοράσει τα αμερικανικά μαχητικά F-35. Παράλληλα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταματήσει η συμπαραγωγή των F-35 και της επιβολής κυρώσεων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]