Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης το γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη


Ο λόγος για τον οποίο θεσπίστηκε το γραφείο, το φθινόπωρο του 2016, ήταν για να αποκτήσει το τότε κυβερνών κόμμα ένα κέντρο εξουσίας στην πόλη

Η τύχη του γραφείου πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη δεν έχει κριθεί ακόμη καθώς, αυτές τις πρώτες ημέρες της νέας διακυβέρνησης το Μέγαρο Μαξίμου είχε άλλες, πιο επείγουσες προτεραιότητες και δεν πρόλαβε να ασχοληθεί με αυτό. Σε αντίθεση με πολλούς τοπικούς γαλάζιους πολιτευτές οι οποίοι πιέζουν για τη διατήρησή του καθώς αναζητούν ρόλους στη νέα κρατική – κυβερνητική δομή. Όμως αυτός δεν είναι ικανός λόγος για τη διατήρηση του γραφείου πρωθυπουργού.

Για την ακρίβεια δεν υπάρχει κανείς απολύτως λόγος για τη διατήρηση αυτής της παρακυβερνητικής δομής. Ο τελευταίος που υπήρχε εξέλειπε ήδη από τον Αύγουστο του 2018 όταν μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα το ΥΜΑΘ πέρασε στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι, είναι κοινό μυστικό, πως ο πραγματικός λόγος για τον οποίο θεσπίστηκε το παράρτημα του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη το φθινόπωρο του 2016 ήταν για να αποκτήσει το τότε κυβερνών κόμμα ένα κέντρο εξουσίας στην πόλη καθώς το ΥΜΑΘ είχε δοθεί λάφυρο στον κυβερνητικό εταίρο, στους ΑΝΕΛ, επιπλέον, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανήκε στη Νέα Δημοκρατία ο δε δήμος στον απρόβλεπτο Γιάννη Μπουτάρη.


Μετά τη μεταπήδηση της Κατερίνας Νοτοπούλου στο ΥΜΑΘ το γραφείο πρωθυπουργού πέρασε στο περιθώριο και απαξιώθηκε καθώς, όλο το κυβερνητικό παιχνίδι γινόταν –και ορθά- μέσω του υπουργείου. Ό,τι παρήγαγε η συγκεκριμένη άτυπη κυβερνητική δομή, το παρήγαγε όσο ήταν επικεφαλής σε αυτό η κ. Νοτοπούλου καθώς το Μέγαρο Μαξίμου ούτε μπορούσε, αλλά ούτε και ήθελε να έχει συνομιλητή του την υφυπουργό των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

Στην αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πολιτικός διπολισμός δεν υφίσταται. Συνεπώς, δεν υφίσταται και κανείς λόγος για τη συνέχιση της λειτουργίας του γραφείου πρωθυπουργού. Επιπλέον, τυχόν διατήρησή του, χάριν της αποκατάστασης κάποιων πολιτευτών, θα συνιστούσε υποβάθμιση του υφυπουργείου Μακεδονίας Θράκης και του ίδιου του υφυπουργού. Εκτός αυτού, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια μόνιμη πηγή ενδοκυβερνητικών τριβών, κάτι που θα απέβαινε σε βάρος των συμφερόντων της πόλης.

Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]