Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι υποψήφιοι και τα φαβορί για την ηγεσία των μυστικών υπηρεσιών


Γράφει ο Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

Ανακοινώνεται τις επόμενες ημέρες η νέα διοίκηση της ΕΥΠ που θα βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο του γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και πιθανόν να υπάρξουν αλλαγές στην δομή και τις στοχεύσεις της προκειμένου να προσαρμοσθεί στα σύγχρονα ευρωπαϊκά δεδομένα. Σύμφωνα με πληροφορίες φαβορί για την θέση του διοικητή της ΕΥΠ παραμένει ο κ. Παναγιώτης Κοντολέων –σχετική αποκάλυψη του «Βήματος» προ τριών εβδομάδων– παρότι υπήρξαν αναφορές για «δικαστική εκκρεμότητα» του.

Ο κ. Κοντολέων είχε την υποστήριξη συνεργατών του Πρωθυπουργού. Ο κ. Κοντολέων είναι διευθυντικό στέλεχος μεγάλων ελληνικών εταιρειών security, με συνεργασία με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και με ενδιαφέρον στα ζητήματα ασφαλείας στη Μέση Ανατολή. Όμως το τελευταίο διάστημα εξετάσθηκαν για αυτή την θέση και άλλοι υποψήφιοι και δεν είναι απολύτως σαφής η τελική κατάληξη.


Για την θέση των υποδιοικητών για την οποία ακούσθηκαν τα ονόματα πολλών πρώην αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ φαίνεται να έχει επιλεγεί-αν δεν υπάρξει απρόοπτο- ο πρώην στρατηγός της Αστυνομίας κ. Βασίλης Γκρίζης με πολυετή θητεία ως προϊστάμενος, στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ) που διεξάγει -με βάση την εμπειρία των Ολυμπιακών αγώνων του 2004- ερευνητικά προγράμματα και μελέτες για θέματα εσωτερικής ασφάλειας που αφορούν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Επίσης το ΚΕΜΕΑ αναπτύσσει συνεργασία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με οργανισμούς εκπαιδευτικά κέντρα και ιδρύματα, κοινωνικούς, επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, καθώς και με Μ.Κ.Ο, ενώ αξιολογεί τις εταιρείες ιδιωτικής ασφάλειας.

Στη θέση του άλλου υποδιοικητή της ΕΥΠ (ασχολείται κυρίως με θέματα διοικητικής υποστήριξης) φέρεται να έχει υπάρξει αρχική επιλογή του κυρίου Μενέλου Τσουπλάκη ο οποίος έχει διατελέσει οικονομικός επιθεωρητής, προϊστάμενος Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Το Βήμα


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]