Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Τούρκοι προανήγγειλαν “θερμό καλοκαίρι”


Οι Ένοπλες Δυνάμεις διατηρούν υψηλή ετοιμότητα

Στις 22 Ιουλίου η ιστοσελίδα μας είχε ρεπορτάζ με τίτλο «Οι κυνικές δηλώσεις Ερντογάν δείχνουν τον δρόμο για ένα θερμό καλοκαίρι».

Στο κείμενό μας γράφαμε σχεδόν αυτολεξεί τι μας είχαν πει εκ των ανώτατων πηγών στο Ελληνικό επιτελείο, που μας εξηγούσαν πως όσο σφίγγει η θηλιά στην Τουρκία, εκείνη θ’ αντιδράσει και μάλιστα σπασμωδικά σε μια προσπάθεια ώστε να πάρει έστω μια ανάσα. Επιπλέον αναλύαμε τους λόγους κι από ποιους σφίγγει η θηλιά κατά της Άγκυρας…

Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας είναι ραγδαίες και η χώρα μας παρακολουθεί και αναλύει τα όσα γίνονται και πως κάποια από αυτά πρέπει ν’ αντιμετωπίζονται διαχρονικά, στο πλαίσιο μιας σταθερής εξωτερικής πολιτικής στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Η εξ ανατολών ουσιώδης απειλή δεν πρόκειται να σταματήσει ούτε να διεκδικεί, ούτε ν’ αναθεωρεί, ούτε να ζητά και με μοναδική οδό την ισχύ της που προέρχεται μέσα από την υπεροπλία της, κάνει μονίμως κινήσεις οι οποίες θέλουν να αναδεικνύουν τον ισχυρό.

Αυτό άλλωστε πράττουν οι γείτονές μας εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, αυτό προσπάθησαν να κάνουν και σχεδόν πριν έναν χρόνο στο όριο της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας με το ερευνητικό «Barbaros», αυτό έχει προαναγγείλει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την αποστολή και δεύτερου ερευνητικού και στο σύνολό τέταρτου πλοίου στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.


Το ζητούμενο είναι το που θα πάρει εντολή το πλήρωμα του ερευνητικού να πλεύσει και τι να κάνει. Οι πρώτες δηλώσεις πάντως, εδώ και καιρό από κυβερνητικούς αξιωματούχους της Τουρκίας, έκαναν λόγο για την αποστολή του στην Κυπριακή ΑΟΖ, όμως ποτέ δεν ξέρει κανείς αν τυχόν ο απρόβλεπτος γείτονας επιδιώξει να κάνει μια έκπληξη.

Οι ψύχραιμες Ένοπλες Δυνάμεις που υπολογίζουν οι γείτονές μας

1η εντολή η παρακολούθηση τυχόν κινήσεων του δεύτερου ερευνητικού σκάφους της Τουρκίας «Ορούτς Ρέϊς» που τώρα βρίσκεται κοντά στην θάλασσα του Μαρμαρά.

Άπαξ το ερευνητικό κατευθυνθεί προς τα στενά που το οδηγούν στο Αιγαίο, για να ξεκινήσει ένα ολιγοήμερο ταξίδι προς την Αν. Μεσόγειο, το πλοίο αναμένεται πως να βρεθεί σε στενό κλοιό, παρακολουθούμενο διαρκώς από τα πληρώματα Πολεμικών πλοίων.

2η εντολή είναι οποιαδήποτε κίνηση «μη συνηθισμένη», σε οποιοδήποτε σημείο του Ανατολικού Αιγαίου, πρέπει να γίνει την ίδια στιγμή γνωστή στο επιτελείο για να αναλυθεί και να ενεργοποιηθεί ότι απαιτείται, αναλόγως του περιστατικού.

Απαιτείται ιδιαίτερη ψυχραιμία, ικανή να μας οδηγεί πάντα στις σωστές εκτιμήσεις και πράξεις σημειώνουν ανώτατες πηγές από το Επιτελείο και ο λόγος είναι ένας: πρώτον οι γείτονές μας επιδιώκουν πάντα να διατηρούν την ατμόσφαιρα τεταμένη και δεύτερον αναζητούν την στιγμή που η Ελληνική πλευρά πάνω σ’ ένα περιστατικό θα κάνει λανθασμένη κίνηση.

Αυτό το λάθος λένε οι ίδιες πηγές, δεν θα δώσουμε σε κανέναν την χαρά πως το έχουμε πράξει ή πρόκειται να το πράξουμε. Είμαστε πάντα έτοιμοι για όποια εντολή μας δοθεί από την πολιτική ηγεσία είπε λακωνικά ανώτατος Αξιωματικός. Το αυτονόητο είναι βεβαίως, αλλά δίνει το στίγμα του φετινού καλοκαιριού!

Αυτός είναι ο λόγος που έχουν κληθεί τα στελέχη να έχουν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία κι από την άλλη πλευρά απαιτείται η ανάλογη εγρήγορση και αντανακλαστικά ώστε οτιδήποτε κινηθεί οπουδήποτε, η ενημέρωση να είναι η πρέπουσα.

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις άμεση εικόνα σε μια «μη συνηθισμένη» δραστηριότητα που βλέπεις να γίνεται διότι αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να πάρεις τα ανάλογα μέτρα εγκαίρως, όπως παραδείγματος χάριν πριν από τρία χρόνια, κατά τις προπαρασκευαστικές ενέργειες που γίνονταν στην Τουρκία κατά την εκδήλωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος, με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να κάνουν αυτό που έπρεπε.

Πριν από τις Εθνικές εκλογές στην χώρα μας, όλες οι πληροφορίες συνέκλιναν στο ότι η Τουρκία θα θελήσει να παραβιάσει την Ελληνική υφαλοκρηπίδα είτε με έρευνες είτε ακόμη και με πλωτό γεωτρύπανο, γεγονός που για το δεύτερο αρκετές στρατιωτικές πηγές το απέκλειαν.

Οι ίδιες πηγές τώρα δεν αποκλείουν μια επιπλέον προσπάθεια ευθείας αμφισβήτησης της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, κάτι το οποίο δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα κάνουν οι Τούρκοι, γνωρίζοντας σε κάθε περίπτωση ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι εκεί, απέναντί τους για να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε κι αν είναι αυτό ώστε να προασπίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]