Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι εκλογές μας έρχονται, εμπρός βήμα ταχύ...


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Το είπε και το έκανε. Ο Αλέξης Τσιπρας μετά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ανακοίνωσε εθνικές εκλογές για τις 7 Ιουλίου.

Κι ενώ κάποιοι θα πούνε "κάλλιο αργά παρά ποτέ", ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του ενδεχομένως θα προτιμούσαν να μην γίνουν ποτέ αυτές οι εκλογές, αφού είναι δεδομένη η ήττα του κυβερνώντος κόμματος, ενώ σοβαρότατο ενδεχόμενο υπάρχει για μια εκλογική κατάρρευσή του. Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει (όπως και οι θανατοποινίτες) την ημερομηνία απομάκρυνσής του από το μέγαρο Μαξίμου και την εξουσία, ενώ ανησυχεί για την επόμενη ημέρα και την όποια συνέχεια της πολιτικής του ύπαρξης, αλλά και για πιθανά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει για έργα και παραλείψεις της κυβέρνησής του, τόσο σε ζητήματα οικονομίας, όσο και στα εθνικά θέματα (Σκόπια, Αλβανία, Ελληνοτουρκικά).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ασκώντας την πολιτική "του ώριμου φρούτου", χωρίς να έχει υποσχεθεί τίποτε συγκεκριμένο, ευελπιστεί πως θα κατακτήσει την πρωθυπουργία, αγνοώντας (προφανώς ηθελημένα) ότι αποτελεί μια "αναγκαστική επιλογή" των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι θέλουν να απαλλαχθούν το συντομότερο δυνατό (ενδεχομένως και για πάντα) από την πολιτική του χάους, του εθνομηδενισμού, της εθνικής υποτέλειας και της παρεούλας, που εφάρμοσε ο απερχόμενος Αλέξης Τσίπρας.

Η Φώφη Γεννηματά, επέλεξε να απαλλαγεί από το "βαρίδιο" που άκουγε στο όνομα Βαγγέλης Βενιζέλος και ταυτόχρονα αποφάσισε να "εμπλουτίσει" το ΚΙΝ.ΑΛ. (ακούγεται σαν εντομοκτόνο, αλλά ας όψονται τα χρέη -πολιτικά και οικονομικά- του ΠΑΣΟΚ) με τον γνωστό λάτρη των λαθρομεταναστών, γνωστό για τις σχέσεις του με τον Σόρος και απολύτως αποτυχημένο δήμαρχο Αθήνας, Καμίνη. Η επιλογή της Γεννηματά είναι χαρακτηριστική, αφού απαλλάχθηκε από τον ουσιαστικότερο αντίπαλό της στην προεδρία του ΚΙΝ.ΑΛ. και εξασφάλισε (κάτι περισσότερο από προφανές) επαρκή κονδύλια (βλ. Σόρος) για τον προεκλογικό αγώνα, στον οποίο θα επιδιώξει την προσωπική της πολιτική διάσωση. Κατά πάσα πιθανότητα θα "κλείσει την πόρτα" και θα μετατρέψει το άλλοτε πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ σε ένα περιθωριακό κόμμα που θα συναγωνίζεται τον Ψινάκη και άλλους διαδρομιστές του "πατριωτικού χώρου", που "μύρισαν καρέκλες" ή είδαν το 1,5% (που δίνει οικονομική επιχορήγηση) και "βγήκαν στο σεργιάνι"...


Η Χρυσή Αυγή απογοήτευσε τους ψηφοφόρους της, αφού στον πολιτικό βίο (πέραν των όποιων άλλων εγγενών της ανεπαρκειών) διακρίθηκε για την "απερισκεψία" και την αναποτελεσματικότητα των στελεχών της που προτιμούσαν να κραυγάζουν παρά να παράξουν πολιτικό λόγο. Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών έδειξαν ήδη την πόρτα της εξόδου, σε ένα κόμμα που δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει την κατηγορία "ναζιστές" (κατηγορία που δεν απείχε άλλωστε και πολύ της πραγματικότητας). Άλλο ένα δεκανίκι του συστήματος που έκανε τη δουλειά του, περίπου μονοπώλησε (και λάσπωσε) την έννοια του πατριωτισμού, εκτόνωσε μέρος της αντίδρασης και της λαϊκής οργής και πλέον απέρχεται, παραδίνοντας τη σκυτάλη στους επόμενους πατριδοκάπηλους.

Το ΚΚΕ και ο κ. Κουτσούμπας, αναμένεται να κρατήσουν τα ποσοστά τους με ελαφρά άνοδο λόγω κάποιων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που μεταξύ του απόλυτου εξευτελισμού και της ευπρεπούς πολιτικής αποχώρησης δείχνουν να επιλέγουν τον τρίτο δρόμο, της αφάνειας και απόκρυψης σε έναν πολιτικό χώρο που προσφέρει άσυλο χωρίς πολλές ερωτήσεις. Βέβαια, ο κ. Κουτσούμπας θα έπρεπε προ πολλών ετών να έχει μηνύσει τον ΣΥΡΙΖΑ για συκοφαντική δυσφήμιση, αφού ο Αλέξης Τσίπρας καμία απολύτως σχέση δεν είχε με "αριστερά ιδεώδη" και επέλεξε απλά να δικαιώσει την αείμνηστη Μαλβίνα Κάραλη, η οποία είχε κάποτε πει χαρακτηριστικά: "Ο Συνασπισμός δεν είναι παρά δέκα κώλοι που ψάχνουν για καρέκλα"...!

Καμμένος και Θεοδωράκης αποτελούν πλέον παρελθόν, ενώ όλα δείχνουν πως στη λήθη οδηγείται και ο γνωστός Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος ήταν και ένα από τα κερασάκια της τούρτας του τελευταίου Κοινοβουλίου, στο οποίο έλαμψαν η πολιτική ανικανότητα, αλλά και η πολιτική "ευελιξία" (με τους γνωστούς βουλευτές από Ποτάμι και ΑΝΕΛ που υπέγραψαν εν λευκώ τη στήριξή τους στο ΣΥΡΙΖΑ, με αντάλλαγμα θέσεις εντός και εκτός Κοινοβουλίου - έως και Ευρωβουλής).
Ο Πάνος Καμμένος ήδη αποχώρησε σιωπηλά, σε μία απέλπιδα προσπάθειά του να μπορέσει να ξαναμπεί στην πολιτική μετά από 20 χρόνια. Οι συνεργάτες του αποχώρησαν πιό γρήγορα από αυτόν, ο οποίος έμεινε τελευταίος για να κλείσει την πόρτα στο "μαγαζί". Εξάλλου, ποιός θα βρεθεί να ζητήσει πολιτική συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος κατέληξε να πεταχτεί από τον Αλέξη Τσίπρα σαν "χρησιμοποιημένο προφυλακτικό";
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, με το "Ποτάμι", κατέληξε εκτός Βουλής, αλλά υπερήφανος!!! Τελικά, ήταν λίγο το νερό, το ήπιε και η άμμος... με αποτέλεσμα, ο πρώην δημοσιογράφος και πολιτικός να οδηγηθεί αυτοβούλως σε επ' αορίστω διακοπές από την πολιτική (πήρε τα κουβαδάκια του και πάει να μελετήσει την "άμμο") έως ότου κάποιος αποφασίσει να τον επαναφέρει, χορηγώντας του -φυσικά- τα έξοδα που θα χρειαστούν.

Πάμε, λοιπόν, για εκλογές. Με τον Αλέξη χαμένο εδώ και χρόνια (όλοι ήξεραν πως θα "πάρει πόδι" μόλις γίνουν εκλογές), με τον Κυριάκο κερδισμένο "από κούνια" και με όλους τους άλλους να παίζουν παιχνίδια στο παρασκήνιο, αγνοώντας πως από τη στιγμή που οι Έλληνες έμαθαν "την επιστροφή στο ακουστικό", είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τους ίδιους.

Πεποίθηση του γράφοντος είναι πως αυτή η κυβέρνηση που θα εκλεγεί στις 7 Ιουλίου πρέπει να είναι αυτοδύναμη για δύο λόγους:

1. Για να μην υπάρχει στον οποιοδήποτε πρωθυπουργό το πολιτικό άλλοθι "δεν μπόρεσα να κάνω αυτά που ήθελα εξαιτίας του συγκυβερνώντος κόμματος". Σε περίπτωση που θα εκλεγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα είναι η τελευταία -τιμωρητική ψήφος και στήριξη- στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, που αν δεν την σεβαστεί πολύ γρήγορα θα βρεθεί εκτός πολιτικής οριστικά και αμετάκλητα, όποιος και αν εμφανιστεί ως αντικαταστάτης του "γόνου"...

2. Για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί εγκαίρως κοινοβουλευτικά το προγραμματισμένο κυβερνητικό χάος της απλής αναλογικής που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις μεθεπόμενες εθνικές εκλογές. Απλή αναλογική που θα απαλλάσσει πλήρως από όλες τις ευθύνες τους πολιτικούς, οι οποίοι θα παπαγαλίζουν την αδυναμία τους να εφαρμόσουν το πρόγραμμα του κόμματός τους εξαιτίας των "μη συμπραττομένων κυβερνητικών συνεργατών"...

Αν κάποιος νομίζει πως η απλή αναλογική θα φέρει ουσιαστικά και θετικά αποτελέσματα στην χώρα, με την παρούσα πολιτική σκηνή και τους πολιτικούς να εργάζονται από κοινού για το κοινό όφελος και όχι για το όφελος του κόμματος ή της καρέκλας, τότε δεν έχει αντιληφθεί την ανωριμότητα και την επικινδυνότητα των πρωταγωνιστών και των κομπάρσων του πολιτικού συστήματος, το οποίο φέρει στον απόλυτο βαθμό την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η Ελλάδα...

ΥΓ: Θα είναι πραγματική έκπληξη, εάν σε αυτή την προεκλογική περίοδο ακουστούν τα εθνικά θέματα που ταλανίζουν την Ελλάδα (με την ευγενική "χορηγία" των Κοτζιά, Τσίπρα και άλλων θλιβερών εθνομηδενιστών που φρόντισαν «να παραδώσουν γη και ύδωρ»), αφού όλοι γνωρίζουν πως ο χειρισμός τους απαιτεί "άντρες" και πολλή δουλειά, σε πολλά πεδία και επίπεδα και με αποφασιστικότητα παρόμοια με εκείνων που όταν τους κάλεσε η πατρίδα έδωσαν την ζωή τους γι αυτήν...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]