Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βουλγαρία: Στρατηγικός ενεργειακός εταίρος η Ρωσία


Στρατηγικό εταίρο σε θέματα ενέργειας χαρακτήρισε τη Ρωσία, η υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Τεμενούζκα Πέτκοβα. "Είμαι βέβαιη ότι η συνεργασία μας σ' αυτόν τον τομέα είναι καθοριστική για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων" ανέφερε η υπουργός, στο πλαίσιο της πέμπτης συνάντησης της ομάδας εργασίας για την ενέργεια που αποτελεί τμήμα της διακυβερνητικής επιτροπής οικονομικής, επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η διακυβερνητική επιτροπή εξέτασε θέματα διμερούς συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, καθώς και στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας. Η βουλγαρική πλευρά ενημέρωσε τους Ρώσους εταίρους σχετικά με τα βασικά σημεία της διαδικασίας επιλογής στρατηγικού επενδυτή στο έργο του πυρηνικού σταθμού "Μπέλενε".


"Σκεφτόμαστε σοβαρά τη συμμετοχή της ROSATOM στο έργο" δήλωσε ο συμπρόεδρος της ομάδας εργασίας (από τη ρωσική πλευρά), ο Ρώσος υφυπουργός Ενέργειας, Ανατόλι Γιάνοφσκι.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία επιλογής στρατηγικού επενδυτή για το έργο του πυρηνικού σταθμού του "Μπέλενε" είχε δημοσιευθεί στο τεύχος "C176" της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 22 Μαΐου. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής στρατηγικού επενδυτή είναι το αργότερο εντός 90 ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ. Η ενδεικτική προθεσμία ολοκλήρωσης της διαδικασίας είναι 12 μήνες από την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]