Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μιλώντας για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις


Της Βίβιαν Ευθυμιοπούλου

Μπορεί το διδακτικό ύφος του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην παρέμβασή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» να ενόχλησε κάποιους αλλά η έκρηξη των γνωστών εθνικιστικών κύκλων την επομένη της δημοσίευσής του σίγουρα δεν εξέπληξε κανένα.

Για όσους ενοχλήθηκαν από το ύφος του άρθρου απλώς επισημαίνουμε ότι αφορμή για την παρέμβασή αυτή ήταν μία ήττα του πρώην Πρωθυπουργού, δεν ήθελε να θυμίσει κάποιο θρίαμβό του ενώ η αδυναμία του να απεκδυθεί της ακαδημαϊκής του τηβέννου με αποτέλεσμα το «δασκαλίστικο υφάκι» να μην τον εγκαταλείπει ποτέ είναι κάτι που βαραίνει τον ίδιο και το πλήρωσε ακριβά, αν όχι o ίδιος, αφού μάλλον δεν τον ενδιαφέρει, σίγουρα όμως ολόκληρος ο χώρος του οποίου υπήρξε ο επιφανέστερος εκφραστής του στη Μεταπολίτευση.

Την έκρηξη των εθνικιστικών κύκλων όμως που προκάλεσε το άρθρο του Κώστα Σημίτη προτείνουμε να τη διαβάσουμε όλοι ως πρόγευση όσων θα συμβούν αν οι κύκλοι αυτοί έχουν ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Δεν χρειάζεται να έχουν επιβεβαιωθεί τα ζοφερά σενάρια που ο π.Πρωθυπουργός καταγράφει ως ενδεχόμενο. Και η χαμηλής έντασης προκλητικότητα των Τούρκων θα είναι αρκετή ως καύσιμο γι' αυτούς που πολιτεύονται αποκλειστικά με κινδυνολογία, κραυγές και ουρλιαχτά απευθυνόμενοι σ’ ένα κόσμο εθισμένο σε πολύ υψηλούς τόνους.


Δηλαδή με τι πιστεύετε ότι θα ασχολούνται αύριο οι γνωστοί εθνικιστικοί κύκλοι; Θα στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας ή στο ασφαλιστικό των τριών πυλώνων ή στην ανασυγκρότηση του Δημόσιου Τομέα, της Εκπαίδευσης και της Υγείας; Θα ασχολούνται δηλαδή με ζητήματα που απαιτούν διάβασμα, ενημέρωση και πάνω απ’ όλα μετριοπάθεια στην εκφορά του λόγου και σύναψη ευρύτερων συμμαχιών στην κοινωνία;

‘Η την ώρα που η χώρα θα επιχειρεί να ανακτήσει την αξιοπιστία της στις αγορές προσπαθώντας να πείσει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα πολιτικά σταθερή, ασφαλής και όαση ειρήνης και δημοκρατίας σε μια γεωπολιτικά ρευστή περιοχή, κάποιοι θα απαιτούν την άμεση κατάθεση συντεταγμένων στον ΟΗΕ για τα όρια της υφαλοκρηπίδας;

Ας μην έχει κανείς αμφιβολία. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι θέσεις μας μειοψηφούν τραγικά στην κοινωνία και ότι αυτή τη στιγμή κανείς δεν θέλει να σκεφτεί με νηφαλιότητα και μετριοπάθεια και κυρίως να αναλογιστεί το εθνικός όφελος, το μέλλον της Ελλάδας και των νέων της. Ξέρουμε ότι οι φιλελεύθερες, προοδευτικές δυνάμεις εξακολουθούν να είναι περιθωριακές, ασήμαντες αριθμητικά και πάλι θα μείνουν χωρίς εκπροσώπηση στη Βουλή.

Θέλουμε απλώς να τα έχουμε καταγράψει τώρα, από νωρίς και εκ των προτέρων.

Κάποιοι θα τα έχουμε πει και ειλικρινά ευχόμαστε αυτό να μην χρειαστεί να το θυμίσουμε.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]