Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του έχουν πρόβλημα


Γράφει η Κύρα Αδάμ

Ακόμα και οι πιο αισιόδοξες «εσωτερικές» σφυγμομετρήσεις του κυβερνώντος κόμματος δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την πλάτη της ΝΔ με μικρή, έστω, αλλά σταθερή διαφορά.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί να παρατείνει τον χρόνο παραμονής του στην εξουσία μέχρι το φθινόπωρο, ώστε να ανατρέψει την κατάσταση αυτή.

Αυτόν τον στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να τον ικανοποιήσει με δύο τρόπους, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν αποδίδουν.

- Επιχειρεί να συσπειρώσει γύρω του, «τις προοδευτικές κεντροαριστερές δυνάμεις για να ισχυροποιηθεί ο αντι-δεξιός πόλος στη χώρα. Προσοχή όμως. Η επίκληση συσπείρωσης γύρω από το ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται πλέον στη βάση των αντι-μνημονιακών δυνάμεων, ένας μηχανισμός που πέτυχε στις εκλογές του 2015 και χάρισε εξαιρετικά ψηλά ποσοστά στο κόμμα.

Το όνειρο αυτό έχει πετάξει πλέον, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ ηγείται πλέον των μνημονικών δυνάμεων στην Ελλάδα κι μάλιστα από των πιο σκληρών διότι όχι μόνον φόρτωσε τη χώρα με ένα επιπλέον Μνημόνιο, αλλά δέσμευσε ανεπιτρέπτως τη χώρα με υποχρεωτικές δεσμεύσεις δεκαετιών. (Η επιπλέον αναφορά στον αρνητικό αντίκτυπο από τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι περιττή.)

Η επανασυγκόλληση του αντιδεξιού πόλου επιχειρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ στον ιδεολογικό τομέα προκειμένου να «συγκινήσει» τις αντιδεξιές ψήφους για τη χώρα αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένα εγχείρημα που αυτή την στιγμή καταλήγει σε καρικατούρα, με τις «αντιδεξιές δυνάμεις να εξαντλούνται σε περιφερόμενα άστεγα στελέχη του ΓΑΠ και μορφές της ελληνικής πολιτικής ζωής, όπως πχ η κα Μεγαλοοικονόμου οι κκ Παπαχριστόπουλος, Κουίκ κα.

- Επιχειρεί να πείσει ότι η κυβέρνηση του έχει υψώσει ρομφαία εναντίον... των νόμων, που ή ίδια ψήφισε με χέρια και με πόδια πριν δύο χρόνια, δεσμεύοντάς τη χώρα για μακρύ χρονικό διάστημα (υπερ-πλεόνασμα, μείωση συντάξεων -ισχύει μόνον για το 2019- και αφορολογήτου δέσμευση δημόσιας περιουσίας για 100 χρόνια, συνεχής έλεγχος από τους επιτηρητές- πρώην δανειστές της χώρας κλπ.).

- Επιχειρεί να γλυκάνει την βαριά καθημερινότητα, εφαρμόζοντας οικονομική πολιτική επιδομάτων και όχι επενδύσεων και ανάπτυξης Και φυσικά υπόσχεται ασυστόλως διορισμούς στον ευρύτερο τομέα για μικρό χρονικό διάστημα, ίσα-ίσα να καλυφθεί ο προεκλογικός χρόνος.

Όμως η χθεσινή Έκθεση της απερχόμενης Κομισιόν δείχνει ότι η περίοδος χάριτος για την Ελλάδα έχει τελειώσει και η κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή, πρέπει να ικανοποιήσει τις δεσμεύσεις που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδέχθηκε και συμφώνησε αδιακρίτως.

Αυτή η αρνητική αλλαγή διαθέσεων της Κομισιόν, που θα παραδώσει σκυτάλη στη νέα και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πιο σκληρή νέα Επιτροπή, επιβαρύνει έτσι και αλλιώς την εικόνα της χώρας στις διεθνείς αγορές, που πολύ δύσκολα θα απελευθερώσουν τον δανεισμό της- δηλαδή την επιστροφή στην κανονικότητα.

- Έτσι και αλλιώς, ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει σταθερά στην πλήρη επικράτηση του διπολισμού στη χώρα, συντρίβοντας δια της απορρόφησης των ενδιάμεσων πολιτικών χώρων.

Εξυπηρετώντας έτσι και τα σχέδια των ξένων επιτηρητών – πρώην δανειστών, που ουδέποτε έχουν κρύψει – κι έχουν γίνει πολλές κρυφές συναντήσεις στο Λονδίνο και αλλού, με συμμετοχή και Ελλήνων πολιτικών -την εμμονή τους στη διαμόρφωση δύο μεγάλων πολιτικών πόλων στην Ελλάδα, που αναγκαστικώς θα συνεργαστούν για τη διαμόρφωση κυβέρνησης συνασπισμού για την υλοποίηση όλων των μετα-μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας.

ProNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]