Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αντιφασισμός: η νέα σημαία ευκαιρίας


Ανακαλύπτουν ακροδεξιούς εκεί που δεν υπάρχουν, αλλά κλείνουν τα μάτια μπροστά στον πραγματικό φασισμό

«Ο φασισμός δεν θα περάσει». Με αυτή την φράση έκλεισε την επίθεσή της στη Νέα Δημοκρατία στην επιστολή παραίτησής της από υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η Μυρσίνη Λοΐζου. Για τη Λοΐζου η ανάδειξη της παρανομίας της ονομάστηκε φασισμός, λες και έφταιγε η Νέα Δημοκρατία για το ότι εισέπραττε σύνταξη της μητέρας της για περισσότερο από πέντε χρόνια μετά τον θάνατό της.

Η Μυρσίνη Λοΐζου, αν και καινούρια στην πολιτική, έχει μάθει πολύ καλά την τέχνη της στρεψοδικίας, τέχνη που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει καθημερινή πρακτική. Για κάθε πρόβλημα που προκύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ ανακαλύπτει και έναν εχθρό.

Μέχρι το δημοψήφισμα, εχθροί ήταν η Μέρκελ και η «συντηρητική νομενκλατούρα της Ευρώπης». Μαζί ήταν και οι ντόπιοι υπηρέτες τους, οι πολιτικοί που ξεπουλούσαν την Ελλάδα. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε για πολλά τη Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν έλεγε ότι είναι ακροδεξιά. Τότε έφτανε που ήταν μνημονιακή. Τώρα που έγινε και ο ΣΥΡΙΖΑ μνημονιακός δεν μπορεί να κατηγορήσει σαν τέτοιους τους αντιπάλους του. Έτσι αποφάσισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ακροδεξιά και ξεκίνησε τον αντιφασιστικό αγώνα.


Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ακροδεξιά επειδή απορρίπτει τη συμφωνία των Πρεσπών. Με αυτή τη λογική ήταν ακροδεξιός και ο Ανδρέας Παπανδρέου, όταν αρνιόταν κάθε συμβιβασμό για το όνομα της γειτονικής χώρας λέγοντας «Το όνομα είναι η ψυχή μας». Αν όποιος απορρίπτει τη συμφωνία των Πρεσπών είναι ακροδεξιός, τότε ακροδεξιό είναι και το Κίνημα Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ ή ακόμη και το ΚΚΕ. Βέβαια και ο Καμμένος είναι εναντίον της συμφωνίας, αλλά αυτός παραμένει... κεντροδεξιός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διατυμπανίζει τον αντιφασιστικό αγώνα, όμως όταν χρειάστηκε να σταθεί απέναντι στον πραγματικό φασισμό δεν έδειξε ανάλογο ενθουσιασμό. Δεν έκανε τίποτε η κυβέρνησή του επί τέσσερα χρόνια για να προχωρήσει η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στις 5/12/2016 ο τότε Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος οργάνωσε επίσκεψη στο Καστελόριζο. Στην αποστολή συμμετείχαν ο τότε αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Βίτσας, πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Ελένη Αυλώνιτου, Ιωάννης Δέδες, Νίνα Κασιμάτη, Γιώργος Ντζιμάνης, Δημήτρης Ρίζος), ένας των Ανεξάρτητων Ελλήνων (Κωνσταντίνος Κατσίκης), τρεις από τη Χρυσή Αυγή (Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς, Ιωάννης Αϊβατίδης) και ένας από την Ένωση Κεντρώων (Ιωάννης Σαρίδης).

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού αρνήθηκαν να συμμετέχουν στο σόου πατριδοκαπηλίας του Καμμένου και να συνυπάρξουν με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Αντίθετα, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Βίτσας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έσπασαν την απομόνωση της Χρυσής Αυγής και δεν είχαν κανένα πρόβλημα να φωτογραφίζονται με τον Κασιδιάρη και τον Παππά.

Την επομένη η «Αυγή» πανηγύριζε ότι ο Ερντογάν σταμάτησε τις προκλητικές δηλώσεις λόγω της επίσκεψης του Καμμένου και των βουλευτών στο Καστελόριζο και δημοσίευε τη φωτογραφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κασιδιάρη. Πλήρης ευθυγράμμιση με την πατριδοκαπηλία του Καμμένου και κανένα σχόλιο για τους χρυσαυγίτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που η κυβέρνησή του στηρίζεται από βουλευτές που έχουν κάνει ρατσιστικές δηλώσεις παρομοιάζοντας τους μετανάστες με κατσαρίδες (Κατερίνα Παπακώστα) ή έχουν καταγγελθεί από την «Αυγή» ως ακροδεξιοί (Τέρενς Κουίκ) και αφού έχει συγκυβερνήσει επί τέσσερα χρόνια με τον Καμμένο, ξεκινάει τώρα εκστρατεία εναντίον της ακροδεξιάς και του φασισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακαλύπτει ακροδεξιούς εκεί που δεν υπάρχουν, αλλά κλείνει τα μάτια μπροστά στον πραγματικό φασισμό και τους φορείς της ακροδεξιάς ιδεολογίας. Σηκώνει μια ακόμη σημαία ευκαιρίας, τώρα που ξέφτισαν οι σημαίες από τους προηγούμενους πολέμους.

Είναι τόσο αντιφασίστες όσο ήταν και αντιμνημονιακοί.
Γιατί πάνω από όλα είναι τυχοδιώκτες.

Σπύρος Βλέτσας
AthensVoice



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]