Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μετά το "κράτος προκάτ" ήρθε και η αόρατη μειονότητα


Όταν έρχεται η ώρα να τους μετρήσουμε, βγαίνουν σκάρτοι 1.500. Πραγματικά αόρατοι

Από τον Γιώργο Χαρβαλιά

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και άρχισαν να ξεθαρρεύουν οι γνωστοί «ακτιβιστές» για τα δικαιώματα της «μακεδονικής μειονότητας», νομίζοντας ότι ήρθε η ώρα να δικαιολογήσουν τον μισθό τους. Αίφνης και ένας Βρετανός δημοσιογράφος του BBC ανακαλύπτει τον... 92χρονο κύριο Φωκά που αυτοπροσδιορίζεται ως Ελληνας πατριώτης, αλλά ταυτόχρονα δηλώνει δίγλωσσος και... κρυπτόμενος γιατί «φοβάται», παρότι φωτογραφίζεται φάτσα κάρτα για τις ανάγκες του σόου.

Ο γιος του Φωκά, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα στο site του κρατικού BBC, είναι οργανοπαίκτης ο οποίος ειδικεύεται στα «μακεδονικά τραγούδια», αλλά... καταδιώκεται κι αυτός από τις ελληνικές Αρχές όταν προσπαθεί να εκφράσει την εθνική του συνείδηση, όπως και καμιά εκατοστή χιλιάδες συντοπίτες του. Τόσους τους υπολογίζει μια άλλη σοβαρή «πηγή» του δημοσιογράφου. Ενας αυτοαποκαλούμενος «ιστορικός», με πλούσιο παρελθόν οικογενειακής ιδιορρυθμίας, τρόφιμος των ημερίδων του ΚΚΕ και του «αριστερού» Ιδρύματος «Ρόζα Λούξεμπουργκ», που χρηματοδοτείται από τη γερμανική κυβέρνηση!

Υπάρχει, λοιπόν, στην Ελλάδα μια «αόρατη» μειονότητα που δεν μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα γιατί φοβάται το... φάντασμα του Μεταξά (καλή του ώρα). Μάλιστα. Πειστήκαμε. Μόνο που όταν έρχεται η ώρα να τους μετρήσουμε στην πηγή βγαίνουν σκάρτοι 1.500. Πραγματικά αόρατοι και όχι αυτά που φαντάζεται ο έγκριτος... ιστορικός.


Να εξηγήσω τι εννοώ: Υπάρχει κόμμα στην Ελλάδα που εκφράζει τους αυτοαποκαλούμενους «Μακεδόνες μειονοτικούς»; Βεβαίως και υπάρχει. Ελεύθερο και ωραίο. Το «Ουράνιο Τόξο» του Βοσκόπουλου που συναντούσε για να κάνει ρεπορτάζ κάποτε ο Σταύρος Θεοδωράκης, νομίζοντας ότι η υπόθεση έχει ψωμί. Δεν έχει όμως, ατυχώς και για τους χρηματοδότες της.
Τέσσερις φορές επιχείρησε το «Ουράνιο Τόξο» να διεκδικήσει την ψήφο του εκλογικού σώματος. Και ξέρετε τι πήρε; Μου ‘ρχεται πρόχειρα μια λέξη στο μυαλό, αλλά δεν γράφεται...

Μεταξύ 4.000 και 6.000 ψήφων. Ούτε 0,1% στην επικράτεια. Στις ευρωεκλογές του 2009 μέσα στη Φλώρινα, που είναι, υποτίθεται, η καρδιά των «αυτονομιστών», δεν πέρασε το 4% (1.195 ψήφοι)! Στις ευρωεκλογές του 2014 έπεσε κι άλλο! Ποιος δουλεύει ποιον, λοιπόν; Μήπως φοβήθηκαν να εκφραστούν οι «Μακεδόνες» και πίσω από το παραβάν που δεν τους βλέπει κανείς;

Ιστορίες για δράκους, λοιπόν. Δημοσιογράφος ο οποίος θα σεβόταν τον εαυτό του ανατρέχοντας και μόνο σε αυτά τα στοιχεία δεν θα τολμούσε να ανέβει για ρεπορτάζ στη βόρειο Ελλάδα και να ψάχνει τους διάφορους Φωκάδες. Η υπόθεση είναι σήμερα ανύπαρκτη. Παντελώς ανυπόστατη.

Σήμερα όμως... Γιατί στο ρεπορτάζ του BBC, μαζί με τα δεκάδες ψέματα, φιλοξενείται με bold γράμματα και μια μεγάλη αλήθεια: ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα αποδέχτηκε εμμέσως «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα. Πολύ κακή αφετηρία για επιδοτούμενες «κατασκευές μειονοτήτων».

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]