Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κυβερνά χώρα «λωτοφάγων


Γράφει ο Γιάννης Κ. Τρουπής

Και όμως ορισμένοι ήταν είναι και θα παραμείνουν αδιόρθωτοι. Μπορεί η Ελλάδα να είναι η χώρα στην οποία ο καθένας με μεγάλη ευκολία να λέει και να παρουσιάζει την πραγματικότητα με το δικό του τρόπο, σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι χώρα “λωτοφάγων”, όπου όλα με έναν μαγικό τρόπο ξεχνιούνται. Το παραπάνω συμπέρασμα ανήκει στην αξιωματική αντιπολίτευση και έχει να κάνει με τον τρόπο που πολιτεύεται όλα τα τελευταία χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας.

“Ο άνθρωπος που κέρδισε εκλογές εξαπατώντας με τα πιο χυδαία και αδίστακτα ψέματα τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, εξακολουθεί να πολιτεύεται με ακριβώς το ίδιο τρόπο. Καλλιεργεί ένα αφήγημα με ψεύτικα στοιχεία και διαστρεβλώνει ξεδιάντροπα τις θέσεις των αντιπάλων του” τονίζει στο liberal.gr συνομιλητής του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, στην αξιωματική αντιπολίτευση μάλιστα κατηγορούν τον πρωθυπουργό ως τον “πλέον ψεύτη πολιτικό των τελευταίων ετών”.


Προς επίρρωσιν αυτής της ιδιαίτερη σκληρής επίθεσης παραθέτουν μία σειρά επιχειρημάτων, τα οποία προέκυψαν αποκλειστικά και μόνο από την συζήτηση στο κοινοβούλιο πριν από περίπου δέκα μέρες:

- Ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα για την περίοδο 2010-14: Το βασικό ψέμα που συστηματικά επαναλαμβάνει είναι η ενιαία αντιμετώπιση της περιόδου 2010-14. Είναι τεράστιο ψέμα. Άλλη κυβέρνηση και άλλο μείγμα πολιτικής ακολουθήθηκαν την περίοδο 2010-11 και άλλη υπήρχε την περίοδο 2012-14.

Αν κάποιος οφείλει απαντήσεις αυτός είναι ο κ. Τσίπρας ο οποίος από τη μία θεωρεί καταστροφική την περίοδο 2009-11 και από την άλλη έχει “μαζέψει” στο ΣΥΡΙΖΑ την κ. Ξενογιαννακοπούλου, την κ. Κατσέλη, τον κ. Μπόλαρη, την κ. Τζάκρη και πολλά στελέχη εκείνης της εποχής. Τα “ψηφαλάκια” τους τους είναι καλά, η πολιτική τους όχι. “Εξαιρετικό δείγμα συριζαϊκού κυνισμού” σημειώνει με νόημα γαλάζια πηγή.

- Ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα για την ανεργία: Είπε ότι παρέλαβε την ανεργία στο 28%. Η ανεργία όταν ανέλαβε ο κ. Τσίπρας μειωνόταν ήδη με γοργούς ρυθμούς, ήταν στο 25,4% και οι προβλέψεις έδειχναν πολύ πιο ισχυρές τάσεις αποκλιμάκωσης. Οι βασικές παρεμβάσεις που οδήγησαν στη μείωσή της είχαν ήδη γίνει.

- Ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα για την κατάσταση που βρήκε: Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ανακάλυψε άδεια ταμεία. Η πραγματικότητα είναι ότι βρήκε θετικό ρυθμό ανάπτυξης και πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία θα ήταν ακόμα μεγαλύτερα –άρα και τα ταμεία του κράτους πιο γεμάτα– αν εκείνος δεν καλούσε τους πολίτες να μην πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους υποσχόμενος σεισάχθεια και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Και φυσικά ήταν εκείνος και ο κ. Βαρουφάκης που έλεγαν ότι η χώρα δεν είχε καμία ανάγκη την τελευταία δόση του δεύτερου προγράμματος.

- Ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα για τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η Κυβέρνηση Σαμαρά: Είπε ότι οι ΝΔ είχε υπογράψει δεσμεύσεις για πλεονάσματα 4% το 2015-16. Αυτό που δεν είπε είναι ότι οι προβολές για το 2015 και το 2016 προέβλεπαν αυτά τα πλεονάσματα θα επιτυγχάνονταν χωρίς κανένα κανένα νέο μέτρο! Διότι απλούστατα ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν τέτοιος που τα πλεονάσματα προέκυπταν μέσα από αυτόν. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρήγαγε τα ίδια πλεονάσματα, έχοντας λάβει μέτρα 10 δις και με την ανάπτυξη στο μισό από εκείνες τις προβλέψεις!

- Ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα για την κατάσταση των ασφαλιστικών Ταμείων. Είπε ότι βρήκε άδεια ασφαλιστικά ταμεία. Επί των ημερών του οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία έφτασαν τον Σεπτέμβριο να είναι 2,5 φορές υψηλότερες σε σχέση με το 2014.

- Ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα για το ιδιωτικό χρέος. Υποσχέθηκε, όπως κάθε χρόνο, την προστασία της πρώτης κατοικίας, τη σταδιακή μετατροπή των «κόκκινων» δανείων σε εξυπηρετούμενα και την απελευθέρωση κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση της οικονομίας.

Τι δεν είπε; Ότι το ιδιωτικό χρέος επί των ημερών του αυξήθηκε κατά 20 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα τα χρέη των πολιτών σήμερα να ξεπερνούν τα 103 δισ. ευρώ.

- Ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα για την έξοδο στις αγορές και το επιτόκιο δανεισμού: Είπε ότι η Ελλάδα δεν είναι αποκλεισμένη από τις αγορές και ότι τα επιτόκια δανεισμού της δεν είναι σε απαγορευτικά επίπεδα.

Δεν μας είπε ότι είναι πολύ υψηλότερα από αυτά της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και τη Κύπρου όταν εκείνες βγήκαν από τα προγράμματα στήριξής τους. Δεν είπε επίσης για ποιον λόγο αναβάλλει από την περυσινή άνοιξη την έκδοση 10ετούς ομολόγου, αλλά προτιμά να στεγνώνει την αγορά από ρευστότητα ώστε να φτιάχνει το περιβόητο cash buffer;

Σε κάθε περίπτωση το συμπέρασμα που βγάζουν στην ΝΔ είναι ότι ο κ.Τσίπρας μπορεί να κέρδισε την εξουσία με ψέματα, να συνεχίζει να διαστρεβλώνει την κατάσταση, την απάντηση του όμως θα την πάρει από τους πολίτες στο αμέσως προσεχές διάστημα και θα είναι εξαιρετικά κακή για το πρόσωπό του.

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]