Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έλληνες: Εμπιστοσύνη «μηδέν» προς την Ε.Ε.


Για πρώτη φορά οι Ευρωπαίοι πολίτες στην πλειονότητά τους πιστεύουν ότι η φωνή τους ακούγεται στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ ο αριθμός όσων έχουν θετική εικόνα για την Ε.Ε. σημείωσε αύξηση σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου. Αντιθέτως, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε χθες, στην Ελλάδα το 79% θεωρεί ότι δεν ακούγεται η φωνή του στην Ε.Ε. και το 70% των ερωτηθέντων απαντά ότι τείνει να μην εμπιστεύεται την Ευρωπαϊκή Ενωση, με αποτέλεσμα η χώρα να εμφανίζει μακράν το μεγαλύτερο ποσοστό δυσπιστίας.

Ακόμα και στη Βρετανία το 53% δηλώνει ότι τείνει να μην εμπιστεύεται την Ε.Ε. Στην Ελλάδα μόνο το 26% τείνει να εμπιστεύεται την Ε.Ε., ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στη Βρετανία είναι το 31% και στην Τσεχία το 32%. Πάντως, το συνολικό ποσοστό σε όλες τις χώρες όσων θεωρούν ότι δεν ακούγονται εντός της Ε.Ε. παραμένει υψηλό, στο 47%.

Το 43% των Ευρωπαίων έχει θετική εικόνα για την Ε.Ε. (αύξηση τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την άνοιξη του 2018) – το υψηλότερο ποσοστό που έχει σημειωθεί μετά το φθινόπωρο του 2009. Και πάλι η Ελλάδα κρατάει τα σκήπτρα στον αντιευρωπαϊσμό, καθώς 35% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι έχουν αρνητική εικόνα για την Ευρωπαϊκή Ενωση. Πάνω από το ένα τρίτο όσων απάντησαν έχει ουδέτερη εικόνα για την Ε.Ε. (36%, πτώση κατά μία μονάδα σε σύγκριση με την άνοιξη του 2018), ενώ ένα πέμπτο έχει αρνητική εικόνα (20%) και 1% δεν έχει άποψη.


Συνολικά, η εμπιστοσύνη στην Ε.Ε. είναι σταθερή σε ποσοστό 42% και παραμένει στο υψηλότερο επίπεδό της από το φθινόπωρο του 2010 και εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερη από την εμπιστοσύνη στις εθνικές κυβερνήσεις ή στα κοινοβούλια. Η εμπιστοσύνη είναι ιδιαίτερα υψηλή στη Λιθουανία (65%), στη Δανία (60%) και στη Σουηδία (59%).

Η μετανάστευση παραμένει η κυριότερη ανησυχία σε επίπεδο Ε.Ε., αφού το 40% (αύξηση κατά δύο μονάδες από την άνοιξη του 2018) την αναφέρει ως την κυριότερη πηγή ανησυχίας. Η τρομοκρατία με ποσοστό 20% παραμένει η δεύτερη σημαντικότερη πηγή ανησυχίας.

Στην τρίτη θέση βρίσκονται τα δημόσια οικονομικά των κρατών-μελών (19%). Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους Ελληνες τα οικονομικά βρίσκονται στη δεύτερη θέση και ακολουθεί η ανησυχία για τη θέση της χώρας.

Τάνια Γεωργιοπούλου
Καθημερινή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου22 Δεκεμβρίου 2018 στις 11:26 μ.μ.

    ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ! Η επίσκεψη "της γηραιάς κυρίας" της Γερμανίας εδώ στις 10 και 11 Ιανουαρίου έχει σκοπό τη δολοφονία της Ελλάδος. Οι αγωνιστές για τη σωτηρία της Μακεδονίας μας, εδώ πρέπει να δώσουν τα ρέστα τους. Τον καλύτερο εαυτό τους. Όλοι οι Έλληνες πατριώτες στο πόδι με γαλάζια, ή στην ανάγκη κίτρινα, γιλέκα, παντού στην Ελλάδα. Ευκαιρία να σταλεί ένα Παγκόσμιο μήνυμα ότι ο Ελληνικός λαός δε συναινεί σε αυτή τη βρωμερή συμφωνία. Κι αν έχουν κλείσει τις κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας, εμείς οι Έλληνες πατριώτες, οι σύγχρονοι Μακεδονομάχοι, πρέπει να γεμίσουμε όλους τους παράπλευρους δρόμους ασφυκτικά. Η "κυρία" αυτή πρέπει να βρεθεί μέσα σε κλοιό Ελλήνων και να εκτεθεί διεθνώς για τις πιέσεις που ασκεί στην πατρίδα μας στο θεμα αυτό. Αφήστε κάτω τα πλήκτρα. Ώρα για πόλεμο!
    Όποιος τώρα σιγήσει, όποιος τωρα δε σαλπίσει έγερση, αποδεικνύει ότι μέχρι τώρα έπαιζε θέατρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου22 Δεκεμβρίου 2018 στις 11:47 μ.μ.

    Και δεν είναι μόνον για διαμαρτυρία οι λαοσυνάξεις μας και δήλωση ότι δε συμφωνούμε με τη συμφωνια αυτή, αυτό το έχουμε πράξει ήδη. Ειναι κυρίως για να παρεμποδίσουμε και να εκμηδενισουμε την επιρροη που θα ασκήσει η "σιδηρά" αυτή κυρία στον κ. Μητσοτακη, κ.θεοδωράκη και όλους τους Γερμανόφιλους βουλευτές. Δηλαδή όλους!

    Βλεπετε πλησιάζουν εκλογές και μια λαοθάλασσα "ψηφοφόρων" θα την υπολογίσουν πολυ οσοι στη ζωή τους έμαθαν μόνον να μετρανε ψηφαλάκια και....ευρουλακια! Και δυστυχώς για τη Ελλαδα, μονον τέτοιοι βρισκονται μέσα στη Βουλή των Ελληνων(;) Ας προσέχαμε, οι Έλληνες!

    Υ.Γ. Το παρον αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου σχολίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη σε αυτόν που σε κοροϊδεύει,σε κλέβει και σε εξαπατά.
    Γιατί περί κλοπής και εξαπάτησης πρόκειται η προσπάθεια της Μέρκελ να χρυσωώσει το χάπι ότα έχουν πουλήσει το έδαφος και το όνομα της Μακεδονίας.

    Τουλάχιστον μέσα στην Κατοχή των Εθνοσοσσιαλιστών (Nazi) υπήρξε αντίδραση,τώρα τίποτα...!!!

    https://www.mixanitouxronou.gr/o-matomenos-ioulios-tou-1943-kata-tis-epektasis-tis-voulgarikis-katoxis-sti-makedonia-o-dynamikos-rolos-tou-eam-kai-i-ekdioksi-ton-voulgaron-apo-ti-thessaloniki/

    Ο ματωμένος Ιούλιος του 1943 κατά της επέκτασης της βουλγαρικής Κατοχής στη Μακεδονία. Ο δυναμικός ρόλος του ΕΑΜ και η εκδίωξη των Βουλγάρων από τη Θεσσαλονίκη...

    Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/o-matomenos-ioulios-tou-1943-kata-tis-epektasis-tis-voulgarikis-katoxis-sti-makedonia-o-dynamikos-rolos-tou-eam-kai-i-ekdioksi-ton-voulgaron-apo-ti-thessaloniki/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]