Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικοί ισχυρισμοί περί καταδίκης της Ελλάδας για τη μειονότητα


Δεν πρόσεξαν ότι η ελληνική πολιτεία παραβλέπει τις παράνομες πράξεις των τουρκοπρακτόρων στη Θράκη, κλείνοντας τα μάτια στις σαφείς παραβιάσεις

Το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων TRT ισχυρίστηκε εχθές, ότι η Επιτροπή των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης ζήτησε από τη χώρα μας να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΕΔΔΑ υπέρ της "Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης".

Ομολογώ, ότι τέτοια είδηση δεν συνάντησα προσφάτως, ίσως επικαιροποιεί η Τουρκία παλαιά απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που ζήτησε από την Ελλάδα να αναγνωρίσει ως νόμιμο σωματείο της Ξάνθης, με τον όρο ότι είναι τουρκικό, κάτι που δεν αποδέχθηκε η ελληνική Δικαιοσύνη.

Βεβαίως, προ ημερών ο τουρκόφρονας Τύπος της Θράκης, είχε μια παραπλήσια είδηση, ότι το τουρκόψυχο κόμμα DEB -στο οποίο διεξάγονται εσωτερικές εκλογές για ανάδειξη νέου προέδρου, που σημαίνει ότι το Προξενείο έχει επιλέξει ήδη τον εκλεκτό του- στο πλαίσιο της καμπάνιας του που άρχισε το 2015 συγκέντρωσε 30.600 υπογραφές, οι οποίες για να φτάσουν στους φορείς της Ε.Ε., παραδόθηκαν στην Μάρτα Μπάινκα, αντιπρόεδρο της ομάδας του ευρωκοινοβουλίου "Ελεύθερη Ευρωπαϊκή Συμμαχία", στην οποία ανήκει και το "Ουράνιο Τόξο".

Ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, στην ομιλία που έκανε κατά την τελετή παράδοσης στα κεντρικά γραφεία του DEB στην Κομοτηνή, ανέφερε πως η "τουρκική μειονότητα" παρά τις πιέσεις, στηρίζει την υπόθεσή της, και αγωνίζεται για να της αποδοθούν τα πηγάζοντα από την συνθήκη της Λωζάννης. Το γεγονός ότι η ελληνική πολιτεία παραβλέπει τις παράνομες πράξεις των τουρκοπρακτόρων στη Θράκη, κλείνοντας τα μάτια στις σαφείς παραβιάσεις εκ μέρους τους, της Συνθήκης της Λωζάννης, αυτό ο τουρκόφρων πρόεδρος του DEB δεν το πρόσεξε.


Η επίσημη λοιπόν Τουρκία, δια του κρατικού TRT, ανακοινώνει ότι η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης απεύθυνε έκκληση στην Ελλάδα να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου υπέρ μελών της "Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης".

Η επιτροπή, η οποία συνεδριάζει τέσσερεις φορές το χρόνο με σκοπό την εποπτεία της εφαρμογής των αποφάσεων του ΕΔΔΑ, στην τελευταία της σύνοδο έκρινε πως η Ελλάδα δεν εκτελεί τις καταδικαστικές αποφάσεις σε σχέση με τις προσφυγές της "Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης", λέγει η Άγκυρα.

Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, η Επιτροπή κάλεσε την Ελλάδα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και ζήτησε επίσης από την χώρα μας να ενημερώνει τακτικά την Επιτροπή σχετικά με τα βήματα που γίνονται για την εκτέλεση των αποφάσεων.

Η αλήθεια είναι, ότι με τις τουρκικές ψευδείς κατηγορίες εναντίον μας, και με την αβελτηρία των Ελλήνων πολιτικών, που αφήνουν τους τουρκοπράκτορες να δρουν ανεξέλεγκτοι εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων, η Άγκυρα στους διεθνείς οργανισμούς παίζει εν ου παικτοίς.

Η Τουρκία ισχυρίζεται, εδώ και 10 χρόνια, ότι η Ελλάδα δεν εκτελεί τις καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σε ό,τι αφορά τις προσφυγές που έγιναν από την "Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης", προκαλεί την έντονη αντίδραση των εκπροσώπων της μειονότητας.

Η Ελλάδα είχε απαγορεύσει τις δραστηριότητες ορισμένων σωματείων και είχε κλείσει ορισμένα, επειδή έχουν ιδρυθεί με σκοπό να διαδώσουν την ιδέα της ύπαρξης μιας τουρκικής εθνικής μειονότητας. Το ΕΔΔΑ όμως έκρινε πως η Ελλάδα παραβίασε το άρθρο 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου που κατοχυρώνει την ελευθερία του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι.

Στην απόφαση του δικαστηρίου σημειώθηκε πως οι περιορισμοί που επιβάλλονται από τις ελληνικές Αρχές βασίζονται μόνο σε υποψίες και πως δεν είναι δυνατό να υπάρξει συμπέρασμα προτού το σωματείο ξεκινήσει τις δραστηριότητές του.

Όμως, εκείνο που λησμονεί η Τουρκία, είναι ότι ναι μεν η Ελλάδα δεν επιτρέπει επισήμως την λειτουργία της "Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης", αυτή όμως όχι μόνον λειτουργεί ελευθέρως, αλλά στις εκδηλώσεις της παρευρίσκονται και βουλευτές, και αυτοδιοικητικοί και μάλιστα χριστιανοί, προς άγρα ψήφων. Η επίσημη Ελλάδα, προσποιείται ότι η παράνομη Ένωση, έπαυσε να λειτουργεί.

Ο Μακεδών
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Η Τουρκία ισχυρίζεται, εδώ και 10 χρόνια, ότι η Ελλάδα δεν εκτελεί τις καταδικαστικές αποφάσεις
    του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σε ό,τι αφορά τις προσφυγές που έγιναν από την "Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης", προκαλεί την έντονη αντίδραση των εκπροσώπων της μειονότητας."


    Αυτο το "δικαστηριο" γνωριζει αραγε τα ακολουθα;

    -Εφημερίδα Son Havadis τον Μαρτιο του ‘88

    «Τα εδάφη της Δ.Θράκης πρέπει να συμπεριληφθούν σ’αυτά της μητέρας πατρίδας.»

    -Εφημερίδα Milliyet 28/1/88
    «Οι Τούρκοι σχημάτισαν Επιτροπή Εθνικού Αγώνα...οι Μουσουλμάνοι θα αρχίσουν ένοπλο αγώνα αν

    απαιτηθεί εφόσον δεν αποφέρει αποτέλεσμα η δημοκρατική οδός διεκδίκησης των δικαιωμάτων της

    τουρκικής μειονότητας».


    Επίσης στην Τουρκία εκδίδονται δύο περιοδικά ,όργανα του Συνδέσμου Αλληλοβοηθείας Τούρκων

    Δ.Θράκης:
    Το Bati Trakya Dergisi (περιοδικό της Δ.Θράκης) και το Yeni Bati Trakya Dergisi ( νέο περιοδικό της Δ.Θράκης).Τα περιοδικά αυτά περιέχουν εμπρηστικά άρθρα κατά της Ελλάδας με υποστήριξη των εκάστοτε τουρκικών κυβερνήσεων.

    Επιπλέον

    Α) Το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Παιδείας στο όργανο του «Περιοδικό Ανακοινώσεων» (υπ’αριθ.2184/11/3/85) δημοσίευσε έγγραφο στο οποίο εκφράζεται η υπηρεσιακή εκτίμηση για το νέο περιοδικό Δ.Θράκης και τονίζεται ότι δεν υπάρχει καμία επιφύλαξη της αρμόδιας Διευθύνσεως για την παιδαγωγική και μορφωτική του αξία ,οπότε μπορεί να προωθείται ελεύθερα στα τουρκικά σχολεία.

    Β)Την 1/3/1989 γιορτάστηκε η 7η επέτειος του περιοδικού αυτού με συμμετοχή επισήμων φορέων ,είτε με προσωπική παρουσία ,είτε με αποστολή θερμών συγχαρητηρίων από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα ,όπως του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας,του Πρωθυπουργού, αρχηγών κομμάτων,βουλευτών,νομαρχών,εκπροσώπων εφημερίδων και περιοδικών.


    Γ) Στις 14/12/1989 η γιορτή των αρραβώνων της κόρης του εκδότη του περιοδικού Σουλεϊμάν Τσιχάν,η κρατική παρουσία ήταν έντονη.Παρόντες ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός,αρχηγοί κομμάτων,κ.α.

    Στο ίδιο περιοδικό
    -Στο τεύχος 29/1985 τονίζεται η ανάγκη απελευθέρωσης της Δ.Θράκης όπως το 1913
    -Στο τεύχος 34/1986 έγραφε «τα νησιά του Αιγαίου αποτελούν ωραία κομμάτια αποσπασμένα από την Μ.Ασία και σχηματίζουν μπροστά από τα εδάφη της Ανατολίας έναν σταθερό στόλο»
    -Στο τεύχος 35/1986 έγραφε «Το αποτέλεσμα αυτό (η ίδρυση του Τουρκοκυπριακού κράτους)σημαίνει την αναγέννηση του Τουρκικού Εθνικισμού.Όπως στην περίπτωση της Κύπρου,που αποτελεί το δεύτερο απελευθερωμένο τουρκικό έδαφος μετά το Hatay ,έτσι πιστεύουμε ότι η Δ.Θράκη θα συμπεριληφθεί μία μέρα οπωσδήποτε στην σημαία της ημισελήνου »
    -Στο τεύχος 52/1987 έγραφε «Υπάρχει ένα τουρκικό κράτος ,το οποίον δεν διδάσκεται στα παιδιά στα σχολεία και δεν συγκαταριθμούμε μεταξύ των μέχρι σήμερα ιδρυθέντων κρατών.Είναι η Τουρκική κοινότητα της Δ.Θράκης»
    -Στο τεύχος 68/1988 έγραφε «Με την ευχή οι Τούρκοι της Δ.Θράκης ,Βουλγαρίας και Κύπρου να ελευθερωθούν το 1989».
    -Στο τεύχος 71/1989 τονίζει «Αν οι Έλληνες θέλουν έναν αγώνα τύπου Παλαιστίνης στην Δ.Θράκη,είμαστε και γι’αυτόν έτοιμοι»
    Με το πνεύμα του περιοδικού αυτού είναι εναρμονισμένες δηλώσεις πολλών Τούρκων επισήμων,στρατιωτικών ,δημοσιογράφων,διπλωματών και διανοουμένων.Πολλά ποιήματα σχετικά με την ανάγκη απελευθέρωσης της Δ.Θράκης έχουν δημοσιευθεί στο ίδιο περιοδικό.
    Στο βιβλίο «Ο επεκτατισμός στην τουρκική ποίηση» περιλαμβάνονται 41 ποιήματα, από τα οποία τα 15 αναφέρονται στην Δ.Θράκη και εκδίδονται σε εφημερίδες ,περιοδικά και βιβλία από μειονοτικούς.

    1)Πηγή: «Θράκη-Η Έπαλξη του Ελληνικού Βορρά »
    Συγγραφέας: Γ.Μαγκριώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]