Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Η ριψοκίνδυνη συμπεριφορά Ελλάδας και Κύπρου απειλεί τις ίδιες


Απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου εκτόξευσε ο Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιώντας την Αθήνα ότι η Τουρκία δεν θα ανεχτεί επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. στο Αιγαίο αλλά και τη Λευκωσία, ότι δεν θα υποχωρήσει «ούτε στο ελάχιστο» από τις θέσεις της στην ανατολική Μεσόγειο.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ο Τ. Ερντογάν χαρακτήρισε «ριψοκίνδυνες» τις ενέργειες της Αθήνας και της Λευκωσίας, προειδοποιώντας πως η συμπεριφορά τους συνιστά «απειλή και κίνδυνο πρωτίστως για τις ίδιες».

«Η χώρα μας δεν μπορεί να ανεχτεί επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια και δεν θα υποχωρήσει ούτε στο ελάχιστο από τις θέσεις της στην ανατολική Μεσόγειο ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.


Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Τ. Ερντογάν υποστήριξε ότι τα δικαιώματα της Τουρκίας σε Αιγαίο, Κύπρο και Μεσόγειο ανάγονται ήδη από τα «αρχαία χρόνια» και για τον λόγο αυτό πρόκειται για ένα ευαίσθητο θέμα.

Κατηγόρησε, επίσης, Ελλάδα και την Κύπρο πως προσπαθούν να επιβάλουν την οικονομική και πολιτική κυριαρχία τους σε ζώνες όπου δεν έχουν δικαιώματα, προσθέτοντας ότι με αφορμή τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στη Μεσόγειο, υπάρχει σύγκρουση ευρύτερων συμφερόντων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]