Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προσοχή στις... νάρκες


Ο χάρτης στην περιοχή μας αλλάζει. Όχι σήμερα, αλλά μήνες τώρα

Τα γεωπολιτικά παιχνίδια που παίζονται είναι μεγάλα και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Η χώρα μας δυστυχώς για άλλη μια φορά βρίσκεται εμπλεκόμενη ως... παράπλευρη δύναμη στο «καυτό τρίγωνο» Αγκύρας - Μόσχας - Ουάσινγκτον. Το θέμα είναι να μη γίνουν τα εθνικά μας θέματα και οι ισορροπίες χρόνων παράπλευρη απώλεια, αυτού του ακήρυχτου πολέμου.

Αυτό απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς όλα δείχνουν ότι κινούμαστε σε ένα ναρκοπέδιο αναδιανομής συμμαχιών και συμφερόντων. Το κακό για τη χώρα μας είναι ότι οι μεγάλες αυτές αλλαγές στην περιοχή μάς βρίσκουν ευάλωτους και ανοιχτούς σε μια σειρά από ζητήματα. Ευάλωτοι διότι, παρά τα πανηγύρια της εξόδου, η χώρα μας θα βγει σε ανοιχτές θάλασσες, την ώρα που οι καρχαρίες θα κολυμπούν και θα μυρίζουν αίμα. Ανοιχτοί, διότι Σκοπιανό, Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό βρίσκονται στην ατζέντα των μεγάλων δυνάμεων.

Τα στρατόπεδα φαίνεται ότι διαμορφώνονται με ταχύτατους ρυθμούς. Η ιστορία μας έχει δείξει ότι ουδέποτε καταφέραμε να γίνουμε οι επιτήδειοι ουδέτεροι, όπως έπραξε σε πολλές των περιπτώσεων η Άγκυρα. Ο φόβος ο δικός μας είναι πολλαπλός και πρωταρχικός μας στόχος πρέπει να είναι να μην πατήσουμε νάρκη. Απαιτούνται σοβαρότητα, νηφαλιότητα και σχεδιασμός. Το πλαίσιό μας πρέπει να οριοθετείται μόνο από το εθνικό συμφέρον. Τα άλλα όλα είναι για κατανάλωση.


Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί ακόμη και στις λεπτομέρειες των όποιων κινήσεων και ανακοινώσεων. Επειδή στο παρελθόν οι μεγάλες δυνάμεις μάς έχουν χρησιμοποιήσει ως πιόνι στη σκακιέρα των συμφερόντων τους και στη συνέχεια μας άφησαν μόνους, ας έχουμε τον νου μας.

Γι' αυτό και χτυπάμε το καμπανάκι σε όλους τους πολιτειακούς και πολιτικούς παράγοντες. Οι επόμενες μέρες - εβδομάδες θα είναι κρίσιμες. Η Άγκυρα είναι στριμωγμένη όσο ποτέ. Δεν αποκλείεται να αναζητήσει την οδό διαφυγής της στήνοντας σκηνικό πολέμου και έντασης. Γι' αυτό μην την πάθουμε όπως τα βατράχια, όταν τσακώνονται οι ελέφαντες. Οφείλουμε να είμαστε θωρακισμένοι και ενωμένοι. Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τους αρχηγούς για όσα εξελίσσονται. Να γνωρίζουν και να συνταχθούν σε μια εθνική γραμμή.

Γι' αυτό το επαναλαμβάνουμε: Πάνω από όλα η Ελλάδα και οι Έλληνες.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ποιός νά προστεύσει τά γεωπολιτικά καί τά εθνικά μας συμφέροντα; Οί Ελληνόφωνοι απάτριδες πολιτικάντηδες; Ουσιαστικά κλητήρες κομιστές τών εντολών καί τών εθνικών συμφερόντων τών αφεντικών τους; Πιό απλά : ΤΟΎς έδωσαν εντολή πχ δώστε τό όνομα στά Σκόπια ,κλείστε τήν εκκρεμμότητα. Νά μήν διαλυθούν καί κλείσει ή εκεί νατοική βάση! Αμέσους τού κύριους Κουντζιας .Τσακίστηκε νά δώσει, Όνομα ,εθνότητα ,γλώσσα. Καί νά κατοχυρώσει τό σχεδιασμό τού "Φαιδώρα " γιά Σκοπιανή επέκταση [ στό κοντινό σχετικά μέλλον] ώς Θεσσαλονίκη ,Τέμπτη. Εν τώ μεταξύ άνοιξε καί ή όρεξη τών τσάμηδων [βλέπεις πρέπει νά δελεασθεί ή Αλβανία γιά πλήρη νατοποίηση] γιά Πρέβεζα ,Ηγουμενίτσα. Καί μή δούμε ό μάγουλο βερύκοκο μπούλης νά καταδικάζει μετά θάνατον ώς.... γενοκτόνο !!!! Τόν Ναπ Ζέρβα! Γιά "ΔΙΚΑΊΩΣΗ" ΤΏΝ ΤΣΆΜΗΔΩΝ ΠΟΎ "ΑΔΙΚΑ " ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΑΝ [ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ] ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ. Άσχετα άν τό αίμα στήν Παραμυθιά από τά " έργα " τους ακόμα βοά. Ό κύριους Κουντζιας ντώσει περιούσια στούς "κακόμοιρους " τσάμηδες.... Αυτά μάς ετοιμάζονται . Καί νά παροσευχόμαστε νά έχουμε άμεσα γεγονότα πού θά απαλλάξει τήν ταλαίπωρη πατρίδα από " ΠΟΛΙΤΙΚΟΎς" ΚΛΗΤΉΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΞΈΝΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]