Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε εκλογικό ορίζοντα τα πολλά «θα» του Αλέξη, δίπλα στα αποκαΐδια…


Του Γρηγόρη Ρουμπάνη

Ο,τι και να πει, εις βάρος του θα χρησιμοποιηθεί. Ο πρωθυπουργός. Κυρίως οι καταιγιστικές ανακοινώσεις του για όλο και πιο αποτελεσματικά μέτρα, σχέδια και άξονες για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών, σεισμών, λοιμών και καταποντισμών σε συνδυασμό με την κατάσταση συναγερμού στην οποία έχουν τεθεί Πυροσβεστική, Αστυνομία, Στρατός, Αεροπορία, Αεροπορία Στρατού, Αεροπορία Ναυτικού, Λιμενικό και ΟΥΚ.

Δεν είναι μόνο ότι έχει απωλέσει την αξιοπιστία του. Είναι που κάνει ο ίδιος την εικόνα της κυβέρνησής του όλο και χειρότερη με την ανακοίνωση βαρύγδουπων προγραμμάτων και δράσεων. Τώρα.
* Αφού κάθε μέρα έρχονται όλο και νέες αποκαλύψεις για τον τρόπο που δεν έδρασε ένας ολόκληρος μηχανισμός, ο οποίος κατά τις επίσημες ανακοινώσεις στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου ήταν πανέτοιμος να δράσει αποτελεσματικά και ακαριαία.
* Αφού έχουν καεί περί τους εκατό άνθρωποι, καταστραφεί οικογενειακές περιουσίες ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν έχει ακόμη καταγραφεί, έχει εξαφανιστεί ένα μεγάλο μέρος του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου της Ανατολικής Πεντέλης, και μολυνθεί σε έκταση δεκάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων το έδαφος και το υπέδαφος της περιοχής.

Και συνεχίζει ως Επιμηθέας, το σύμβολο αυτό της απρονοησίας και της προχειρότητας (όνομα που προκύπτει από το «επί» και το «μήδομαι», το οποίο σημαίνει «σκέπτομαι μετά το γεγονός»).


Στο εξής, λέει, θα συγκροτηθούν και λειτουργούν άψογα συντονιστικά όργανα και υπηρεσίες με ικανά στελέχη να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους για την αντιμετώπιση τέτοιων ή παρόμοιων φαινομένων με εκείνο που έφερε την ασύλληπτη καταστροφή στο Μάτι και το Νέο Βουτζά. Το οποίο, όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δεν ήταν «ασύμμετρο», όπως είχε σπεύσει να δηλώσει τις πρώτες ώρες της συμφοράς. Αποτέλεσμα απρονοησίας, έλλειψης συντονισμού και κακής κατανομής των λιγοστών δυνάμεων πυρόσβεσης που διαθέτει πλέον η χώρα ήταν.

Θα καταστρωθούν σχέδια πόλεων, θα γίνουν ρυμοτομήσεις, θα ανοίξουν δρόμοι, πλατείες και θα κατεδαφιστούν αυθαίρετα (ποια όμως, αυτά τα οποία έχουν «νομιμοποιηθεί» με την καταβολή προστίμων, ειδικών τελών και άλλων φόρων;), θα γίνουν γεφύρια και ποτάμια, θα γίνουν θαύματα.

Πολλά «θα» μαζεύονται δίπλα από τις αποτεφρωμένες σορούς των ανθρώπων και τα αποκαΐδια του οικισμού Μάτι. Τόσα που πονηρεύουν πυρόπληκτους και μη πολίτες ότι μόνο στόχο έχουν τη βελτίωση της εικόνας μιας κακάσχημης κυβέρνησης στο δρόμο προς την κάλπη. Διότι αυτό που ενδιαφέρει τον πρωθυπουργό και τους επιτελείς του είναι να μη χάσουν ακόμα περισσότερα από όσα υπολόγιζαν μέχρι τις 25 Ιουλίου.

Μέσα σε όλα αυτά προστίθεται και το «θα κάνει και ανασχηματισμό (στην ώρα του)», όπως διαβεβαιώνει ανεπισήμως το μέγαρο Μαξίμου, ο οποίος πλέον επιβάλλεται μετά την αποχώρηση του κ. Τόσκα.

Ποια πρόσωπα όμως θα χρησιμοποιήσει; Η εμπειρία από ανάλογες διορθωτικές στο κυβερνητικό σχήμα κινήσεις του πρωθυπουργού δεν εμπνέει αισιοδοξία. Ούτε από πληροφορίες που προέρχονται από όσους επεξεργάζονται τον (φτωχό) κατάλογο των υποψηφίων προς υπουργοποίηση.

Εξάλλου δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Θα επιλέξει μεταξύ εκείνων με τους οποίους μπορεί να συνεργαστεί. Ανθρωπίνως αξεπέραστο αυτό. Δεν μπορεί να συνεργαστεί με ανθρώπους οι οποίοι έχουν άλλη νοοτροπία και εμπειρία από την επαγγελματική σταδιοδρομία τους ή ανθρώπους που το πνεύμα τους δεν συνάδει με την υποταγή σε μνημονιακές δεσμεύσεις και συνακόλουθες αυτών των δεσμεύσεων εξαρτήσεις πολιτικές και οικονομικές.

Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται για εκλογές έτσι κι αλλιώς. Πολλά όπλα δεν έχει. Ούτε πολλά «πολεμικά» στελέχη. Θα παραταχτεί στη μάχη έχοντας στο πλευρό του τα γνωστά πρόσωπα που τον περιβάλλουν απ’ όταν αναδείχθηκε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ένα επικοινωνιακό επιτελείο με περιορισμένες δυνατότητες. Αυτό το μίγμα θα δώσει το χρώμα της προεκλογικής πάλης. Ελλείψει μάλιστα πεδίου για ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση, μάλλον μουντάδα και θλίψη θα προκαλέσει στο εκλογικό σώμα παρά θα εμπνεύσει ελπίδα για κάτι καλύτερο…

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]