Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μόσχα επισπεύδει την παράδοση των S-400 στην Τουρκία!


Επισπεύδει και άλλο την παράδοση των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία, η Ρωσία ιδιαίτερα μετά την δραματικά αρνητική τροπή την οποία έχουν πάρει οι ελληνο-ρωσικές σχέσεις.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου σε φόρουμ του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες «η Τουρκία αναμένει να λάβει τις πρώτες παρτίδες των αντιαεροπορικών/αντιβαλλιστικών συστημάτων S-400 πριν από το τέλος του επόμενου έτους», όπως ενημέρωσε σχετικά την Τουρκία η ρωσική πλευρά.

«Οι πρώτες παραδόσεις του συστήματος S-400 στην Τουρκία θα πραγματοποιηθούν πριν από το τέλος του 2019», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Ο Τσαβούσογλου τόνισε φυσικά ότι η αγορά των S-400 από τη Ρωσία δεν σημαίνει ότι η Άγκυρα σχεδιάζει να απομακρυνθεί από το ΝΑΤΟ.

Στα μέσα Ιουνίου, στρατιωτική-διπλωματική πηγή αναφέρει στο TASS ότι τα ρωσικά αμυντικά εργοστάσια είχαν δεχθεί εντολές να σταματήσουν την παραγωγή των αντιαεροπορικών συστημάτων πυραύλων S-400 για παραδόσεις στην Τουρκία.

Παρόλα αυτά η αναμενόμενη άφιξη των συστημάτων στην Τουρκία, υπολογιζόταν για το 2020, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και μετά την τελευταία αιφνίδια αρνητική τροπή στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις (το θέμα ήταν γνωστό στη Μόσχα από τις 6 Ιουλίου), η Ρωσία αποφάσισε την επίσπευση των παραδόσεων στην Τουρκία!

Η Τουρκία έγινε ο δεύτερος αγοραστής του συστήματος S-400, μετά την προμήθεια της Κίνας. Η υπογραφή της σύμβασης αναγγέλθηκε επισήμως τον Σεπτέμβριο του 2017. Τα συστήματα αρχικά έπρεπε να μεταφερθούν στην τουρκική πλευρά στις αρχές του 2020.

ProNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Όταν κάνουν "επίδειξη πυγμής" οι Πυγμαίοι, φάπες θα εισπράξουν!
    Ταλαίπωρη πατρίδα, ποια μοίρα σου 'στειλε τέτοιους ψεύτες* και ολιγόμυαλους να σε κυβερνήσουν; Μήπως επειδή και εμείς καταντήσαμε ψεύτες και ολιγόμυαλοι;

    *Η όλη αιτιολόγηση των απελάσεων μοιάζει με ένα μεγάλο ψέμα. Λες και δεν είχαν άλλο τρόπο οι Ρώσοι να πάρουν τις πληροφορίες που ήθελαν. Και να τις κάνουν τι; Θα μπορούσαν με αυτές να αλλάξουν τις διαπραγματεύσεις; Όχι βέβαια ! Το απόλυτο ψέμα λοιπόν. Που ευθυγραμμίζεται με την προπαγάνδα της Νέας Ταξης, ότι πίσω από όλα υπάρχει ο δάχτυλος του μισητού της εχθρού, του Πούτιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύς λόγος καί πολύ μελάνι χύνεται, γιά τήν όξυνση τών Ελληνορωσσικών σχέσεων καί πολιτικοδιπλωματικού πολέμου . Πού έχει ξεσπάσει μέ αμερικανικό βεβαίως δάκτυλο . Γιατί οί τελευταίοι θέλουν τόν απόλυτο έλεγχο τού οικοπέδου πού λέγεται Ελλάδα. Μέ τήν αμέριστη βοήθεια τών δουλόφρονων Ελληνοφώνων πολιτικών ανδρεικέλων πού ρημάζουν τήν πατρίδα μας. Όμως ή Ρωσσική πλευρά πιστεύετε είναι άμοιρη ευθυνών; ΟΤΑΝ ΕΞΟΠΛΙΖΕΙ ΜΕ Σ400 ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! ΕΊΝΑΙ ΦΙΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;ηθελαν και την πιτα σωστη και το σκυλο χορτατο γινεται; Τότε τί έπερεπε νά κάνουμε; Κατά τήν γνώμη μου οί Ρώσσοι μέ τήν υπογραφή τής συμμαχίας μέ τήν Τουρκία μέσω τών Σ400. Είναι εχθρική πρός τήν Ελλάδα χώρα. Καί μήν παρασύρεστε. Μέ τούς μεγάλους σταυρούς καί μετάννοιες... Η Ρωσσία ΕΠΟΦΘΑΛΜΙΑ ΤΟ ΑΓ ΟΡΟΣ! Αν έχετε πάει θά έχετε διαπιστώσει ότι συμπεριφέρονται ώς επικράτεια τους. ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΙ ΣΗΜΕΙΟ ΘΕΛΟΥΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑ ΞΗΡΑΣ! Κάποτε δέν τό κρύβω πίστευα στή Ρωσσία τώρα όχι! Δέν αθωώνω σέ καμμία περίπτωση τούς προδότες πού κυβερνάν πουλώντας κομμάτι -κομμάτι χιλιόμετρο -χιλιόμετρο τήν δύστυχη πατρίδα. Αυτοί θά λογοδοτήσουν ενώπιον κάποιου στρατοδικείου μέ τήν κατηγορία τής εσχάτης προδοσίας... ΠΑΝΟΣ

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]