Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πόση αλήθεια λέει η κυβέρνηση σχετικά με τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ


Σε μια νέα προσπάθειά της η προπαγανδιστική μηχανή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, επιχειρεί από χθες να πείσει το πανελλήνιο πως τα σημαντικά ζητήματα για τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, αποτελούν το θέμα της «πρόσκλησης των Σκοπίων από το ΝΑΤΟ» και η «κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές για τέσσερις μήνες χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες».

Μετά το Λονδίνο, όπου χθες ο κ. Τσίπρας συμμετείχε στη «Διαδικασία του Βερολίνου» για τα Δυτικά Βαλκάνια, περιφέροντας την «επιτυχία» του για τη συμφωνία των Πρεσπών που έχει προκαλέσει πανελλήνια οργή και αντίδραση, εν μέσω πλήρους αδιαφορίας από τους Βρετανούς οικοδεσπότες που βρίσκονται χωρίς υπουργό Εξωτερικών και με μια κουτσουρεμένη κυβέρνηση, σήμερα και αύριο θα μετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, Νίκο Κοτζιά και Πάνο Καμμένο αντίστοιχα, με τον τελευταίο να επιχειρεί να δικαιολογήσει την προσωπική προδοσία του.

Κυβερνητικές πηγές επέμεναν ότι δεν τίθεται θέμα πρόσκλησης του ΝΑΤΟ στα Σκόπια, όπως επιμένει μερίδα του Τύπου στην Ελλάδα αλλά και γράφεται σε επίπεδο πληροφοριών στον διεθνή Τύπο.

Σημειώνουν ότι ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, κατά την ενημέρωση που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

διευκρίνισε ότι πρώτα θα ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες από την πλευρά της πΓΔΜ που προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, και κατόπιν το ΝΑΤΟ θα απευθύνει την επίσημη πρόσκληση στη γειτονική χώρα.

Το ίδιο ακριβώς μετέφερε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Jens Stoltenberg και στον Έλληνα πρωθυπουργό κατά τη μεταξύ τους συνάντηση, έπειτα από την οποία η κυβέρνηση είχε υποστηρίξει ότι διασφαλίζονται πλήρως οι ελληνικές θέσεις.

Αυτές οι κυβερνητικές θέσεις επιχειρούν να παραβλέψουν όμως δυο γεγονότα. Το πρώτο, την επίσημη πρόσκληση που απηύθυνε το ΝΑΤΟ στο πρωθυπουργό της γείτονος, Zoran Zaev. Δεύτερο, και ιδιαίτερης σημασίας γεγονός, το προ ημερών τηλεφώνημα του Αμερικανού Αντιπροέδρου Mike Pens, στους πρωθυπουργούς των δυο χωρών με το οποίο τους ζήτησε, «ταχύτερες διαδικασίες και υπεύθυνες συμπεριφορές» έναντι της ανάγκης άμεσης ολοκλήρωσης των διεργασιών για την ένταξη της πΓΔΜ, στο ΝΑΤΟ.

Στο περιθώριο της Συνόδου, αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της συνέχισης της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη. Πληροφορίες, που ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει η κυβέρνηση, αναφέρουν ότι ετοιμάζεται αυστηρό διάβημα της Αθήνας για τη στάση της Τουρκίας στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Για το θέμα η Αθήνα ελπίζει στη συνάντηση του Τούρκου Προέδρου Tayip Erdogan με τον πρωθυπουργό Αλ, Τσίπρα, με ορισμένους Έλληνες διπλωματικούς και γνώστες των τεκταινομένων, να υποστηρίζουν πως «αυτό μπορεί να συμβεί ή όχι, ανάλογα με τη στιγμιαία άποψη του τούρκου προέδρου».

Σε κάθε περίπτωση αναμένονται οι όποιες κινήσεις με εξαιρετικό ενδιαφέρον, όχι επί της ουσίας, αλλά περισσότερο προκειμένου να φανεί αν η κυβερνητική συρραφή προπαγανδιστικών απόψεων συμπίπτει με τις απόψεις του ΝΑΤΟ και των κυρίων εταίρων του…

Σημειώσεις


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]