Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Κομισιόν παρουσιάζει το σχέδιο ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδας


Το σχέδιο για τη μεταμνημονιακή εποπτεία της Ελλάδας θα παρουσιάσει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να εγκριθεί από το αυριανό Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία άσκησης της εποπτείας θα περιλαμβάνει ελέγχους ανά τρίμηνο από κλιμάκια των τεσσάρων θεσμών (Κομισιόν, ΔΝΤ, ΕΚΤ και ESM), όπου θα παρακολουθείται η πορεία των δημοσιονομικών στόχων και η πρόοδος στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

Η υλοποίηση των μέτρων για το χρέος και η αποδέσμευση των δόσεων από τα κέρδη των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από ελληνικά ομόλογα, θα γίνονται μόνο έπειτα από θετική έκθεση προόδου των θεσμών.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι χθες ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος από τις Βρυξέλλες απεύθυνε προειδοποιήσεις προς την ελληνική κυβέρνηση για την απόφαση αναβολής της αύξησης του ΦΠΑ στα 5 ακριτικά νησιά αλλά και το ζήτημα των συμφωνημένων περικοπών των συντάξεων.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τα αρμόδια όργανα του Εurogroup δεν είχαν ενημερωθεί από την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά όπως θα έπρεπε, ενώ σε ό,τι αφορά τη μείωση των συντάξεων επισήμανε πως είναι συμφωνημένο μέτρο και θα ήταν «συνετό» να μην αναζητά η Ελλάδα αλλαγές στο πρόγραμμα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]