Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Frontex: Η Ελλάδα αφετηρία προσφυγικών ροών στην Ευρώπη


Ευθύνες στην Ελλάδα, για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη, καταλογίζει ο επικεφαλής διευθυντής της Frontex Φαμπρίς Λετζερί με το αιτιολογικό ότι δεν λειτουργούν «hot spots» στα σύνορα του Έβρου και είναι αδύνατη η ταυτοποίηση και επαναπροώθησή τους.

Σε συνέντευξη του στην κυριακάτικη Welt αναφέρει ότι η διαδρομή των προσφύγων ξεκινά από την Ελλάδα και διασχίζει την Αλβανία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Κροατία. Όσοι πρόσφυγες έχουν προορισμό τη Γερμανία και τη Βόρεια Ευρώπη συνεχίζουν το δρόμο τους μέσω Αυστρίας και Τσεχίας. Άλλοι πάλι επιδιώκουν μέσω της Σλοβενίας να φτάσουν στην Ιταλία και από εκεί στη Γαλλία ή ακόμη να συνεχίσουν το ταξίδι τους ως τη Μεγάλη Βρετανία. Σύμφωνα με τον κ. Λετζερί ο αριθμός των προσφύγων στη νέα βαλκανική οδό ανέρχεται μηνιαίως στους 800.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα ο διευθυντής της Frontex επισημαίνει ότι, σε περίπτωση που οι πρόσφυγες έρχονται στη χώρα μέσω των χερσαίων συνόρων με την Τουρκία στον Έβρο, τότε οι ελληνικές αρχές δεν είναι σε θέση να καταγράψουν τα στοιχεία τους στα σύνορα. Και αυτό επειδή «εκεί δεν υπάρχουν hotspots».

Να σημειωθεί ότι όσοι δεν είναι ταυτοποιημένοι δεν μπορούν βάση του κανονισμού του Δουβλίνου να επαναπροωθηθούν πίσω στη χώρα από όπου εισήλθαν, αν αιτηθούν άσυλο σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώνει ο Βαυαρός υπουργός Εσωτερικών Γιοάχιμ Χέρμαν στην κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine Zeitung, με τη σύμφωνη γνώμη του ομοσπονδιακού υπουργού Εσωτερικών Χόρστ Ζεεχόφερ, στα σύνορα της Βαυαρίας με την Αυστρία θα πραγματοποιεί ελέγχους, εκτός από την ομοσπονδιακή, και η βαυαρική συνοριακή αστυνομία, διότι μόλις το 1/4 των παράτυπων μεταναστών έρχονται μέσω των συνόρων Αυστρίας-Γερμανίας.

«Σημειώνουμε μια αύξηση της παράνομης εισόδου από τη Δημοκρατία της Τσεχίας», δηλώνει ο Βαυαρός υπουργός και υποστηρίζει πως οι άνθρωποι αυτοί ξεκινούν από την Ελλάδα ή τη Σερβία για να φτάσουν στη Γερμανία. Για να περιορίσει τις ροές μέσω των δυτικών Βαλκανίων ο Γ. Χερμάν ζητά δυνάμεις της Frontex να αποσταλούν στα σύνορα της Σλοβενίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]