Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζάεφ για Ιβανόφ: Αργά ή γρήγορα θα υπογράψει τη συμφωνία


Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση στο εσωτερικό της πΓΔΜ με τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, να προειδοποιεί τον πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβανόφ, ότι θα αναγκαστεί να υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο πρότασης μομφής κατά του προέδρου της πΓΔΜ.

Ο πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ δεν μπορεί να σταματήσει την ευρωπαϊκή πορεία της πΓΔΜ . Εάν δεν υπογράψει και πάλι τη συμφωνία για το ονοματολογικό με την Ελλάδα τότε υπάρχει και το δημοψήφισμα, το οποίο θα διεξαχθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, ή στις αρχές Οκτωβρίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ στο βουλγαρικό πρακτορείο BGLES στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Κίνας με τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης στη Σόφια.

«Οι πολιτικοί θα πρέπει να σέβονται τη γνώμη του λαού» είπε ο Ζάεφ και τόνισε: «Αυτός που πρέπει να ψηφίσει, θα ψηφίσει και αυτός που πρέπει να υπογράψει, θα υπογράψει, γι αυτό υπηρετούμε τους πολίτες».

«Ο Ιβάνοφ δεν μπορεί να εμποδίσει τη διαδικασία. Αν δεν την υπογράψει τώρα (την συμφωνία), θα πρέπει να το κάνει μετά το δημοψήφισμα", ανέφερε ο Ζάεφ.

Στην ερώτηση αν θα υπάρξει μομφή κατά του προέδρου, αν δεν υπογράψει την συμφωνία ο Ζάεφ απάντησε πως όλες οι επιλογές είναι δυνατές και επανέλαβε ότι ο μοναδικός δρόμος για την χώρα του είναι η ισότιμη ένταξη στο ΝΑΤΟ και εκτίμησε πως αυτό πιστεύει και η πλειοψηφία των πολιτών της πΓΔΜ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]