Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έκθετη η κυβέρνηση για μεταναστευτικό, από τον Γερμανικό εκβιασμό


Έκθετη αφήνει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για μια ακόμη φορά η εσωτερική συζήτηση στη Γερμανία σχετικά με το προσφυγικό και τις πολιτικές που επιλεγεί η ηγεσία του Βερολίνου προκειμένου να αποφύγει την έκρηξη των εσωτερικών τους αντιθέσεων.

Οι Γερμανοί υπουργοί υπερθεματίζουν μιας συμφωνίας με την Ελλάδα και αποκαλύπτουν πως είναι θέμα ημερών η ολοκλήρωση και υπογραφή της, όταν ακόμη η Ελληνική Βουλή γνωρίζει περί αυτής μόνο από τα σχόλια των ΜΜΕ.

Η κυβέρνηση από την πλευρά σιωπά αιδημόνως και επιχειρεί με την πάγια τακτική της να αποφύγει τη συζήτηση του θέματος στο κοινοβούλιο που θα κληθεί να επικυρώσει

τη συμφωνία, χωρίς ενημέρωση των τοπικών αρχών μιας και ο σχεδιασμός του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, παραμένει ανύπαρκτος.

Η Γερμανική άποψη

Η υπ. Άμυνας von der Laien διαβεβαιώνει ότι η συμφωνία επαναπροώθησης με την Ελλάδα είναι ζήτημα χρόνο, σαν απάντηση στον υπ. Εσωτερικών Zeehofer που απειλεί και πάλι, με απώθηση προσφύγων αν δεν επιτευχθούν διμερείς συμφωνίες,

, ο υπουργός Εσωτερικών Horst Zeehofer προειδοποιεί εκ νέου με απώθηση προσφύγων και μεταναστών στα γερμανικά σύνορα σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν διμερείς συμφωνίες επαναπροώθησης με τις χώρες εισόδου στην ΕΕ. Εκβιάζοντας ετεροβαρείς συμφωνίες .

Μιλώντας στο περιοδικό Der Spiegel ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών δηλώνει ότι «δεν αποτελεί καλή στρατηγική να επενδύει κάποιος στο ότι δεν θα υπάρξουν διμερείς συμφωνίες. Σε αυτή την περίπτωση θα ξεκινήσουν επαναπροωθήσεις στα γερμανικά σύνορα».

Από την πλευρά του ο αρχηγός των χριστιανοκοινωνιστών βουλευτών στο κοινοβούλιο Alexander Dobrind εκτιμά ότι τα γερμανικά σχέδια επαναπροώθησης αιτούντων άσυλο στις χώρες εισόδου στην ΕΕ δεν θα δράσουν αποτρεπτικά στις αρχές των εν λόγω χωρών έτσι ώστε να διακόψουν τις καταγραφές φοβούμενες επιστροφές χιλιάδων προσφύγων. «Όποιος δεν είναι σε θέση να τηρήσει στοιχειώδεις ευρωπαϊκούς κανόνες δεν μπορεί να περιμένει συνεργασία σε άλλους τομείς», προειδοποίησε εμμέσως πλην σαφώς ο πρώην υπουργός.

«Υπόδειγμα για άλλες χώρες η διμερής συμφωνία με την Ελλάδα»

Αισιόδοξος για μια αποτελεσματικότερη διαχείριση του προσφυγικού στη Γερμανία εμφανίζεται την ίδια στιγμή ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας των Γερμανών συντηρητικών Folker Kaounter.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Neue Passauer Presse δηλώνει ότι ελπίζει σε μια συμφωνία κατ΄ αρχήν με την Ελλάδα και μετά με την Ιταλία για την γρήγορη επιστροφή προσφύγων που έχουν καταθέσει αίτηση ασύλου στις εν λόγω χώρες.

Βέβαιη ότι μια συμφωνία με την Ελλάδα είναι απλά ζήτημα χρόνου εμφανίζεται, την ίδια στιγμή, η υπουργός Άμυνας και αναπληρώτρια επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών Ursula von der Laien. Μιλώντας σε εφημερίδες του ομίλου μέσων ενημέρωσης Funke τοποθετεί τη διμερή συμφωνία στα τέλη του μηνός, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με την Ελλάδα θέλουμε να πετύχουμε συμφωνία μέχρι το τέλους του μήνα».

Παράλληλα η Γερμανίδα υπουργός θεωρεί ότι η συμφωνία με την Ελλάδα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως υπόδειγμα για αντίστοιχες συμφωνίες με άλλες χώρες της ΕΕ: «Και η Ιταλία επιθυμεί να υπάρξουν αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο προσφυγικό. Διότι οι Ιταλοί θέλουν, ως αντάλλαγμα, να τους βοηθήσουμε. Η αλληλεγγύη παραμένει σημαντική για όλους ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνά στη Ρώμη».

Γίνεται εμφανές, ότι η γερμανική πολιτική ηγεσία χρησιμοποιεί την Ελλάδα σαν «μοντέλο» προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες με τις οποίες ζητά σύναψη ανάλογων συμφωνιών καθώς η Αθήνα είναι δεκτική πιέσεων κι εκβιασμών λόγω του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση Τσίπρα αντιμετωπίζει τις σχέσεις της με τις άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]