Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέο πογκρόμ Ρουμπάτη σε αξιωματικούς της ΕΛΑΣ


Φουντώνουν τα σενάρια των πρόωρων κρίσεων με ρυθμιστή την ΕΥΠ

Του Γιώργου Καραϊβάζ

Είμασταν κοινωνοί από την περασμένη Πέμπτη της διαβίβασης ενός φακέλου με απομαγνητοφωνήσεις, προϊόν υποκλοπής του σούπερ κοριού της ΕΥΠ προς την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, μεταξύ των οποίων περιέχονται ύποπτες ή "ύποπτες" συνομιλίες ανάμεσα και κυρίως σε δύο πρώην ανώτατο και ανώτερο αξιωματικο και έναν νυν ανώτατο αξιωματικό με ισχυρή όσο και νευραλγική θέση. Οι υπόλοιποι συνομιλητές είχαν ήδη ... αδρανοποιηθεί.

Και δεν θελήσαμε να δημοσιοποιήσουμε την "εισαγωγή" στην συγκεκριμένη εισαγγελέα του συγκεκριμένου φακέλλου, για δύο λόγους. Ο πρώτος, ότι δεν θελήσαμε να "συνδαυλίσουμε" τα όποια σενάρια και προσπάθειες ανατροπής του αρχηγού της ΕΛΑΣ, η δεύτερη οργανωμένη επιχείρηση μετά τον περασμένο Μάϊο, η οποία κι αυτή μάλλον προορίζεται να καταλήξει στον ... αφρό του ευσεβούς πόθου.

Η δεύτερη, καθώς η συγκεκριμένη εισαγγελέας "βαρύνεται" με έρευνες στοχοποίησης και μετέπειτα εκκαθάρισης αξιωματικών τόσο της ΕΛΑΣ όσο και του πυροσβεστικού σώματος, μετά από δημοσιεύματα προερχόμενα κατά κανόνα από επίσης συγκεκριμένες δημοσιογραφικές πένες, τα οποία στη συνέχεια αποδείχτηκαν πουκάμισα αδειανά. Η ζημιά όμως είχε γίνει και η στόχευση του παρασκηνίου είχε επιτύχει.

Στο καθεαυτό τώρα σκέλος των "στοιχείων" που προέκυψαν από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, ανακύπτουν δύο επίσης τεράστια ερωτήματα.

Το πρώτο, πως οι τρεις αξιωματικοί συνομιλούν μεταξύ τους για τις τότε κρίσεις. Το ερώτημα που ανακύπτει λοιπόν είναι πόσο παράδοξο κρίνεται που ο τότε υπαρχηγός, με το τότε διοικητή ασφάλειας και τον τότε διευθυντή οργανωμένου εγκλήματος (σ.σ. ο οποίος προορίζονταν για διοικητής ασφάλειας αλλά αποστρατεύθηκε τελικά), συνομιλούν γι αυτές. Ποιος μέσα στην αστυνομία δεν συζητά προοπτικές και πρόσωπα πριν από κάθε ετήσια αξιολόγηση; Και ειδικά όταν πρόκειται για τους επικεφαλής τέτοιων υπηρεσιών και κατόχους αυτών των θέσεων; Με δεδομένο επίσης ότι οι δύο από τους τρεις αποστρατεύθηκαν, γιατί δεν εκδιώχθηκε και ο τρίτος, αλλά παραμένει σήμερα στην ενέργεια και διατηρεί υψηλούς στόχους;

Το δεύτερο, γιατί μετά από την παρέλευση τόσων ετών δόθηκαν σήμερα αυτά τα "στοιχεία" στην εισαγγελέα; Μήπως όλο το προηγούμενο διάστημα δεν ήταν αξιοποιήσιμα, αλλά έγιναν σήμερα ξαφνικά με κάποιον από μηχανής Θεό; Μάλλον η απάντηση ειναι αυτονόητη και βρίσκει έρεισμα στην παρουσία του τρίτου που υπηρεσιακά επέζησε τότε. Γιατί εάν εμπλέκεται σε βρόμικες υποθέσεις αλλά διατηρήθηκε, η ευθύνη του κ. Ρουμπάτη είναι τεράστια και ποινικά γιατί απέκρυψε τόσο καιρό τα στοιχεία και ηθικά επειδή ακριβώς τα απέκρυψε. Τα καταχώνιασε περιμένοντας ως κοινός οππορτουνιστής την κατάλληλη ευκαιρία.

Για όλους τους παραπάνω συγκεκριμένους λόγους τηρήσαμε στάση αναμονής. Και για τη φημολογία των πρόωρων μέσα στο καλοκαίρι κρίσεων και καθώς, όλη υπόθεση όζει και μυρίζει αποφορά σκληρού παρασκηνίου και ακραίου χαρακτήρα βυζαντινισμών.

ΥΓ. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν και συντείνουν στο γεγονός, ότι ο κ. Ρουμπάτης μετρά τις τελευταίες ημέρες πριν από την Πομπηία του. Την αποπομπή του δηλαδή από την ΚΥΠ. Εάν με αυτό τον τρόπο και με αυτά τα μέσα επιδιώκει να διασωθεί, είναι δικό του θέμα. Η σπίλωση υπολήψεων όμως μόνο με κάποιες συνομιλίες κρίνεται εκ των πραγμάτων ανήθικη. Και ποιος αλήθεια πιστεύει ότι αυτών των θέσεων ανώτατοι αξιωματικοί θα μιλήσουν φόρα παρτίδα στα τηλέφωνα έχοντας πλήρη γνώση κι επίγνωση ότι είναι παγιδευμένοι από παντού; Σίγουρα δεν ήταν και ούτε είναι αφελείς.

ΥΓ2: Αυτή την φορά ο κ. Ρουμπάτης δεν κάλεσε στο γραφείο του κορυφαίους δημοσιογράφους για να τους ενημερώσει για μία πλεκτάνη. Το έκανε όταν κατήγγειλε την απόπειρα της σε βάρος του σπίλωσης, για την οποία πάντως ακόμη δεν έχει δώσει πειστικές εξηγήσεις. Αναμένουμε....

Bloko


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]