Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία αυξάνει 30% την τιμή του φυσικού αέριου προς την Τουρκία


Η Μόσχα έχει σχέδια να επιβάλλει την αύξηση των τιμών κατά 30% σε φυσικό αέριο στην Τουρκία τον προσεχή χειμώνα, γράφει ο διευθυντής της Dünya, Kerim Ülker, επικαλούμενος την ρωσική πολιτική και οικονομική καθημερινή εφημερίδα Kommersant.

Η Τουρκία σημείωσε άνοδο της κατανάλωσης φυσικού αερίου τα τελευταία χρόνια, από 25 δισεκατομμύρια κ.μ. το 2005 σε 55,2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το 2017, ενώ η Ρωσία προμηθεύει περισσότερο από το ήμισυ αυτού του όγκου.

Η Ρωσία πωλεί σήμερα στην Τουρκία 1000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου για περίπου 205 δολάρια και αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί στα 260 δολάρια, σύμφωνα με την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου, γράφει ο Ülker.

«Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, 1000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 55 δολάρια τις επόμενες ημέρες», ανέφερε ο Ülker. «Εάν οι ισχυρισμοί αυτοί ζωντανεύουν, τότε μας περιμένει ένας πολύ σκληρός χειμώνας.»

Ο Πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα και η Μόσχα κατέληξαν σε συμφωνία για μείωση της τιμής του φυσικού αερίου που εισήχθη από τη Ρωσία κατά 10,25% μετά από διαπραγματεύσεις.

Σε περίπτωση που τα τιμολόγια αυτά ισχύσουν , τα νοικοκυριά στην Τουρκία θα βρεθούν σε δεινή θεση καθώς η μείωση της τιμής της τουρκικής λίρας έναντι του δολλαρίου, θα εκτινάξει στα ύψη την τιμή του φυσικού αερίου, ενώ επιτώσεις θα υπάρξουν και στη βιομηχανία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]