Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Από την πρόθυμη Ελλάδα περνάει η συμφωνία για τους πρόσφυγες στη Γερμανία


Στις ανοικτές αγκαλιές της Ελλάδας και της Ιταλίας σκοπεύουν να μεταθέσουν όλο το βάρος του μεταναστευτικού, οι τρεις εταίροι του γερμανικού συνασπισμού, όπως προκύπτει μετά την συμφωνία που επετεύχθη αργά χθες βράδυ.

Συγκεκριμένα, οι τρεις εταίροι, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ, οι Χριστιανοδημοκράτες, (CDU) της Καγκελαρίου Μέρκελ και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) συμφώνησαν να επιταχύνουν τη διαδικασία επιστροφής των μεταναστών που έχουν υποβάλει αίτηση για να λάβουν άσυλο σε άλλη χώρα της ΕΕ, όμως μόνο μετά την υπογραφή διμερών συμφωνιών με τις εν λόγω χώρες.

Όπως μάλιστα διευκρίνισε ο υπουργός Ζεεχόφερ, ο οποίος δήλωσε «ικανοποιημένος», θα χρησιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις της αστυνομίας και των αεροδρομίων προκειμένου εντός 48 ωρών να διαπιστώνεται εάν ένα άτομο έχει υποβάλει ήδη αίτηση ασύλου σε άλλη χώρα. Επίσης, ο Γερμανός υπουργός σημείωσε ότι μόνο η Ισπανία και η Ελλάδα έχουν συμφωνήσει να παραλαμβάνουν πίσω πρόσφυγες, προσθέτοντας ωστόσο ότι ο μεγαλύτερος όγκος προσφύγων που φτάνουν στα γερμανικά σύνορα, έχει εισέλθει στην Ευρώπη από την Ελλάδα και την Ιταλία, ενώ ελάχιστοι προέρχονται από την Ισπανία. Συνέστησε δε, ότι σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και την Ιταλία αποτύχουν, οι τρεις χώρες θα πρέπει να προωθήσουν άλλα μέτρα για την παράνομη μετανάστευση.

Στη συμφωνία πάντως των εταίρων καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και οι συναντήσεις που είχαν γίνει νωρίτερα την Πέμπτη, ανάμεσα στην Καγκελάριο Μέρκελ με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, όσο και απ' τις συνομιλίες που είχαν στη Βιέννη, ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς με τον Ζεεχόφερ. Η Αυστρία ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να καταστεί υπεύθυνη για μετανάστες και πρόσφυγες που δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στη Γερμανία, μετά το ταξίδι τους από την Ελλάδα ή την Ιταλία. Ενώ ο Βίκτορ Όρμπαν αρνήθηκε να δεχθεί πίσω μετανάστες απ' τη Γερμανία. Επιπλέον σημείωσε ότι πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι επαναπροωθήσεις κυρίως προς την Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι Αυστρία και Ουγγαρία βρίσκονται στην προμετωπίδα των χωρών που υιοθετούν σκληρή στάση στο μεταναστευτικό.

Εξάλλου, την Πέμπτη, σε συνέντευξή της, η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε στη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Βερολίνου και Αθήνας για το προσφυγικό, τονίζοντας ότι αντίστοιχες συμφωνίες θα επιδιωχθούν και με άλλες χώρες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]