Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΕΕ: Κατάργηση της βίζας για Τουρκία μόνο με αναγνώριση της Κύπρου


Μια απόφαση που ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη, θα εμποδίσει την Τουρκία να αποκτήσει απαλλαγές από την υποχρέωση θεώρησης για ταξίδια στην Ευρώπη, εκτός εάν αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, ανέφερε η γερμανική Deutsche Welle.

Η ψηφοφορία προηγήθηκε των συνομιλιών μεταξύ της αστυνομικής δύναμης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της EUROPOL και των Τούρκων αξιωματούχων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ανταλλαγής προσωπικών δεδομένων που είναι απαραίτητες για την απόκτηση ταξιδιωτικών εγγράφων στην Ευρώπη, ένα από τα υπό όρους κίνητρα που προσφέρεται στην Τουρκία σε αντάλλαγμα για τον έλεγχο της ροής των μεταναστών στην Ευρώπη στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας του 2016.

Η έκθεση, η οποία ψηφίστηκε με πλειοψηφία, επιβεβαιώνει ότι προϋπόθεση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων είναι ότι η Τουρκία εκπληρώνει την οριζόντια υποχρέωσή της για πλήρη, αποτελεσματική και χωρίς διακρίσεις συνεργασία με όλα τα κράτη μέλη σε θέματα δικαιοσύνης και εσωτερικών υποθέσεων, και άρα με την Κυπριακή Δημοκρατία «.

Αυτό σημαίνει στην πραγματικότητα διπλωματική αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία η Τουρκία αρνήθηκε να αναγνωρίσει ως νόμιμο κράτος από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τη διαίρεση του νησιού σε ελληνικά και τουρκοκυπριακά κράτη το 1974

Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην ΕΕ, Farouk Kaymakci, δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι η ελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων ήταν ένας «φτωχός όρος » που η Τουρκία θα πρέπει να κατανοήσει, χαλαρώνοντας την καταστολή της από τα υποτιθέμενα μέλη των ομάδων εκτός νόμου.

Ωστόσο, η έκθεση της Τετάρτης θέτει ένα σημαντικό εμπόδιο μπροστά στην Τουρκία, ιδιαίτερα δεδομένης της υψηλής παρουσίας στο κοινοβούλιο των εθνικιστών βουλευτών που εκλέχθηκαν στις 24 Ιουνίου, οι οποίοι παραδοσιακά υιοθετούν μια σκληρή γραμμή στο θέμα της Κύπρου.

Σημειώσεις


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]