Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το grande colpo της κυβέρνησης στο δρόμο προς τις κάλπες


Θα ρίξουν την κυβέρνηση για να διασωθούν εκλογικά!

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Μέχρι τώρα ξέραμε πως η ύψιστη προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η επικοινωνιακή πολιτική και όχι η πολιτική ουσίας. Αυτό προέκυψε ως αποτέλεσμα μετά την 17ωρη σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τους ευρωπαίους δανειστές. Χωρίς να έχει κάποια πολιτική πρόταση και με "ιδεοληπτικές" αριστερίστικες παρεμβάσεις που αποσκοπούσαν στην συγκράτηση της διαρροής των αριστερών ψηφοφόρων, η μόνη λύση ήταν ως πρώτο βήμα η επικοινωνιακή "καταστολή" και στη συνέχεια η επιβολή της άποψης - αντίληψης της κυβέρνησης περί των τεκταινομένων.

Όμως ήταν αναπόφευκτος ο δρόμος προς την πτώση (μοιραία και λίαν επικίνδυνη πολιτικά) μετά τα δύο μνημόνια που υπέγραψε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έπρεπε διακαώς να βρεθεί μία λύση, αφού η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με τον οριστικό πολιτικό αφανισμό - θάνατό της. Στο σημείο αυτό, όπως μαρτυρεί και ο πρώην βουλευτής των ΑνΕλ, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στο πλέον παράτολμο -και λίαν ισοπεδωτικό για την εθνική πολιτική- σχέδιο, που θα την διέσωζε από μια συντριπτική ήττα στις κάλπες και θα εύρισκε ευήκοα ώττα σε καλόπιστους πολίτες. Βέβαια, η πληγή που θα δημιουργούσε στην εθνική διπλωματία η προτεινόμενη αυτή λύση ήταν τεράστια, αλλά αυτό θα ήταν ένα από τα βαρίδια που έτσι κι αλλιώς αναζητούνταν για την επόμενη κυβέρνηση.

Το σχέδιο περιλαμβάνει τρία διαφορετικά "μέτωπα" - στάδια (επικοινωνιακά κύματα επίθεσης), καθένα εκ των οποίων έχει πολύ συγκεκριμένους στόχους, οι οποίοι και πρέπει να ικανοποιηθούν για να προκηρυχθούν εκλογές.

Το πρώτο επικοινωνιακό κύμα επίθεσης είναι το άνοιγμα του μετώπου με την Εκκλησία, όπου έχει ήδη καταγραφεί σχέδιο της κυβέρνησης για σύγκρουση Κράτους - Εκκλησίας, με κίνητρο την Εκκλησιαστική περιουσία.
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για το τέλειο παραπλανητικό (προς αριστερίζοντες, άθεους και χριστιανομάχους) αντίδοτο. Ο τέλειος τρόπος για να συσπειρώσουν επάνω στην κυβέρνηση εκείνους τους αριστερούς που βλέπουν τον ελληνορθόδοξο χριστιανισμό ως αντίπαλο. Η αναμενόμενη επίθεση προπαγάνδας θα περιλαμβάνει αστειότητες περί της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά και τον βίο κάποιων ιερέων ή και αρχιερέων.
Για την ελληνική πραγματικότητα, είναι ο τέλειος τρόπος για να αυτοκτονήσουν πολιτικά... Όμως θα φαίνεται ότι "έπεσαν μαχόμενοι" απέναντι στον "θρησκευτικό φονταμενταλισμό" και όχι εξαιτίας της πολιτικής ανεπάρκειας, των πολιτικών τους ιδεοληψιών και της εθνικής τους μειοδοσίας...

Το δεύτερο πανίσχυρο επικοινωνιακό κύμα επίθεσης αφορά τα Σκόπια και τη συμφωνία των Πρεσπών. Με βάση αυτή τη συμφωνία έστησαν το Grande Colpo (μεγάλο κόλπο) για να γίνουν φιλολαϊκοί και πατριώτες. Έχουν συνεννοηθεί να μην περάσουν τη συμφωνία με τα Σκόπια στη Βουλή και να ξαναγίνουν όχι μόνο αρεστοί στον λαό για τον αγώνα τους, αλλά ΚΑΙ πατριώτες! Δημιούργησαν ένα μείζον πρόβλημα στην διπλωματία της χώρας για να κάνουν επικοινωνιακό προεκλογικό παιχνίδι...
Στο σημείο αυτό ο ορισμός της πολιτικής ορθότητας και του κυβερνητικού τακτικισμού (πολιτικής αλητείας) μεταβάλλονται άρδην. Αλλά ποιός νοιάζεται για την πατρίδα και την κυβερνητική κληρονομιά, όταν αυτοί που κυβερνούν σήμερα έχουν προϋπολογίσει πως θα έχουν ψηφοθηρικά οφέλη ή αποσκοπούν σε αυτά...!

Το τρίτο επικοινωνιακό κυβερνητικό "μέτωπο" θα αναπτυχθεί εάν και εφόσον θεωρηθεί πως οι δύο πρώτες επικοινωνιακές επιθέσεις δεν έπεισαν τους πολίτες και ως εκ τούτου δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα θετικά - ψηφοθηρικά αποτελέσματα. Αυτή η τρίτη "παρέμβαση" αφορά το σύνολο των εθνικών θεμάτων, αλλά κυρίως τις ελληνοτουρκικές σχέσεις από τον Έβρο και τη Θράκηυ έως το Καστελλόριζο. Είναι η τελευταία κίνηση (κίνηση ματ, όπως δικαίως πιστεύουν Α. Τσίπρας και Π. Καμμένος), αφού μια κατακόρυφη ένταση μεταξύ των δύο χωρών μέσω ενός ελεγχόμενου θερμού επεισοδίου, θα "εξαναγκάσει" τους πολίτες να συσπειρωθούν γύρω από την κυβέρνηση, η οποία προσδοκά (μέσω της επιδεικνυόμενης "φιλοπατρίας" της) να εισπράξει από τα "οφέλη" αυτής της έντασης. Και η είσπραξη αναμένεται ή τουλάχιστον ευελπιστούν να είναι επαρκής στις κάλπες.

Ενώ το σχέδιο επίθεσης προς την Εκκλησία και την Ορθοδοξία (πρώτο επικοινωνιακό κύμα επίθεσης) έχει ήδη διαρρεύσει, μία νέα εξέλιξη ήρθε να αποκαλύψει το δεύτερο σκέλος του επικοινωνιακού πολέμου στον οποίο έχει επιδοθεί η συγκυβέρνηση Α. Τσίπρα - Π. Καμμένου. Ο πρώην βουλευτής των Αν.Ελ. και σήμερα ανεξάρτητος βουλευτής, κ. Δημήτρης Καμμένος, δημοσιοποίησε πως "Η κυβέρνηση έχει συνεννοηθεί να πέσει και να μην κυρώσει τη συμφωνία με τα Σκόπια".
Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Καμμένος δήλωσε:
«Η κυβέρνηση έχει συνεννοηθεί να πέσει και να μην κυρώσει τη συμφωνία με τα Σκόπια», ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος.
Το κόμμα που συγκυβερνά είπε ότι θα γίνουν εκλογές σε συνεννόηση με τον κ. Τσίπρα να μην ψηφιστεί και να μην κυρωθεί η σύμβαση στην Ελλαδα, άρα είναι εν δυνάμει άκυρη» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και συνέχισε:
«Την Τετάρτη αναμένουμε από την Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδας - Αυστραλίας μία τεκμηρίωση ιστορικών, που μου την έστειλε ο Πρόεδρος κ. Μιχαλόπουλος, βάση της οποίας, η σύμβαση μπορεί να κηρυχθεί άκυρη διότι πρέπει να κηρυχθεί πρώτα άκυρη η Σύμβαση του Βουκουρεστίου για να υπογραφεί αυτή που υπέγραψαν στις Πρέσπες. Θα έχουν πλήρη νομική και ιστορική τεκμηρίωση. Το λέω για να καταλάβουμε ότι δίνεται ένας αγώνας, δεν είπα τυχαία ότι δεν έχει ισχύ η υπογραφή του κ. Κοτζιά, διότι η κυβέρνηση μας έχει συνεννοηθεί να πέσει και να μην την κυρώσει στην Ελλάδα και εσείς κάνετε τσάμπα δουλειά κ. Ζάεφ».
Παράλληλα σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ των ΑΝΕΛ, πριν την ψηφοφορία για την πρόταση μορφής κατά της κυβέρνησης, «από τον Πάνο Καμμένο ειπώθηκε η φράση: "θα κάνουμε εκλογές όποτε μας συμφέρει και σε συνεννόηση με τον κ. Τσίπρα"».

Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει πλέον το βάρος της πολιτικής της ύπαρξης και των αποφάσεών της. Προσδοκά, όμως, να μεταβάλει την εικόνα της και να ικανοποιήσει ταυτόχρονα την απαίτηση (της λέσχης Bilderberg) για επιτάχυνση των διαδικασιών - εκλογών που θα φέρουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη θέση του πρωθυπουργού.

Δυστυχώς, όλα αυτά θα δημιουργήσουν πολλά εσωτερικά προβλήματα (έως και οξύνσεις) στο εσωτερικό της χώρας, αλλά θα αποτελέσουν και το πρελούδιο του τέλους των πολιτικών απατεώνων που κατόρθωσαν να δολοφονήσουν την ελπίδα, ενώ συνεχίζουν να μην έχουν πολιτική πρόταση ουσίας για την χώρα...

ΥΓ: Η αδυναμία βουλευτών των ΑΝΕΛ ενδεχομένως να είναι ο καταλύτης επιτάχυνσης των σχετικών διαδικασιών προς τις κάλπες. Σε κάθε περίπτωση η παρούσα κυβέρνηση θα εκμεταλλευθεί την θερινή ραστώνη, θα επιχειρήσει να ελαχιστοποιήσει απώλειες από την Έκθεση της Θεσσαλονίκης και ταυτόχρονα θα αυξήσει τις πιέσεις της σε ΜΜΕ και διαδίκτυο (προπαγάνδα) για να είναι έτοιμη να προχωρήσει σε εκλογές σε χρόνο και συνθήκες που θα διαθέτουν κάποια δημοσκοπική "ανακούφιση" για να προκηρυχθούν οι εκλογές. Ενδέχεται, όμως, οι εξελίξεις να είναι ταχύτερες της κυβερνητικής προετοιμασίας. Σε αυτή την περίπτωση, ο πανικός θα είναι ο χειρότερος σύμβουλος για την κυβέρνηση που ενδέχεται να κινηθεί σπασμωδικά με άγνωστα αποτελέσματα για την ίδια τη χώρα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Όσα κόλπα και να σκαρφιστούν έχουν τελειώσει.Δεν πρόκειται να διασωθούν, δεν βλέπουν τις αντιδράσεις των πολιτών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Η κυβέρνηση έχει συνεννοηθεί να πέσει και να μην κυρώσει τη συμφωνία με τα Σκόπια".
    Κληρονομούν την προδοτική συμφωνία στην επόμενη κυβέρνηση. Τόσο μοχθηροί και τόσο ύπουλοι αποδεικνύονται.Η επόμενη κυβέρνηση να στηριχτεί στις προηγούμενες συνθήκες, στις μελέτες των καθηγητών και να καταργήσει την προδοτική συμφωνία.Να αφήσει στην άκρη την Μέρκελ και τις ΗΠΑ. Δεν έχουν καμιά δουλειά να ανακατεύονται στην ιστορία μας, εμείς τους κάνουμε κουμάντο στην δική τους ιστορία που είναι γεμάτη από επιθετικούς πολέμους και σκοτωμούς πολιτών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συγνώμη αλλά μήπως φάσκεις κι αντιφάσκεις; απ τη μια η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί να συσπειρώσει τις αριστεράντζες γύρω της και να μην έχει διαρροές κι απ την άλλη θα ικανοποιήσει τη λέσχη μπίλντενμπεργκ και θα φέρει τον μητσοτάκη στην εξουσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί φάσκει και αντιφάσκει αδερφέ; Για ποιόν δουλεύει η συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου; Για την Ελλάδα; Για την αριστερά; Για τους Ρότσιλιντ και την Bilderberg δουλεύει και θα φροντίσει για την ομαλή διαδοχή Π.Γ.

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια, τα μεγάλα συμφέροντα (ντόπια και ξένα) παίζουν χωρίς αντίπαλο, αγαστά συνεργαζόμενα! Ή μήπως πιστεύει κάποιος, πως το κόμμα του 3% πήρε την κυβέρνηση μόνο του; Ή μήπως είναι τυχαίο, πως όποιος γίνει πρωθυπουργός, προηγουμένως έχει περάσει από την Ουσιγκτώνα για οδηγίες προφανώς. Ομολογουμένως οι θίασοι που εναλλάσονται, ανεξαρτήτως της θέλησης του ελληνικού λαού είναι τέλειοι, αφού γίνονται πιστευτοί παρόλες τις κακουχίες στις οποίες υποβάλουν τον λαό. Με τις υγείες μας...

      Διαγραφή
  4. Μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω αυτό το παραμύθι που μας σερβίρισε ο κ. Δ. Καμμένος. Μου μοιάζει να είναι μια “υπόγεια” και πολύ πρόσφατη διμερής συμφωνία (Δ.Καμμένου-Π.Καμμένου) ή και τριμερής(!), (καταλαβαίνετε τι θέλω να πω) να ειπωθεί αυτή η μπαρούφα, για να ξεφύγουν από τα πολύ δύσκολα ενώπιον των οποίων τους έφερε η συμφωνία Κοτζιά-Δημητρόφ.
    Και η απόδειξη; Αν αυτή η ανακοίνωση του Δ. Καμμένου ήταν αλήθεια, οι Τσιπροκαμμένοι δε θα χτυπούσαν σα λυσσασμένα σκυλιά τους Έλληνες που πήγαν στις Πρέσπες να αντιταχθούν, (ναι να αντιταχθούν!), σε αυτή τη συμφωνία. Η πέραν των λογικών ορίων επίθεση εναντίον τους έδειξε ότι η κυβέρνηση ήταν διατεθειμένη να κάμψει κάθε αντίσταση, προκειμένου να “περάσει” αυτή η συμφωνία! Δε χτυπάς το λαό έτσι, αν προτίθεσαι ο ίδιος μετά από λίγο χρόνο να ακυρώσεις τη συμφωνία!
    Με αυτά τα σίγουρα δεδομένα, όσα λέγονται τώρα είναι “προφάσεις εν αμαρτίαις”!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχω την εντυπωση πως ο ιδιος ο Δημητρης Καμμενος αντιφασκει!

    Απο την μια ελεγε οτι η συμφωνια θα επικυρωθει επειδη εχει συμφωνηθει ευνοϊκη

    ρυθμιση για το χρεος και απο την αλλη λεει οτι δεν θα επικυρωθει η συμφωνια για να

    σωθουν πολιτικα οι συριζανελ!

    Εδω ομως τιθενται πολλα ευλογα ερωτηματα:

    Εαν οι συριζανελ θελουν οντως να μην επικυρωθει η συμφωνια,γιατι βιαζεται ο Κοτζιας

    να κλεισει μια αλλη ,εξισου προδοτικη, συμφωνια με τους Αλβανους;

    Πως ειναι δυνατον να μην επικυρωθει η Συμφωνια, ΑΦΟΤΟΥ οι Σκοπιανοι θα εχουν λαβει

    το πρασινο φως για ενταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ;

    Σε αυτη την περιπτωση δεν θα φανει στα ματια των "συμμαχων" οτι ΕΜΕΙΣ ειμαστε

    υπευθυνοι για την αποτυχια της συμφωνιας;

    Και αν οντως οι συριζανελ θελουν να "πεσουν",για ποιο λογο παραιτουνται βουλευτες

    των ΑΝΕΛ απο τωρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επικυρώνουν τη συμφωνία, εθνικά αρνητική εξέλιξη, αλλά και αρνούνται τη συμφωνία, πολιτικά και σε διεθνές επίπεδο αρνητική εξέλιξη
      Απαντήσεις στην ερωτήσεις:
      1. Δεν κλείνουν συμφωνίες, αλλά δεσμεύουν τη χώρα με πιθανές συμφωνίες υπό την απειλή διεθνών κυρώσεων. Ουσιαστικά επιβάλουν την δική τους πολιτική ως βέλτιστη λύση επί εθνικών θεμάτων που θα αντιμετωπιστούν από κάποιους άλλους στο μέλλον.
      2. Σε αυτό το στάδιο δεν τους ενδιαφέρει αυτή καθεαυτή η συμφωνία, αλλά η ικανοποίηση του εντολέα (ΗΠΑ, Γερμανία)
      3. Φυσικά εμείς θα είμαστε υπεύθυνοι για την αποτυχία της συμφωνίας και θα απειληθούμε με αρνητική αλλαγή αντιμετώπισης επί διεθνών σχέσεων της χώρας. Ουσιαστικά υποθηκευουν το σύνολο των σχέσεων της χώρας, το ναρκοθετούν και δημιουργούν θέματα για να λειτουργούν οι ίδιοι ως αντιπολίτευση
      4. Ο ενδιάμεσος χρόνος μεταξύ πτώσης της κυβέρνησης και του σήμερα, είναι άγνωστος και εξαρτάται από συνθήκες που πρέπει να ικανοποιηθούν. Αυτός ο άγνωστος ενδιάμεσος χρόνος όμως λειτουργεί ως μέγιστη απειλή για την κοινωνική ύπαρξη των βουλευτών των ΑΝΕΛ που τολμάνε να κοιτάξουν στο μέλλον τους, χωρίς βουλευτική ασυλία. Ενδεχομένως, μάλιστα, να βλέπουν την αντιμετώπιση που θα έχουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους από το σύνολο των πολιτών. Μη αντέχοντας αυτόν το κρίσιμο ενδιάμεσο χρονικό στάδιο, στο οποίο θεωρούν ότι κινδυνεύουν πολλά περισσότερα από την τιμή και την υπόληψη των ιδίων και των οικογενειών τους, αρχίζουν να παραιτούνται ή να σκέφτονται πολύ σοβαρά πως είναι καλύτερο το να παραιτηθούν τώρα από το να αλλάξουν χώρα αύριο

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]