Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Τούρκοι της Ελλάδας είπαν όχι στον Ερντογάν


Τουρκικές εκλογές: Πώς ψήφισαν οι Τούρκοι στην Ελλάδα – Η ψηφοφορία των κατοίκων του εξωτερικού είχε γίνει τις προηγούμενες ημέρες, αλλά η καταμέτρηση έγινε σήμερα

Κάτι λιγότερο από 1000 Τούρκοι υπήκοοι προσήλθαν στις 14 συνολικά κάλπες που στήθηκαν στην Ελλάδα σε Αθήνα, Κομοτηνή και Ρόδο.

Πιο συγκεκριμένα στις εκλογές ψήφισαν 963 Τούρκοι πολίτες, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα.

Με καταμετρημένο το 92.86% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές, πρώτος στις προτιμήσεις των Τούρκων ψηφοφόρων στην Ελλάδα αναδείχθηκε με διαφορά ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Μουχαρέμ Ιντζέ με ποσοστό 55,18%, αφήνοντας δεύτερο τον πρόεδρο Ερντογάν με ποσοστό μόλις 23,31%.

Τρίτος ο φυλακισμένος ηγέτης του φιλο-κουρδικού κόμματος Σελαχεντίν Ντεμιρτάς με ποσοστό 17,12%, με τέταρτη τη “λύκαινα” Μεράλ Ακσενέρ με ποσοστό 3,83%.

Στις εθνικές εκλογές οι Τούρκοι ψηφοφόροι στην Ελλάδα, έδειξαν την προτίμησή τους στο κεμαλικό κόμμα, της αντιπολίτευσης, το CHP, που το προτίμησε το 36,28% των ψηφοφόρων.

Δεύτερο και πολύ ισχυρό το φιλοκουρδικό κόμμα HDP με 33,86% το οποίο έλαβε σχεδόν διπλάσιους ψήφους από το κόμμα του Ερντογάν, το AKP που έλαβε το 17,98% των ψήφων.

Ακολουθεί το “Καλό κόμμα” της Ακσενέρ, με 6,1% και τέλος το εθνικιστικό MHP που συνεργάζεται με τον Ερντογάν με 3,68%.

ArmyVoice


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]